Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
Connect with us

Ελλάδα

Εσύ, τι εμβόλιο έκανες;

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι μέρες μας απέκτησαν πάλι την… παλιά βουή τους. Οι χώροι εργασίας γέμισαν και τα καφέ, μπαρ και εστιατόρια μας προσφέρουν τη δυνατότητα να βρεθούμε πάλι κοντά με φίλους και παρέες που στις μέρες του lockdown βλέπαμε μόνο στα πεταχτά.

Λογική συνέπεια όλων αυτών, η διεύρυνση των συζητήσεων και των… αναζητήσεων. Και στο επίκεντρο όλων, μία ερώτηση: «Εσύ, τι εμβόλιο έκανες;». Ή η παραλλαγή της: «Έκανες εμβόλιο;»
Και κάπου εκεί αρχίζει η μεγάλη συζήτηση… Μία συζήτηση ανάμεσα σε πεποιθήσεις και προκαταλήψεις, αναμεμειγμένη με λίγη από την επιστημονική σοφία που καθείς έχει αποκτήσει διαβάζοντας και ακούγοντας εκατοντάδες άρθρα, ρεπορτάζ και απόψεις ειδικών επί του θέματος, αλλά και τις θεωρίες συνωμοσίας που σαν ατελείωτο τσουνάμι κατακλύζουν τα social media.
Μάλιστα, κάποιοι για να γίνουν πιο πειστικοί δεν λένε «το διάβασα στο facebook», αλλά ότι «μου το είπε ο ξάδελφος που είναι νοσοκόμος» ή «συνέβη στη νύφη της κουνιάδας του μπατζανάκη μου».
Και κάπως έτσι, ολόκληρη σχεδόν η κοινωνία μας, κλωθογυρίζει γύρω από το μεγάλο θέμα της εποχής, που είναι φυσικά οι εμβολιασμοί. Εμβολιασμοί που για πολλούς αποτελούν την προσπάθεια της ανθρωπότητας να νικήσει τον κορωνοϊό και για κάποιους… «την ευκαιρία των ελίτ να χειραγωγήσουν την ανθρωπότητα» ή ακόμα και να «δημιουργήσουν μεταλλαγμένους ανθρώπους»! Και τι δεν ακούγεται σε αυτές τις καθημερινές συζητήσεις… Σενάρια που θα έκαναν τον Σπίλπεργκ να ντρέπεται.
Πού θα πάει όμως; Θα περάσει και αυτό όπως πέρασαν τόσα και τόσα…
Η πανδημία μας έκανε όλους «μικρούς γιατρούς». Όπως η οικονομική κρίση μας έκανε όλους κάποτε «μικρούς οικονομολόγους». Και όπως ακριβώς, ενίοτε γινόμαστε όλοι «μικροί σεισμολόγοι», «μικροί προπονητές», «μικροί αστροφυσικοί» και πάει λέγοντας…
Όλα αυτά όμως, νομοτελειακά κάποτε θα τελειώσουν. Η πανδημία είτε θα νικηθεί, είτε θα υποχωρήσει και θα χαθεί. Και οι ευφάνταστοι σεναριογράφοι θα βρουν άλλα πεδία δράσης. Και από τέτοια, υπάρχουν πολλά…
Ας χαρούμε λοιπόν, έστω και αυτές τις χαοτικές συζητήσεις, που σε έναν βαθμό γίνονται και επειδή οι περισσότεροι πιστεύουν στη λογική και στην επιστήμη και άρχισαν να εμβολιάζονται.
Από το να είμαστε ο ένας μακριά από τον άλλον και να κοιταζόμαστε… στις παλάμες, καλύτερα που είμαστε πάλι όλοι μαζί. Και ας ευχηθούμε, σύντομα να έχουμε ιστορίες να διηγούμαστε στα παιδιά και στα εγγόνια μας για την εποχή που «ο ιός έβαλε στα λαγούμια την ανθρωπότητα, η οποία όμως αντεπιτέθηκε και νίκησε».

Ελλάδα

‘Έκρηξη από τα «κόκκινα δάνεια»-Πάνω από 200.000 πλειστηριασμοί στα «σκαριά» σύμφωνα με τους συμβολαιογράφους

Δημοσιεύθηκε

στις

Περίπου 200.000 πλειστηριασμούς αναμένουν οι συμβολαιογράφοι της Ελλάδας από εδώ και πέρα καθώς το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων οξύνεται όλο και περισσότερο μέρα με την ημέρα.

Την εκτίμηση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Γιώργος Ρούσκας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για το τοπίο που διαμορφώνεται για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επιστήμονες – επαγγελματίες.
«Αναμένουμε γύρω στους 200.000 πλειστηριασμούς. Θα έχουμε ένα μείζον ζήτημα για την κοινωνία με τα «κόκκινα δάνεια».

Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών μάλιστα έχουν μεταφερθεί σε funds» τόνισε προσθέτοντας ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί καθώς λήγουν και οι περίοδοι ειδικών αναστολών των πλειστηριασμών εξαιτίας φυσικών καταστροφών: «Για δύο χρόνια υπήρχαν ειδικές αναστολές για τη διενέργεια των πλειστηριασμών εάν μία περιοχή ήταν σεισμόπληκτη, εάν είχε υποστεί πλημμύρα. Όμως οι συγκεκριμένες αναστολές οδεύουν σταδιακά προς την κατάργησή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προλαβαίνοντας τις ερωτήσεις ως προς το πως θα αντιδράσουν οι συμβολαιογράφοι σε αυτό το τσουνάμι πλειστηριασμών, ο κ. Ρούσκας ξεκαθάρισε πως «εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε το νόμο, όμως η πρότασή μας είναι ότι επιτέλους πρέπει να γίνει προσδιορισμός και να οριστούν κριτήρια ως προς το ποια είναι η πρώτη κατοικία και ποια είναι τα ουσιαστικά στοιχεία της ευαλωτότητας των κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αν δε γίνει αυτό, σίγουρα θα έχουμε μια έκρηξη σχετικά με ζητήματα αναγκαστικής εκτέλεσης και πλειστηριασμών» προέβλεψε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ποσοστό περίπου 70% των ακινήτων που βγαίνουν σε πλειστηριασμό έχουν πίσω τους οφειλές πολλαπλάσιες από την ίδια την αξία του ακινήτου: «Γεγονός είναι πως ο μεγαλύτερος αριθμός των ακινήτων έχουν και μεγάλες οφειλές. Γι΄αυτό θα πρέπει να γίνει προσδιορισμός ποια είναι πρώτη κατοικία και αυτό μπορεί να προκύψει από το Ε9, το ύψος των εισοδημάτων ώστε όσα χρήζουν προστασίας να βγουν έξω από την αναγκαστική εκποίηση και να υλοποιηθεί κυβερνητική απόφαση για χρηματοδότηση αυτών των συγκεκριμένων οφειλών».

Δεδομένου ότι ένα από τα θέματα που έθιξαν οι ομιλητές ήταν και αυτό των στρεβλών στοιχείων για ανάκαμψη της αγοράς που προκύπτει από το γεγονός της αύξησης των εγγραφών στα Επιμελητήρια χωρίς μάλιστα να υπάρχουν διαγραφές, ο κ. Ρούσκας σημείωσε ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις αγοραπωλησίες ακινήτων.
«Ο όγκος των αγοραπωλησιών έχει αυξηθεί επίσης αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 40% του συνόλου είναι από αλλοδαπούς. Δε μένει κάτι στην ελληνική οικονομία και αυτό γίνεται σε συγκεκριμένες περιοχές, δηλαδή στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα νησιά» είπε για να προσθέσει ότι η γενική εικόνα είναι διαφορετική καθώς χαρακτηρίζεται από έντονη αδυναμία των πολιτών να για πρόσβαση στην αγορά του σπιτιού που θα μείνουν: «Οι τράπεζες δε δίνουν δάνεια και αυτό θα γίνει ακόμα δυσκολότερο τα επόμενα έτη», κατέληξε.

 

 

Περισσότερα

Ελλάδα

Νεκρός ντελιβεράς σε τροχαίο

Δημοσιεύθηκε

στις

Νεκρός είναι ένας ακόμα ντελιβεράς, αυτή τη φορά στη Χαλκίδα. Το τροχαίο δυστύχημα που του κόστισε τη ζωή σημειώθηκε χθες λίγο μετά τις έξι το απόγευμα στην οδό Ληλαντίων στο ύψος του Μυτάφη.

Όπως επισημαίνει η Τροχαία, ο 32χρονος έχασε τον έλεγχο του δικύκλου που οδηγούσε το οποίο προσέκρουσε με σφοδρότητα στη συνέχεια σε διερχόμενο αυτοκίνητο που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Πέθανε ακαριαία
Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, ο 32χρονος πέθανε ακαριαία. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο άτυχος νεαρός ήταν κάτοικος Χαλκίδας και καταγόταν από τη Βουλγαρία.

Τα ακριβή αίτια του θανατηφόρου τροχαίου διερευνά το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας.

Περισσότερα

Ελλάδα

Τουρκία κατά Ελλάδας: «Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέσσερις ώρες διήρκησε η… πολυαναμενόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την Ελλάδα να βρίσκεται στα πρώτα θέματα της ατζέντας εν μέσω κλιμακούμενης έντασης για τη στρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τουρκικά ΜΜΕ, στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε γίνεται λόγο για «αυξημένες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας», για τις οποίες η Αγκυρα διαμηνύει πως θα προστατεύσει με κάθε νόμιμο μέσο τα δικαιώματά της.

Απευθύνει, δε, νουθεσία προς την Αθήνα να «έρθει στα λογικά της».

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα