Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Δύσκολος ο δρόμος για τους νέους-Του Νίκου Γ. Σουγλέρη

Δημοσιεύθηκε

στις

Την κοινωνική και οικονομική κρίση που δημιούργησε η πανδημία θα αναγκασθούν να σηκώσουν τις επόμενες δεκαετίες οι σημερινοί 25χρονοι και νεότεροι της γενιάς τους.

Δυστυχώς το φορτίο μεγάλο της ανόρθωση της οικονομίας και το κόστος μεγαλύτερο αφού πρέπει να δούμε αν τα εφόδια που έχουν επαρκούν για κάτι τέτοιο.
Γιατι είναι δύσκολες οι συνθήκες που ζουν και εργάζονται και μάλιστα σε καθεστώς κρίσης και ανασφάλειας.
Τωρα όμως βρέθηκαν και εγκλωβισμένοι από την πανδημία αφού τα πράγματα δυσκόλεψαν περισσότερο παρόλο το γεγονός ότι η νέα γενιά έχει περισσότερα εφόδια. Διαθέτουν μεγαλύτερη μόρφωση σε τίτλους σπουδών, μεταπτυχιακά, τεχνολογικές γνώσεις αλλά και ξένες γλώσσες τουλάχιστον δύο. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν διάθεση για δουλειά και προσφορά αφού εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για να βρουν μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.
Μεγάλη προίκα για αυτούς η βοήθεια των γονιών (όσων έχουν). Όμως, τα λάθη, οι παραλείψεις και τα χρέη του χθες έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο οικονομικό χάος την τελευταία δεκαετία.
Μπορεί η γενιά μας να μην φταίει για όλα τα δεινά που ζούμε σήμερα αλλά ευθύνες υπάρχουν πολλές και συνθέτες με πολλούς αποδεκτες.
Τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων μαζί με αυτά που είχαν συσσωρευτεί στο παρελθόν έχουν διαμορφώσει μια κοινωνία ανισοτήτων αφού δόθηκαν πολλά προνόμια ιδιαίτερα χρήματα σε κοινωνικές ομάδες που δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, με αποτέλεμα να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα σε βάρος ενός κομματιού της Ελληνικής κοινωνία.
Έτσι φθάσαμε σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι με τους νέους να αντιμετωπίζουν την μαζική ανεργία (1.2 εκ. άνεργοι) ή την επισφαλή εργασία, με μισθούς πείνας που αποκλείουν σχέδια στο μέλλον για τους ίδιους και την χώρα.
Με εκατοντάδες νέους επιστήμονες, το “χρυσάφι” της Ελληνικής αγοράς, να μεταναστευον στις Ευρωπαϊκές χώρες που παρέχουν περισσότερες ευκαιρίες για να δουλέψουν και να μην αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια σκεπτόμενοι το κόστος ζωής.
Όλα αυτά μαζί με τα χρέη, την υπογεννητικοτητα, τις δυσκολίες της ζωής θα αποτελούν μόνιμα προβλήματα.
Κατά την γνώμη μου πολιτεία και η κυβέρνηση χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες πρέπει να στηρίξουν με κάθε τρόπο την νέα γενιά ώστε να αλλάξει σελίδα ο τόπος μας. Πρέπει να δώσουν την ευκαιρία στους νέους, να τους εμπιστευτούν για να αλλάξει η ζωή τους προς το καλύτερο και να προσφέρουν στην χώρα τους!!


Ροή ειδήσεων

Advertisement