Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

Επιστρέφει ανανεωμένο-Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο με την οσκαρική ταινία «Χώρα των Νομάδων»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανανεωμένο και προσαρμοσμένο στα υγειονομικά πρωτόκολλα ανοίγει σήμερα τις πύλες του το σινε-Κάστρο στο Ρίο που διαχειρίζεται ο Παναγιώτης Κοτσαύτης. Το μοναδικό θερινό σινεμά της Πάτρας το οποίο λειτουργεί από το 1971.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτσαύτη παρέχεται και η δυνατότητα ηλεκτρονικού τυπώματος του εισιτηρίου και στο εκδοτήριο πριν την έναρξη της προβολής, ενώ μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια και στο http://www.viva.gr.
Η έναρξη γίνεται με την ταινία της χρονιάς, το Οσκαρικό «Nomadland – Η Χώρα των Νομάδων» που βραβεύτηκε με 3 Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας για την Κινέζα δημιουργό Κλόι Ζάο και α’ γυναικείου ρόλου για την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ. Η ταινία έχει προγραμματιστεί να προβληθεί στο σινε-Κάστρο από σήμερα έως την Τετάρτη 2/6 με ώρα έναρξης στις 21:30.
Οι προβολές κατόπιν συστάσεως του ΕΟΔΥ θα γίνονται άνευ διαλείμματος, ενώ η επιτρεπόμενη χωρητικότητα είναι 75%.
Στο φιλμ που άρχισε τη θριαμβευτική του πορεία από το Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας του 2020, παίζουν εκτός της Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, ο Ντέιβιντ Στράδερν, και οι Λίντα Μέι, Σαρλίν Σουόνκι, Μπομπ Γουέλς.
Μένοντας άνεργη στα 60 της, η Φερν αποφασίζει να ζήσει σαν σύγχρονος νομάδας, διασχίζοντας τη χώρα με το τροχόσπιτό της.
Όπως τονίζεται στην ιστοσελίδα του σινε-Κάστρο, “ο κινηματογράφος σινε Κάστρο σεβόμενος τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και τις υγειονομικές συστάσεις, είναι έτοιμος ν’ ανοίξει και φέτος τις πόρτες του στο κοινό. Μετά από άλλον ένα δύσκολο και ιδιαίτερο χειμώνα η απουσία της μεγάλης οθόνης έφτασε στο τέλος της. Από την Πέμπτη 27/5 θα είμαστε ξανά μαζί για ένα απολαυστικό καλοκαίρι”.
Μετά το «Nomadland» που οι σινεφίλ περιμένουν να δουν με αγωνία και ξεχωριστό ενδιαφέρον το θερινό σινε-Κάστρο προγραμματίζει να παίξει το συγκινητικό φιλμ «Σουπερβόνα» με τους Κόλιν Φερθ και Στάνλει Τούτσι αλλά και το νέο αξιόλογο Ελληνικό φιλμ «Πρόστιμο» του Φωκίωνα Μπόγρη που πήρε καλές κριτικές.
Όσο για τα εισιτήρια να θυμίσουμε πως η γενική είσοδος κοστίζει 7 ευρώ, το μειωμένο εισιτήριο (φοιτητικό, ανεργίας) είναι 5,50 ευρώ και υπάρχει και το οικογενειακό τις ημέρες Δευτέρα με Τετάρτη όπου το εισιτήριο για 4 άτομα θα κοστίζει 20 ευρώ σύνολο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement