Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Εσύ, τι εμβόλιο έκανες;

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι μέρες μας απέκτησαν πάλι την… παλιά βουή τους. Οι χώροι εργασίας γέμισαν και τα καφέ, μπαρ και εστιατόρια μας προσφέρουν τη δυνατότητα να βρεθούμε πάλι κοντά με φίλους και παρέες που στις μέρες του lockdown βλέπαμε μόνο στα πεταχτά.

Λογική συνέπεια όλων αυτών, η διεύρυνση των συζητήσεων και των… αναζητήσεων. Και στο επίκεντρο όλων, μία ερώτηση: «Εσύ, τι εμβόλιο έκανες;». Ή η παραλλαγή της: «Έκανες εμβόλιο;»
Και κάπου εκεί αρχίζει η μεγάλη συζήτηση… Μία συζήτηση ανάμεσα σε πεποιθήσεις και προκαταλήψεις, αναμεμειγμένη με λίγη από την επιστημονική σοφία που καθείς έχει αποκτήσει διαβάζοντας και ακούγοντας εκατοντάδες άρθρα, ρεπορτάζ και απόψεις ειδικών επί του θέματος, αλλά και τις θεωρίες συνωμοσίας που σαν ατελείωτο τσουνάμι κατακλύζουν τα social media.
Μάλιστα, κάποιοι για να γίνουν πιο πειστικοί δεν λένε «το διάβασα στο facebook», αλλά ότι «μου το είπε ο ξάδελφος που είναι νοσοκόμος» ή «συνέβη στη νύφη της κουνιάδας του μπατζανάκη μου».
Και κάπως έτσι, ολόκληρη σχεδόν η κοινωνία μας, κλωθογυρίζει γύρω από το μεγάλο θέμα της εποχής, που είναι φυσικά οι εμβολιασμοί. Εμβολιασμοί που για πολλούς αποτελούν την προσπάθεια της ανθρωπότητας να νικήσει τον κορωνοϊό και για κάποιους… «την ευκαιρία των ελίτ να χειραγωγήσουν την ανθρωπότητα» ή ακόμα και να «δημιουργήσουν μεταλλαγμένους ανθρώπους»! Και τι δεν ακούγεται σε αυτές τις καθημερινές συζητήσεις… Σενάρια που θα έκαναν τον Σπίλπεργκ να ντρέπεται.
Πού θα πάει όμως; Θα περάσει και αυτό όπως πέρασαν τόσα και τόσα…
Η πανδημία μας έκανε όλους «μικρούς γιατρούς». Όπως η οικονομική κρίση μας έκανε όλους κάποτε «μικρούς οικονομολόγους». Και όπως ακριβώς, ενίοτε γινόμαστε όλοι «μικροί σεισμολόγοι», «μικροί προπονητές», «μικροί αστροφυσικοί» και πάει λέγοντας…
Όλα αυτά όμως, νομοτελειακά κάποτε θα τελειώσουν. Η πανδημία είτε θα νικηθεί, είτε θα υποχωρήσει και θα χαθεί. Και οι ευφάνταστοι σεναριογράφοι θα βρουν άλλα πεδία δράσης. Και από τέτοια, υπάρχουν πολλά…
Ας χαρούμε λοιπόν, έστω και αυτές τις χαοτικές συζητήσεις, που σε έναν βαθμό γίνονται και επειδή οι περισσότεροι πιστεύουν στη λογική και στην επιστήμη και άρχισαν να εμβολιάζονται.
Από το να είμαστε ο ένας μακριά από τον άλλον και να κοιταζόμαστε… στις παλάμες, καλύτερα που είμαστε πάλι όλοι μαζί. Και ας ευχηθούμε, σύντομα να έχουμε ιστορίες να διηγούμαστε στα παιδιά και στα εγγόνια μας για την εποχή που «ο ιός έβαλε στα λαγούμια την ανθρωπότητα, η οποία όμως αντεπιτέθηκε και νίκησε».


Ροή ειδήσεων

Advertisement