Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Η ΕΛ.ΑΣ ανέβαλλε τις εκλογές της ΕΟΚ!

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Αστυνομία αποφάσισε για λόγους ασφαλείας να αναβάλλει τις εκλογές της ΕΟΚ που ήταν προγραμματισμένες για την προσεχή Κυριακή (30/05) και απομένει να δούμε ποια θα είναι η κίνηση της ομοσπονδίας.

Θυμίζουμε ότι μετά από ψηφοφορία που έγινε από τα μέλη της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, οι εκλογές της Ομοσπονδίας είχαν αποφασίσει να διεξαχθούν στις 30 Μαΐου στην Λεωφόρο με φυσική παρουσία, κάτι τέτοιο όμως δεν θα συμβεί, μετά από απόφαση της αστυνομίας που όπως τόνισε απαγορεύεται η συνάθροιση για τις εκλογές.

Την Παρασκευή (28/5) μάλιστα, Το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το αίτημα των 28 σωματείων για ψήφο στις εκλογές, ενώ μάλιστα δεν συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο της Ομοσπονδίας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις: α) της παρ. 2 του άρθρου 11 και της παρ. 1 του άρθρου 25 του Συντάγματος, β) της περ. β΄ της παρ. 3 του αρ. 11 του Ν.4249/2014 “Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άλλες

διατάξεις”, γ) του αρ. 7 του Ν.4703/2020 “Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις” και δ) του αρ. 8 του Π.Δ.73/2020 “Ρύθμιση δημοσίων υπαιθρίων συναθροίσεων”.

  1. Το υπ’ αριθ. πρωτ. 3017/1/11093-α΄ από 28/05/2021 έγγραφο της Υπηρεσίας μας προς την κα Πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών και τον κ. Δήμαρχο Αθηνών.

 

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Την απαγόρευση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης από ώρες 06:00 έως 24:00 της Κυριακής

30 Μαΐου 2021 στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Αλεξάνδρας – Π. Κυριακού – Αναστασίου Τσόχα – Κόνιαρη. Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει:

α) διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης και διενέργειας αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και της συμμετοχής σ’ αυτήν εξακοσίων (600) συνέδρων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γήπεδο “Απόστολος Νικολαΐδης”. Επιπλέον, κατόπιν σχετικών πληροφοριών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος επεισοδίων κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του Διοικητικού

Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, λόγω του κλίματος έντασης που επικρατεί μεταξύ των υποψηφίων και

β) συγκέντρωσης επί της οδού Παναθηναϊκού, έξω από τη Θύρα 13 του Γηπέδου “Απόστολος Νικολαΐδης” (όπου πρόκειται να διεξαχθεί η ως άνω Γενική Συνέλευση), περί των δύο χιλιάδων (2000) οργανωμένων οπαδών της ομάδας του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο εορτασμού για την συμπλήρωση πενήντα (50) ετών από την συμμετοχή στο τελικό της διοργάνωσης του Κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης στο στάδιο Γουέμπλεϊ με αντίπαλο την ολλανδική ομάδα “Ajax”, καθώς σε κοντινή απόσταση με τον τόπο των ανωτέρω συναθροίσεων υπάρχουν σύλλογοι – λέσχες αντίπαλων ομάδων”.

Απομένει να δούμε την αντίδραση της ΕΟΚ η οποία θα βγάλει ανακοίνωση σε λίγη ώρα…


Ροή ειδήσεων

Advertisement