Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ξέσπασμα Χαρδαλιά: Οι λογικές αντάρτικου για τη μουσική δεν είναι αποδεκτές

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ξέσπασμα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, προκάλεσε ερώτηση δημοσιογράφου για το «αντάρτικο», όπως το αποκάλεσαν ορισμένων ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού χαρακτήρα, οι οποίοι φέρονται να καλούν τα μέλη τους να μην πειθαρχούν στις αποφάσεις και να βάζουν κανονικά μουσική στα καταστήματά τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς παρενέβη, λέγοντας ότι «η μουσική σαφώς δεν κολλάει, αλλά όλοι οι επιστήμονες, σε όλον τον κόσμο, συμφωνούν ότι η μουσική κάνει τους ανθρώπους να μιλούν πιο δυνατά, να χορεύουν και να έρχονται πιο κοντά, με συνέπεια ο ιός να μεταδίδεται σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.

Οι λογικές αντάρτικου δνε μπορούν να γίνουν ανεκτές. Όποιος αποφασίσει να παραβεί τους κανόνες, θα αναλάβει και τις ευθύνες του».

Πιο συγκεκριμένα είπε:

«Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Ακούω συνέχει αυτή τη συζήτηση και μάλθστα τη θεωρώ πολύ επιπόλαιη άποψη ότι “έλα βρε, η μουσική κολλάει;”. Η μουσική προφανώς δεν κολλάει. Η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού. Αυτό έχει αποδειχθεί παγκοσμίως από μεγάλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα και από όλους τους λοιμωξιολόγους. Δεν είναι συμπτωματικό ότι ομόφωνα η επιτροπή των επιδημιολόγων εκφράζει τους ενδιασμούς της σε σχέση με τη χρήση της μουσικής.

www.protothema.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement