Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άνω- κάτω η Μητροπόλεως

Ο Δήμος επιμένει στο πείραμα, προσφεύγουν οι καταστηματάρχες με την «πλάτη» του Συλλόγου Μηχανικών 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τα επόμενά τους βήματα καθορίζουν οι καταστηματάρχες της οδού Μητροπόλεως οι οποίοι συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, παρουσία του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπη Παπαδόπουλου και του νομικού τους συμβούλου, στη σκιά της άκαρπης συνάντησης που είχαν νωρίτερα με το δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο για το θέμα της πεζοδρόμησης.

Η απόφαση που ελήφθη είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της πεζοδρόμησης από την οδό Μελετοπούλων έως και την Ρωμανιώλη καθώς το μέτρο που ισχύει από την 1ηυ Μαΐου, όπως υποστηρίζουν, έχει οδηγήσει σε κάθετη πτώση του τζίρου της τάξης του 70%.

«Η συμπεριφορά του κ Δήμαρχου απέναντι τους, ήταν επιεικώς απαράδεκτη κατά τη διάρκεια της πρωινής συνάντησης της Τετάρτης κάτι που ομόθυμα κρίναμε όσοι μετείχαμε σε αυτή κατά τη διάρκεια της λαϊκής συνέλευσης που ακολούθησε. Οι συνάδελφοι πλέον, μαζί με τους δικηγόρους τους, εξετάζουν όλες τις νομικές ενέργειες για να περισώσουν ότι μπορούν» αναφέρει στη «Γ» ο κ. Παπαδόπουλος.

Επιτροπή Αγώνα και Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας αποφάσισαν να προσφύγουν κατά της απόφασης μονοδρόμησης που ψήφισαν η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Αιγίου, υποστηρίζοντας ότι ελήφθη κατά παράβαση.

«Αντιδρούν στην ολική καταστροφή τους στην οποία τους οδήγησε ο Δήμος και η Επιτροπή Ποιότητας, με αποφάσεις χωρίς καμία σοβαρή και εμπεριστατωμένη μελέτη και χωρίς καμία διαβούλευση» σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Τοπικό Συμβούλιο Αιγίου έδωσαν πράσινο φως στον πεζόδρομο με το σκεπτικό ότι βασίζεται σε εγκεκριμένη μελέτη στα πλαίσια του έργου Αστικής Ανάπλασης στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο του Αιγίου.

Μετά από την προχθεσινή παρέμβαση του Συλλόγου Μηχανικών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, έχει ξεσπάσει επιστημονική αντιπαράθεση για το τι πραγματικά προβλέπει η κυκλοφοριακή μελέτη και αν υπάρχει «σφραγίδα» στην απόφαση να κλείσει η κυκλοφορία και ο σηματοδότης στο ύψος της οδού Μητροπόλεως και Σολωμού που εξυπηρετεί μεγάλο μέρος της κυκλοφορίας περιμετρικά αλλα και προς το κέντρο της πόλης.

«Ο Εμπορικός Σύλλογος και εγώ προσωπικά, θα συνεχίσουμε  να στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα όχι μόνο των συναδέλφων Εμπόρων, αλλά και άλλων επαγγελματικών ομάδων που πλήττονται, αλλά και των μονίμων κατοίκων και των ιδιοκτητών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες αλλά και όλων των συμπολιτών μας.  Με μεγάλη θλίψη βλέπουμε να  προσβάλλεται η προσωπικότητα μας, γιατί μας θεωρούν πολίτες ‘β’ κατηγορίας’ και με αυταρχικό τρόπο δεν μας επιτρέπουν να περάσουμε μέσα από την μοναδική κεντρική οδική αρτηρία της πόλης μας, οδηγώντας μας μέσω στενών και παράδρομων προς άλλες κατευθύνσεις» σύμφωνα με τον κ.Παπαδόπουλο.

Η λύση που προτείνει ο Σύλλογος μηχανικών είναι μερική πεζοδρόμηση με κολωνάκια κάτι για το οποίο όμως αντιδρούν ο δήμος και επιχειρήσεις της εστίασης, υποστηρίζοντας ότι θα είναι επικίνδυνο για τους καθήμενους σε εξωτερικούς χώρους θαμώνες, που είναι η πλειοψηφία των θαμώνων λόγω της πανδημίας.

Η Δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι το μέτρο της μονοδρόμησης σε τμήμα της οδού Μητροπόλεως ελήφθη πιλοτικά για τους θερινούς μήνες, μαζί με άλλα μέτρα που σχετίζονται και με την πανδημία και θα επαναξιολογηθεί άμεσα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ


Ροή ειδήσεων

Advertisement