Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιστρέφει με… γιορτές-Στις ράγες ξανά από τις 2 Ιουνίου ο Οδοντωτός με τρία καθημερινά δρομολόγια

Δημοσιεύθηκε

στις

Aπό την επόμενη Τετάρτη 2 Ιουνίου… σφυρίζει και πάλι το τρενάκι του Οδοντωτού μετά από πολύμηνη διακοπή στα δρομολόγια εξ αιτίας του lockdown και των γνωστών περιορισμών στις μετακινήσεις που προηγήθηκαν, ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα είναι τρία καθημερινά, από Διακοπτό (το πρώτο θα αναχωρεί στις 9:30 πμ. για Καλάβρυτα και το τελευταίο στο 2:15 μ.μ.), με την επιστροφή τους, αντίστοιχα μετά από την άφιξη, στα Καλάβρυτα.

Πρόσφατα, κατόπιν επικοινωνίας του Δημάρχου Καλαβρύτων Αθανάσιου Παπαδόπουλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππο Τσαλίδη, ο Δήμος Καλαβρύτων ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια της γραμμής του Οδοντωτού, θα είναι όπως και πριν την πανδημία, τρία ημερησίως. Παράλληλα, ανάλογα με τη ζήτηση, κατά τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου, θα εξεταστούν έξτρα δρομολόγια το Σαββατοκύριακο.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 5-6 Ιουνίου, τόσο ο Δήμος Καλαβρύτων όσο και ο Δήμος Αιγιαλείας, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος τιμούν το Ιστορικό Τρενάκι αλλά και το μοναδικής ομορφιάς Φαράγγι του Βουραϊκού.

Αναλυτικά, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων, θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο το 41ο Πανελλήνιο Πέρασμα από το Φαράγγι, από τα Καλάβρυτα προς Διακοπτό, πάνω στις γραμμές του Οδοντωτού. Το Πανελλήνιο Πέρασμα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, 9-10 του μηνός, μετατέθηκε όμως λόγω της πανδημίας και θα διεξαχθεί στις αρχές του μήνα. Θα έχει περισσότερο συμβολικό και λιγότερο μαζικό χαρακτήρα.

Όσον αφορά το Δήμο Αιγιαλείας, το προσεχές Σαββατοκύριακο 6-5 του μηνός θα διεξάγει τις ετήσιες εκδηλώσεις «ΕΝ ΣΥΡΜΩ» μέσω της ΔΗΚΕΠΑ που θα έχουν επίσης λιγότερο μαζικό, συμβολικό αλλά και πρωτότυπο χαρακτήρα, με άξονα την προστασία της φύσης και την ανάδειξη του Οδοντωτού.

ΠΑΝ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement