Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Κεφτέδες φούρνου με σάλτσα γιαουρτιού

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τους κεφτέδες

500γρ. χοιρινό με μοσχαρίσιο κιμά, ανάμεικτο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 χοντρή φέτα ψωμί, μουσκεμένο σε νερό

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 αβγό

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

4 κουτ. σούπας βούτυρο γίδινο, λιωμένο

1½ κιλό πρόβειο ή στραγγιστό γιαούρτι

χυμό από 1 λεμόνι

4-5 κόκκους μπαχάρι

5 αβγά

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Στύβετε καλά το ψωμί και το ανακατεύετε σε μπολ με όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. Ζυμώνετε καλά τον κιμά, τουλάχιστον 10 λεπτά. Τον αφήνετε σκεπασμένο μισή ώρα στο ψυγείο. Πλάθετε μέτριους κεφτέδες, τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε ελαιόλαδο. Τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τους μεταφέρετε σε ταψί ή καλύτερα σε πήλινη γάστρα. Χτυπάτε σε μπολ καλά τα υλικά της σάλτσας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μίγμα. Περιχύνετε τους κεφτέδες και τους ψήνετε στους 180ºC να πήξει η σάλτσα και το γιαούρτι και να κάνει από πάνω μια ωραία, ρόδινη κρούστα. Για περισσότερο άρωμα μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα γιαουρτιού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό, ξερό δυόσμο ή λίγο κύμινο.


Ροή ειδήσεων

Advertisement