Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τα νέα τμήματα και οι αποφάσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών ενέκρινε την αναδιάρθωση της Γεωπονικής Σχολής και την απορρόφηση του Τμήματος Μουσειολογίας από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας με έδρα την Πάτρα

 

H Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών δεν έκανε δεκτή την πρόταση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) για  ίδρυση τμήματος Διαχείρισης Μνημείων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς με έδρα την Πάτρα!

Δηλαδή η πρόταση, ουσιαστικά προέβλεπε, το Τμήμα Μουσειολογίας, η κατάργηση του οποίου από την Ηλεία προκάλεσε αντιδράσεις ν’ αλλάξει όνομα και να έχει έδρα την Πάτρα και όχι τον Πύργο.

«Η Σύγκλητος δεν έκανε δεκτή αυτή την πρόταση της ΕΘΑΑΕ. Η Σύγκλητος έδωσε την σύμφωνη γνώμη για τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας στην Πάτρα που συγχωνεύεται με το τμήμα Μουσειολογίας», ανέφερε σε δηλώσεις του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ Χρήστος Μπούρας.

ΤΙ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

Με αυξημένη πλειοψηφία κατόπιν σχετικής εισηγήσεως  του Πρυτάνεως Καθηγητή Χρήστου Μπούρα, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

  1. Εγκρίνει την πρόταση αναδιάρθρωσης της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία, μετά τις προτεινόμενες μεταβολές, θα απαρτίζεται από τα Τμήματα: Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών, με έδρα το Μεσολόγγι Γεωπονίας, με έδρα το Μεσολόγγι Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, με έδρα το Αγρίνιο Αειφορικής Γεωργίας, με έδρα το Αγρίνιο
  2. Προτείνει, αναφορικά με το Τμήμα Μουσειολογίας και το Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας, την απορρόφηση του Τμήματος Μουσειολογίας από το Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας με ταυτόχρονη μεταφορά της έδρας του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας στην Πάτρα.
  3. Εγκρίνει την πρόταση μεταφοράς της έδρας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα

Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ

Σχετικά με την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου εξέφρασε ισχυρή άποψη για εξετάσεις εξ αποστάσεως, αλλά η τελική απόφαση όπως προβλέπεται από τη σχετική ΚΥΑ είναι αρμοδιότητα και ευθύνη των τμημάτων. Επίσης ενέκρινε τον νέο Οργανισμό του Πανεπιστημίου, μετά την έγκριση του οποίου από το Υπουργείο θα μπορούν να ξεκινήσουν οι κρίσεις του προσωπικού για θέσεις ευθύνης, οι οποίες έχουν να γίνουν για πάνω από μία δεκαετία.

 

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement