Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Διαμάχη για τους εργαζόμενους της Κοινωφελούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Προ ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα των εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας με παρέμβαση της δημοτικής παράταξης «Ώρα Πατρών».

O Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ενημέρωσε το Σώμα ότι το θέμα της ανεργίας και των συμβασιούχων στα οκτάμηνα του ΟΑΕΔ θα συζητηθεί, συνολικά και ολοκληρωμένα, σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκαλώντας την αντίδραση του επικεφαλής της «Ώρα Πατρών», Γιώργου Ρώρου, ο οποίος ανέφερε πως «ούτε τα προσχήματα κράτησε ούτε το φύλλο συκής, η Λαϊκή Συσπείρωση για το θέμα των εργαζόμενων της κοινωφελούς εργασίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η παράταξή μας Ώρα Πατρών είχε έγκαιρα ζητήσει με έγγραφό της από τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να συζητηθεί το θέμα γιατί οι εργαζόμενοι έχουν σε μερικές ημέρες την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, χωρίς να το θέσει ως εκ του νόμου όφειλε. Αίτημα των εργαζομένων είναι να παραμείνουν μερικούς μήνες για εργασία προκειμένου να εξασφαλίσουν το επίδομα ανεργίας, το οποίοι τους στερεί η δημοτική αρχή.
Ο Δήμαρχος με επιχειρήματα της κυβέρνησης απάντησε, αφού απορρίφθηκε το θέμα από την οικονομική επιτροπή τι νόημα έχει να επανέλθει στο δημοτικό συμβούλιο;
Πριν τις δημοτικές εκλογές ο κ. Πελετίδης ξιφούλκησε έξω από τα δικαστήρια κλείνοντας τις δημοτικές υπηρεσίες υπέρ των εργαζομένων, τους ξέχασε μετά για να τους δώσει μάλλον ραντεβού το 2023».

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Ωστόσο για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση ο Δήμος, αναφέροντας πως «η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Ώρα Πατρών» στο Δημοτικό Συμβούλιο δια του επικεφαλής της κ. Ρώρου, ζήτησαν, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, να συζητηθεί το αίτημα 33 οκταμηνιτών συμβασιούχων, που απασχολήθηκαν στο Δήμο μέσα στο 2018, να επανέλθουν με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement