Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άσκηση με μάσκα και self test- Τα προβλήματα του κλάδου καταγράφουν στη «Γ», ιδιοκτήτες γυμναστηρίων της Πάτρας

Άνοιξαν από χθες τα γυμναστήρια και στην Πάτρα με τους πολίτες να πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα

Published

on

 

 

 

Μετά από μία μακρά περίοδο που παρέμειναν κλειστά λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, τα γυμναστήρια άνοιξαν τις πύλες τους χθες και στην Πάτρα.

Οι ιδιοκτήτες ήταν πανέτοιμοι για την επανέναρξη που άργησε σε σχέση με άλλους κλάδους, έχοντας ενημερωθεί για τους άξονες επαναλειτουργίας κι τις αναλυτικές οδηγίες όπως ο ελάχιστος χώρος ανά αθλούμενο και τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού.

Η προσέλευση στα γυμναστήρια και η χρήση οργάνων πρέπει να προ-προγραμματίζεται (τηλεφωνική επικοινωνία ή μέσω διαδικτύου), έτσι ώστε να αποτραπεί η συμφόρηση και ο συγχρωτισμός. Η μέγιστη χωρητικότητα είναι στα 10 τ.μ. ανά αθλούμενο άτομο ανά χώρο. Αυτό μπορεί να διασφαλιστεί μέσω ενός συστήματος κρατήσεων τόσο στις αίθουσες ομαδικών προγραμμάτων, όσο και στο χώρο των μηχανημάτων με πιθανό καθορισμό του χρόνου παραμονής.

Το προσωπικό έχει ευθύνη να επιβλέπει τους αθλούμενους /πελάτες για την άριστη συμμόρφωση τους με τους κανόνες.

Θα πρέπει από τη διεύθυνση του γυμναστηρίου να διατίθενται γραπτές οδηγίες και εκπαίδευση σχετικά με τον τρόπο της εξάπλωσης του COVID-19 στο προσωπικό έτσι ώστε να γνωρίζει τα συμπτώματα του COVID-19 και να είναι σε θέση να τα αναγνωρίζει έγκαιρα.

Σκοπός είναι να μπορεί να ζητήσει κατάλληλη ιατρική βοήθεια και εργαστηριακό έλεγχο και να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μόλυνσης τόσο του κοινού όσο και των άλλων εργαζομένων.

Για την επανεκκίνηση, τις προοπτικές αλλά και τα προβλήματα, μίλησαν στη «Γ», ιδιοκτήτες γυμναστηρίων της Πάτρας.

 

 

Παναγιώτης Βουλουξής: «Χάσαμε τις καλύτερες σεζόν»

Ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου «Studio Six” στην οδό Ερμού 23, Παναγιώτης Βουλουξής αναφέρθηκε στις απώλειες του κλάδου, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά «χτυπήθηκε» από την πανδημία.

«Ανοίξαμε μετά από οκτώ μήνες διακοπής. Μπορεί να λάβαμε μια ενίσχυση από την πολιτεία, όμως δεν είναι αρκετή, καθώς για δυο χρόνια έχουμε χάσει τις καλύτερές μας σεζόν, από Μάρτιο μέχρι και Ιούνιο. Δυστυχώς τα πράγματα είναι δύσκολα, γιατί ανοίγουμε το καλοκαίρι, εποχή που ο κόσμος λόγω ζέστης δεν προτιμά τα γυμναστήρια. Εμείς δουλεύουμε μικρά γκρουπάκια, τηρώντας τα απαραίτητα πρωτόκολλα, η συμμετοχή ακόμα είναι μικρή, ο κόσμος φοβάται με τα μέτρα και δεν ξέρει πως θα εφαρμοστούν. Εξάλλου για να μην κρυβόμαστε, είναι δύσκολο κάποιος να κάνει γυμναστική με μάσκα και χωρίς κλιματισμό. Το μέλλον θα είναι κοινό για όλους, πρέπει να βγούμε από την κρίση, πειθαρχώντας στις οδηγίες των ειδικών», επισημαίνει.

 

 

 

Κωστας Αδαμόπουλος: «Ο κόσμος είναι μπερδεμένος»

Ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου «Reaction gym», Κώστας Αδαμόπουλος αποτυπώνοντας την πρώτη ημέρα της επανεκκίνησης μας είπε: «Διαπιστώσαμε ότι οι πελάτες μας είναι μπερδεμένοι. Εμείς τηρούμε αυστηρά τα  υγειονομικά μέτρα της πολιτείας κάθε 15 μέρες κάνουμε απολύμανση κα όλοι οι υπάλληλοι μας εφαρμόζουν το υγειονομικό πρωτόκολλο. Φυσικά δεν φτάνει όμως μόνο αυτό, η κυβέρνηση μας άνοιξε το καλοκαίρι όπου ούτος η άλλος τα γυμναστήρια υπολειτουργούν και ως εκ τούτου ο κλάδος χρειάζεται οικονομική στήριξη για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Διαφορετικά, πολλοί δεν θα αντέξουμε».

 

 

 

Κώστας Λάζαρης: «Μεγάλο πλήγμα»

Ο ιδιοκτήτης του «Phisique» στην Αγυιά, αναφέρθηκε στην προσαρμογή των αθλουμένων στα νέα δεδομένα.

«Το πλήγμα για εμάς είναι μεγάλο, καθώς για δεύτερη χρονιά, μείναμε κλειστοί, μήνες που η δουλειά ήταν αυξημένη. Οι υποχρεώσεις και τα πάγια έτρεχαν, κάνοντας τα πράγματα ακόμη δυσκολότερα.Μέλημά μας είναι η πλήρης εφαρμογή του πρωτοκόλλου, με το self test και την ατομική πετσέτα να είναι υποχρεωτικά για την είσοδο των ατόμων στο χώρο. Ελπίζουμε, όλα να πάνε καλά και ο κόσμος να ξεπεράσει σύντομα τους φόβους του. Εξάλλου, η γυμναστική ωφελεί σε μεγάλο βαθμό, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό και δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

 

 

Θάνος Ζάκκας: «Πρώτοι κλείσαμε, τελευταίοι ανοίγουμε»

Το γυμναστήριο Sportland στο Αντίρριο άνοιξε ξανά μετά από τον περασμένο Νοέμβριο και όπως τονίζει «Γ» ο υπεύθυνος καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Θάνος Ζακκας: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση με την επαναλειτουργία του κλάδου. Θέλω να εκφράσω το σεβασμό και θαυμασμό στα μέλη μας που επιστρέφουν στα γυμναστήρια τηρώντας κατά γράμμα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Είμαστε χώρος που η πειθαρχία στην άσκηση του σώματος δεσπόζει οπότε δεν είναι τυχαία η αυστηρή τήρηση των μέτρων από όλους τους πελάτες μας. Πιστεύω ότι θα πάμε καλυτέρα απο το περυσινό καλοκαίρι. Περιμένουμε από την πολιτεία να μείνει αρωγός στην ομαλή αποκατάσταση της οικονομικής μας ισορροπίας δεδομένου ότι πρώτοι κλείσαμε, τελευταίοι ανοίγουμε”

 

 

Ανδρέας Καραβέλας: «Τηρούμε όλα τα μέτρα”

Ο Ανδρέας Καραβέλας, ιδιοκτήτης του personal soudio Fit &Go στην οδό Βότση 39 τονίζει: «Τα γυμναστήρια επιτέλους άνοιξαν. Ο κόσμος το είχε ανάγκη και από την πρώτη στιγμή μας αναζήτησε. Εμείς από την πλευρά μας τηρούμε με ευλάβεια όλα τα μέτρα ώστε να είναι όσο πιο ομαλή η επιστροφή όλων μιας και η ζήτηση αυτό δεκαπενθήμερο θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Η επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς ήταν ομαλή».

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement