Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Λήξη μνημονίου, παύση της διάθεσης-Με 103 υπέρ και 2 κατά η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πατρών Αχαϊας τα self test

Published

on

Τέλος από την ερχόμενη Δευτέρα της δωρεάν διάθεσης των self test από τα φαρμακεία της Αχαΐας.

Όπως ανακοίνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, τα φαρμακεία σταματούν τη διάθεση δωρεάν self-test μέχρι εξαντλήσεως τυχόν αποθεμάτων, τη Δευτέρα 07/06/21 ημερομηνία που εκπνέει και η σχετική συμφωνία που έχει υπογράψει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με το Υπουργείο Υγείας».
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου το θέμα τέθηκε στη Γενική Συνέλευση, ως προς το αν θα συνεχιστεί η δωρεάν διάθεση των self test μετά και τις 6 Ιουνίου, “με δεδομένες τις συνθήκες διακίνησης των δωρεάν self test και τη λήξη του μνημονίου συνεργασίας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Υπουργείου.
Η πρόταση του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας Ανδρέα Σοφιανόπουλου ήταν να σταματήσει η αναπλήρωση αποθέματος από τις 4 Ιουνίου και από τις 7 Ιουνίου η διάθεση self test μέχρι εξαντλήσεως των όποιων αποθεμάτων. Η πρόταση έτυχε 103 υπέρ και 2 κατά. Κατά συνέπεια από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου σταματά στην Αχαΐα η διάθεση δωρεάν self test (μέχρι εξαντλήσεως τυχόν αποθεμάτων ενώ ψηφίστηκε και η δημιουργία αφίσας που θα μπει στις προθήκες των φαρμακείων για την ενημέρωση του κοινού.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας Ανδρέας Σοφιανόπουλος δήλωσε στην «Γ» πως «εμείς τηρήσαμε την συμφωνία που είχε κάνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, διαθέσαμε δωρεάν τα self tests για τους μαθητές και τους εργαζόμενους. Είναι θέμα της κυβέρνησης και των συναρμοδίων υπουργείων για να βρει τον τρόπο διανομής των δωρεάν τεστ και το πλαίσιο που θα ισχύσει εφεξής».
Οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν πως όλο αυτό το διάστημα έδειξαν και με το παραπάνω το κοινωνικό τους πρόσωπο, διαθέτοντας δωρεάν τα εν λόγω τεστ στους πολίτες και εξυπηρετώντας έναν τεράστιο αριθμό πολιτών που προσέρχονταν στις επιχειρήσεις τους για να κάνουν ερωτήσεις. Υπογραμμίζουν ακόμα ότι η πολιτεία έπρεπε να είχε προνοήσει να δίνονται μία φορά το μήνα και τα τέσσερα τεστ και όχι δύο ανά εβδομάδα ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των πολιτών που προσέρχονται στα φαρμακεία. Τονίζουν δε πως η πολιτεία οφείλει να οργανώσει δομές για να μοιράσει τα τεστ είτε στους μαθητές – ενόψει και των Πανελληνίων, – είτε στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
«Γιατί πρέπει τα φαρμακεία που είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα πρέπει να εξυπηρετήσουν δωρεάν τον ιδιωτικό τομέα;» διερωτούνται πολλοί φαρμακοποιοί της περιοχής μας, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην σηκώσουν άλλο αυτό το βάρος.
ΕΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement