Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Ο Προμηθέας δεν θα κάνει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ και παίζει σήμερα (18.00) με ΑΕΚ

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Σκεπτόμενος το καλό του πρωταθλήματος αλλά και την Εθνική ομάδα που έχει μπροστά της την πρόκληση των Ολυμπιακών ο Προμηθέας με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό πως δεν θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ βάζοντας τελεία στα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες.

Η πατρινή ομάδα αφού μελέτησε το σκεπτικό της απόφασης του αθλητικού δικαστή που απέρριψε τις ενστάσεις για τον ημιτελικό με το Λαύριο, αποφάσισε να μην δώσει συνέχεια τινάζοντας στον αέρα τόσο τους τελικούς όσο και τις συνέπειες που θα είχε για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας.
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ: «Η ΚΑΕ Προμηθέας μετά την απόρριψη την ένστασης και βάσει του σκεπτικού αυτής που ενώ αναγνωρίζει την παράβαση δεν καταλήγει στην αποδοχή της και της σχεδόν σίγουρης δικαίωσής μας στο ΑΣΕΑΔ, όπως έχει γίνει σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, ενημερώνει τους φιλάθλους ότι αναλογιζόμενη τις συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Basket League καθώς και της πιθανής καθυστέρησης που θα έχει η προετοιμασία της Εθνικής ανδρών για το προολυμπιακό τουρνουά αποφάσισε να μην ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά της και να μην προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ».
ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ
Στο μεταξύ, βγήκε στο φως το σκεπτικό της απόφασης του αθλητικού δικαστή το οποίο κινείται σε τρεις άξονες και για αυτό προχώρησε στην απόρριψη των τριών ενστάσεων των Πατρινών. Ο αθλητικός δικαστής όσον αφορά την ένσταση για την αποβολή του Αγραβάνη, αναφέρει πως δεν έδωσε πλεονέκτημα στο Λαύριο, το αντίθετο μάλιστα, ενώ συνεχίζει λέγοντας πως κανείς από την ομάδα του Προμηθέα δεν διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός της μη αποβολής του Αγραβάνη αλλά ούτε και ο ίδιος ο αθλητής, κάτι που γίνεται ξεκάθαρο από το βίντεο του αγώνα. Επίσης στο σκεπτικό του αθλητικού δικαστή αναφέρεται πως απέμεναν 49 δευτερόλεπτα και υπήρχε ο χρόνος για τρεις επιθέσεις, με τη διαφορά στους 7 πόντους υπέρ του Λαυρίου ενώ δεν μπορεί να λάβει υπόψη στοιχεία όπως η ευστοχία ενός αθλητή.
ΣΗΜΕΡΑ Η 1η ΜΑΧΗ ΜΕ ΑΕΚ
Έτσι μετά από αυτή την εξέλιξη, το Λαύριο πηγαίνει στους τελικούς και η πατρινή ομάδα θα αγωνιστεί με τη ΑΕΚ για την 3η θέση.
Μάλιστα ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε το πρόγραμμα των τελικών που ξεκινούν άμεσα προκειμένου να μην χαθεί χρόνος και οι παίκτες να ενσωματωθούν στην προετοιμασία της Εθνικής.
Όπως ανακοινώθηκε η 1η μάχη θα γίνει με την ΑΕΚ σήμερα το βράδυ στην Πάτρα, ο 2ος την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ και ο τρίτος την Κυριακή, πάλι στην Πάτρα.
Στο αγωνιστικό μέρος, η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες με τον Γιατρά να υπολογίζει όλους τους παίκτες εκτός από τον Τζ. Γκαρντ που έχει ενοχλήσεις και είναι αμφίβολος.
• Το σημερινό παιχνίδι ορίστηκαν να σφυρίξουν οι Παπαπέτρου-Πιτσίλκας-Τζιοπάνος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement