Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Μαγειρική

Μαλλιά σαν… της γοργόνας     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Τα κυματιστά μαλλιά ή αλλιώς mermaid waves είναι το πιο δημοφιλές κούρεμα του καλοκαιριού διαχρονικά.

 

Θέλετε επειδή θυμίζουν καλοκαίρι και διακοπές περισσότερο από οποιοδήποτε χτένισμα, θέλετε επειδή κολακεύουν όλα τα μήκη και στιλ μαλλιών και όλα τα πρόσωπα, ενώ δείχνουν σέξι και ταυτόχρονα πολύ νεανικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι όλες σας το έχετε δοκιμάσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας. Άλλες φίλες, το κάνουν σε μόνιμη βάση, χειμώνα καλοκαίρι. Το θετικό με αυτό το χτένισμα είναι ότι μπορείτε να το δημιουργήσετε πανεύκολα σπίτι σας, ακόμα κι αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κανένα εργαλείο styling. Το στιλ του «μόλις βγήκα απ’ τη θάλασσα» και «δεν προσπάθησα καθόλου για τα ανακατωμένα μαλλιά μου» γίνεται εύκολα αν κοιμηθείτε όλο το βράδυ με τα μαλλιά σας πλεγμένα σε κοτσίδες, αφού πρώτα τα έχετε ψεκάσει με ένα σπρέι αλατιού. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε και την ισιωτική σας, για να κρατήσουν ακόμα περισσότερο οι κυματισμοί σας. Προσέξτε μόνο να τυλίγετε τις τούφες σε διαφορετικές κατευθύνσεις κάθε φορά αλλά και να μην τις αφήνετε για πολλή ώρα να «καίγονται», για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα – και φυσικά για την υγεία της τρίχας σας. Αυτό το χτένισμα θα είναι για άλλο ένα καλοκαίρι το πιο «καυτό» της σεζόν!

Μαγειρική

Νιόκι στο φούρνο με ντοματίνια και σπανάκι

Δημοσιεύθηκε

στις

Υλικά

  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα κόκκινου πιπεριού
  • 4 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοκομμένα μυρωδικά (όπως βασιλικός και μαϊντανός), συν περισσότερα για γαρνίρισμα
  • 2 πακέτα νιόκι
  • 1 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα
  • Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό. Προσθέστε τα ντοματίνια και προσθέστε ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Μαγειρέψτε μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να σκάνε και στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται.
Βήμα 3
Ανακατέψτε το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί ελαφρώς, περίπου 3 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέτετε τα νιόκι και ανακατέψτε καλά. Αδειάστε τα νιόκι σε ένα ταψί και προσθέστε από πάνω τη μοτσαρέλα. Ψήστε μέχρι το τυρί να λιώσει, περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 5
Γαρνίρετε με περισσότερα μυρωδικά και στύψτε λεμόνι από πάνω πριν το σερβίρισμα.

Περισσότερα

Μαγειρική

Κοτοσουβλάκια με σαλάτα μάνγκο     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

6 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές

1 κουτ. σούπας καρύκευμα για κοτόπουλο)

2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο και 1 κουτ. σούπας για τη σαλάτα

xυμό από 2 λάιμ

½ κόκκινο κρεμμύδι

1 χούφτα μπιζέλια

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 μαρούλι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

1 μάνγκο, κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση:

Ρίχνετε τα κομμάτια κοτόπουλου σε μπολ και αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα. Προσθέτετε το μείγμα μπαχαρικών, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τον χυμό από 1 λάιμ και ανακατεύετε πολύ καλά. Περνάτε τα κομμάτια κοτόπουλου σε 12 μικρά μεταλλικά σουβλάκια. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνετε τα σουβλάκια για 6΄ από κάθε πλευρά, να ψηθούν καλά. Ρίχνετε το κρεμμύδι σε μπολ και προσθέτετε τον χυμό από 1 λάιμ, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Βάζετε τη σαλάτα σε 2 πιάτα και σερβίρετε με τα σουβλάκια.

Περισσότερα

Μαγειρική

Ατομικές μηλόπιτες σε 10 λεπτά

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 ψιλοκομμένα μήλα

4κ.γ κανέλα

4κ.σ μέλι

8 κ.σ βρώμη

6 κ.σ αλεύρι αμυγδάλου

200ml γάλα

Εκτέλεση:

Βάζετε σε ατομικά φορμάκια το ψιλοκομμένο μήλο την κανέλα και το μέλι. Ανακατεύετε και βάζετε για 3 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC ή στα μικροκύματα. Αφού περάσουν τα 3 λεπτά προθέτετε τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι αμυγδάλου και το γάλα. Ανακατεύετε και ψήνετε για 10 λεπτά στον φούρνο ή τα μικροκύματα. Τέλος, γαρνίρετε με φυστικοβούτυρο.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα