Κυριακή 29 Μαΐου 2022
Connect with us

Μαγειρική

Μαλλιά σαν… της γοργόνας     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Τα κυματιστά μαλλιά ή αλλιώς mermaid waves είναι το πιο δημοφιλές κούρεμα του καλοκαιριού διαχρονικά.

 

Θέλετε επειδή θυμίζουν καλοκαίρι και διακοπές περισσότερο από οποιοδήποτε χτένισμα, θέλετε επειδή κολακεύουν όλα τα μήκη και στιλ μαλλιών και όλα τα πρόσωπα, ενώ δείχνουν σέξι και ταυτόχρονα πολύ νεανικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι όλες σας το έχετε δοκιμάσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας. Άλλες φίλες, το κάνουν σε μόνιμη βάση, χειμώνα καλοκαίρι. Το θετικό με αυτό το χτένισμα είναι ότι μπορείτε να το δημιουργήσετε πανεύκολα σπίτι σας, ακόμα κι αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κανένα εργαλείο styling. Το στιλ του «μόλις βγήκα απ’ τη θάλασσα» και «δεν προσπάθησα καθόλου για τα ανακατωμένα μαλλιά μου» γίνεται εύκολα αν κοιμηθείτε όλο το βράδυ με τα μαλλιά σας πλεγμένα σε κοτσίδες, αφού πρώτα τα έχετε ψεκάσει με ένα σπρέι αλατιού. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε και την ισιωτική σας, για να κρατήσουν ακόμα περισσότερο οι κυματισμοί σας. Προσέξτε μόνο να τυλίγετε τις τούφες σε διαφορετικές κατευθύνσεις κάθε φορά αλλά και να μην τις αφήνετε για πολλή ώρα να «καίγονται», για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα – και φυσικά για την υγεία της τρίχας σας. Αυτό το χτένισμα θα είναι για άλλο ένα καλοκαίρι το πιο «καυτό» της σεζόν!

Μαγειρική

Ψητός σολομός με γιαούρτι       

Δημοσιεύθηκε

στις

   

Υλικά (για 4 άτομα)

1,5 κιλό φρέσκο σολομό (ουρά) ή 8 φέτες φιλέτο σολομού

½ κεσέ γιαούρτι 2%

2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon

3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

λεπτές φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, δύο κουταλιές της σούπας από τον ψιλοκομμένο άνηθο, όλο τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο. Σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος βάζετε λαδόκολλα και τοποθετείτε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω. Σκεπάζετε την επιφάνεια με το μίγμα του γιαουρτιού και τον ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά αν είναι ουρά και 8 λεπτά αν είναι σε φέτες. Τον σερβίρετε χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλισμένο με τον υπόλοιπο άνηθο, γαρνίροντας με φετούλες λεμονιού.

Περισσότερα

Μαγειρική

Ομελέτα με πατάτες, κολοκύθι, καλαμπόκι και σαφράν   

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

½ καλαμπόκι

3 μεγάλες πατάτες

λίγο ε.π. ελαιόλαδο

6 αυγά

80 ml γάλα φρέσκο

1 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό

1 πρέζα σαφράν σκόνη

½ κρεμμύδι ξερό

1 κολοκύθι κομμένο σε λεπτές ροδέλες

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

φυλλαράκια ρόκας, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Ξεσπυρίζετε το καλαμπόκι με μαχαίρι (κατά μήκος του κοτσανιού). Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μικρά καρέ (κύβους). Σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο τηγανίζετε τις πατάτες. Σε μια μπασίνα χτυπάτε τα αυγά με το γάλα, το γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο, το σαφράν, αλάτι και πιπέρι. Σουρώνετε τις πατάτες και τις ρίχνετε στο μπολ με τα αυγά. Σε καθαρό τηγάνι σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι σε φέτες και το κολοκύθι για 2΄ και προσθέτετε το μείγμα με τα αυγά. Ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία ανασηκώνοντας με μία σπάτουλα για να πηγαίνει το μείγμα του αυγού από κάτω ώστε να ψηθεί πιο γρήγορα. Με ένα πιάτο που χρησιμοποιείτε ως καπάκι, αναποδογυρίζετε την ομελέτα και ψήνετε και από την άλλη μεριά. Σβήνετε και αφήνετε για 3΄ στο τηγάνι. Σε ένα μπολ βάζετε το καλαμπόκι ωμό με φύλλα ρόκας, ραντίζετε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε για να μαριναριστεί το καλαμπόκι. Σερβίρετε πάνω από την ομελέτα.

Περισσότερα

Μαγειρική

Μπολονέζ για χορτοφάγους

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

150 γρ. φακές καφέ ή μαύρες

60 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 καρότο, κομμένο σε κύβους

300 γρ. μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα

100 ml κόκκινο κρασί

1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ

400 γρ. τοματάκια κονκασέ

1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό

2-3 κόκκους μπαχάρι

1 δαφνόφυλλο

500 γρ. σπαγγέτι, βρασμένο

λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζετε τις φακές σε άφθονο νερό να μαλακώσουν και κατόπιν τις στραγγίζετε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με το μισό ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο για 3΄ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τις φακές και τα μανιτάρια και συνεχίζετε για 3΄-4΄ ακόμη ή μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον τοματοπελτέ, τα τοματάκια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το θυμάρι, το μπαχάρι, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 20΄-25΄ και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρετε το ζεστό σπαγγέτι με τη σάλτσα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα