Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Β. Κικίλιας θα εγκαινιάσει την Παιδοψυχιατρική Κλινική το προσεχές Σάββατο στο παλιό Καραμανδάνειο

Published

on

Το προσεχές Σάββατο στις 12:30 το μεσημέρι ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα εγκαινιάσει την πρώτη ψυχιατρική κλινική για παιδιά και εφήβους στη νοτιοδυτική Ελλάδα.

Πρόκειται για την Παιδοψυχιατρική Κλινική που στεγάζεται στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο στο πρώην «Καραμανδάνειο» στην Άνω Πόλη.
Η δημιουργία της μονάδας νοσηλείας, που έχει χαρακτηριστεί ως ένα σημαντικό έργο σχετικά με την ανάπτυξη δομών ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους, χρηματοδοτήθηκε από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, ενώ με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».
Η Κλινική θα έχει δυναμικότητα επτά κλινών, έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι θα τη στελεχώσουν (πέντε παιδοψυχίατροι τέσσερις ψυχολόγοι, τρεις λογοθεραπευτές, μία κοινωνική λειτουργός, ένας εργασιοθεραπευτής και 17 νοσηλευτές, ενώ αναμένεται να προσληφθεί ακόμη μία κοινωνική λειτουργός.
Να σημειωθεί ότι η λειτουργία της κλινικής αποτελεί τη μοναδική δομή στη νοτιοδυτική Ελλάδα και πλέον δεν θα χρειάζεται να μεταφέρονται τα περιστατικά σε δομές της Αθήνας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement