Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επί τόπου για την «ποντικότρυπα»-Στο Ακταίο σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρ. Βίνης

Published

on

Τα έργα της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή της Αχαΐας θα επισκεφθεί σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Βίνης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει παράλληλα, αυτοψία σε σημεία που φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα.

Μεταξύ αυτών και η περιοχή του Ακταίου, στην οποία η υπόγεια διάβαση που πρόκειται να κατασκευαστεί επί της οδού Ποσειδώνος και Καλλιθέας βάσει της μελέτης έχει ύψος 2,60 μ. με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων, ασθενοφόρων, σχολικών και απορριμματοφόρων.

Το θέμα είχε αναδείξει πριν από μερικές ημέρες η «Γνώμη» με αφορμή και τις σφοδρές διαμαρτυρίες της Κοινότητας, αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

Το ρεπορτάζ, αλλά και οι οχλήσεις των κατοίκων κινητοποίησαν και την βουλευτή Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία ανέλαβε πρωτοβουλία ενημέρωσης του κ. Βίνη για το σημαντικό αυτό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, η κα Αλεξοπούλου συνοδευόμενη από τον Δημοτικό Σύμβουλο Πατρέων Θεόδωρο Ξυλιά και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ακταίου Δημήτρη Καραΐσκο συναντήθηκαν στην Αθήνα με τον κ. Βίνη και του έθεσαν το αίτημα των κατοίκων του Ακταίου για την τροποποίηση του ύψους της υπόγειας διέλευσης του τρένου ώστε να γίνει λειτουργική και για άλλα οχήματα, ώστε να εξυπηρετείται κάθε ανάγκη που προκύπτει στην περιοχή.

Ο κ. Βίνης ανακοίνωσε πως σήμερα κιόλας θα επισκεφθεί το σημείο με ειδικό κλιμάκιο τεχνικών της ΕΡΓΟΣΕ ώστε να εξεταστεί δια ζώσης και με κάθε δυνατότητα, η εξεύρεση τρόπου υλοποίησης του αιτήματος του Ακταίου.

Πάντως, οι κάτοικοι αναμένεται να του θέσουν και το πάγιο αίτημά τους για βυθισμένη διέλευση του τρένου κατά μήκος του Ακταίου, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως γίνεται πριν εισέλθει στην Κοινότητα (ερχόμενο από τον Αγ. Βασίλη) και όπως γίνεται αφού εξέλθει από την Κοινότητα (με προορισμό το Ρίο).

Ροή ειδήσεων

Advertisement