Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Θερμή» υποδοχή σε Γεωργιάδη ετοιμάζουν οι έμποροι της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στη 1.30 μ.μ. στην είσοδο της Αχαΐα Κλάους, με αφορμή την παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδη, σε συνέδριο, διοργανώνει σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών.

«Εν μέσω της πανδημίας το εμπόριο και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έμειναν χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη. Αντίθετα παίρνονται μέτρα που οδηγούν στον στραγγαλισμό των μικρών επιχειρήσεων όπως ο νέος πτωχευτικός, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας κλπ. Όλα αυτά προς όφελος μιας χούφτας πολυεθνικών και Τραπεζών» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και υποστηρίζει, επίσης, τα εξής: «Ο Υπουργός μας λοιδορεί και μας εμπαίζει παρουσιάζοντας ανύπαρκτα στοιχεία για αύξηση πωλήσεων και ανάπτυξη την στιγμή που τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Με αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να υπάρξει καλόπιστος διάλογος. Τα αιτήματά μας είναι γνωστά και αγνοούνται επιδεικτικά. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε δυναμικά το δίκαιο και την επιβίωση των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων»

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΕΕΣΠ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), στην πρόσφατη συνεδρίαση στην Κορώνη Μεσσηνίας, συζήτησε μεταξύ άλλων θεμάτων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι και οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή.
Τα αιτήματα αυτά, αφορούν:
•Αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Κορώνης σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό.
•Δημιουργία και στελέχωση σταθμού ΕΚΑΒ στην Κορώνη.
•Ολοκλήρωση της Επαρχιακής οδού Ριζόμυλος-Κορώνη.
•Ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Κορώνης – Νέα λιμενικά έργα και υποδομές – ακτοπλοϊκή σύνδεση με Καλαμάτα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement