Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πολεμικό» κλίμα μεταξύ γιατρών-Η αποδοχή μετακίνησης από το Κ.Υ. Ακράτας στον «Αγ. Ανδρέα» προκάλεσε αντιδράσεις από το Γ.Ν. Αν. Αιγιάλειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Τρεις γιατροί που εργάζονται στο Κέντρο Υγείας της Ακράτας, καλούνται να συνδράμουν στις εφημερίες του Γ.Ν. Πατρών «Αγιος Ανδρέας», απόφαση που ξεσήκωσε αντιδράσεις αλλά και μια “πολεμική” μεταξύ των γιατρών του Αιγίου και της Ακράτας!

Επικαλούμενοι μια σειρά από συσκέψεις και διαμαρτυρίες, σε σχέση με την υποβάθμιση του Νοσοκομείου του Αιγίου, γιατροί από το Γενικό Νοσοκομείο Ανατ. Αιγιάλειας συγκάλεσαν εκτάκτως Γενική Συνέλευση και στην απόφασή τους, εμμέσως πλην σαφώς, κατηγόρησαν ως «ριψάσπιδες» τρεις συναδέλφους τους στην Ακράτα για την απόφασή τους να μετακινηθούν προσωρινά και να ενισχυθεί το Γ.Ν.Π. “Αγιος Ανδρέας” .

Οι γιατροί του Αιγίου προκάλεσαν ουσιαστικά τους συναδέλφους τους από την Ακράτα να σεβαστούν τις παλαιότερες κινητοποιήσεις Δήμου και Ιατρικού Συλλόγου Αιγιαλείας κατά της “αποψίλωσης” του Γ. Ν. Ανατολικής Αιγιάλειας.

Προκαλώντας όμως μια οργισμένη αντίδραση, χθες, εκ μέρους των τελευταίων. Στην ανακοίνωσή τους, οι γιατροί του Κ.Υ. Ακράτας καταγγέλλουν την απόφαση της γενικής συνέλευσης των γιατρών του Γ. Ν. Ανατολικής Αιγιάλειας με την οποία στράφηκαν εναντίον τους, «ως ψευδή και συκοφαντική».

«Η απόφαση (γ.γ. της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης των γιατρών του Νοσοκομείου Αιγίου) ισχυρίζεται ότι οι Πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας της περιοχής (κάποιες μάλιστα με ταυτόσημο αριθμητικά ανθρώπινο ιατρικό δυναμικό) είτε υπολειτουργούν είτε δεν λειτουργούν καθόλου. Είναι απορίας άξιο ότι παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας για ενδυνάμωση του ιατρικού προσωπικού του εμβολιαστικού κέντρου από τέτοιες δομές, καίτοι ο εμβολιασμός αποτελεί εθνικό στόχο, τόσο η τοπική όσο και η κεντρική διοίκηση κωφεύουν» αναφέρει η κοινή δήλωση των γιατρών του Κ.Υ. Ακράτας που απεστάλη στην «Γ».

ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ;

«Ούτε λίγο, ούτε πολύ μας κατηγορούν ότι το σύνολο των γιατρών του Κ.Υ. Ακράτας ‘κάθονται’ ενώ οι ίδιοι μοχθούν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας» ανέφερε με νόημα χθες στην «Γ» γιατρός του Κ.Υ., επισημαίνοντας: «Η αλήθεια είναι άλλη, το Νοσοκομείο του Αιγίου υπολειτουργεί σε σχέση με τα νοσοκομεία της Πάτρας, τα οποία σηκώνουν όλο το βάρος της πανδημίας. Αυτά τα νοσοκομεία πρέπει να ενισχυθούν και όχι το Αίγιο!».

Οι γιατροί αποδέχονται ότι το Κ.Υ. Ακράτας συμφώνησε χωρίς αντιδράσεις να συνδράμει με τρεις γιατρούς το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», επισημαίνοντας ότι δεν τους υποχρέωσε κανείς αλλά «προσφέρθηκαν εθελοντικά».
Δύο από τους τρεις γιατρούς που μετακινήθηκαν προσωρινά από την Ακράτα στον «Αγ. Ανδρέα» έκαναν τις εφημερίες τους στο Γ. Νοσοκομείο Ανατολικής Αιγιάλειας, γι αυτό και οι έντονες αντιδράσεις από το ιατρικό προσωπικό στο Αίγιο.

«Προτίμησαν να εργαστούν στον ‘Άγ. Ανδρέα’, που έχει πολλαπλάσιο φόρτο εργασίας λόγω της ‘ελιτίστικης’ συμπεριφοράς των γιατρών του Αιγίου» καταγγέλλουν οι γιατροί του Κ.Υ. Ακράτας.
Υπενθυμίζοντας ότι αυτή την εποχή το Κ.Υ. Ακράτας συνδράμει, και με το παραπάνω, στην λειτουργία του νοσοκομείου του Αιγίου (έχει αναλάβει 19 εφημερίες).

«ΔΕ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΚΑΝΕΙΣ»

«Για την συνδρομή των γιατρών δεν απαιτήθηκε καμία εντολή από τον κ. Καρβέλη (σ.σ. ΥΠεάρχης), ο οποίος ρώτησε εάν μπορούμε και βεβαίως απαντήσαμε θετικά. Τώρα οι γιατροί του Αιγίου κατηγορούν τον κ. Καρβέλη γιατί δεν ‘εντέλει’ του γιατρούς του Κ.Υ. Ακράτας να μετακινηθούν στον Αίγιο, όταν μόλις πριν από μερικές εβδομάδες τον κατηγορούσαν για αυθαίρετη συμπεριφορά με το ‘εντέλλεσθε’ που εξέδωσε για να μετακινηθεί μια αναισθησιολόγος στο Ρίο!» σύμφωνα με την επιστολή των γιατρών του Κ.Υ. Ακράτας που έφτασε χθες στην «Γ».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ροή ειδήσεων

Advertisement