Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Περιμένουν τον Προαστιακό

Την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο- Αίγιο ζητά από ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο Δήμαρχος Αιγιαλείας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος, ύστερα από τους πολύμηνους περιορισμούς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ύστερα από την άρση των περισσότερων μέτρων, ο Δήμος Αιγιαλείας έχει προετοιμαστεί για να υποδεχτεί χιλιάδες επισκέπτες που θα τονώσουν  την τοπική οικονομία. Κατά την περσινή χρονιά μάλιστα, παρατηρήθηκε αύξηση των επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας, όπως αναμένεται και φέτος λόγω της εύκολης πρόσβασης και της μικρής απόστασης της περιοχής από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

«Δυστυχώς, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για την επανέναρξη λειτουργίας του προαστιακού σιδηρόδρομου από το Κιάτο έως στο Αίγιο, ύστερα από την πολύμηνη διακοπή των δρομολογίων του. Θεωρούμε ζήτημα κατεπείγουσας προτεραιότητας την άμεση επαναλειτουργία του τμήματος Κιάτο – Αίγιο, έτσι ώστε να εξυπηρετήσει την ευκολότερη πρόσβαση των αναμενόμενων επισκεπτών και κατοίκων της περιοχής» αναφέρει ο δήμαρχος στις επιστολές του, τονίζοντας παράλληλα πως η άμεση επαναλειτουργία της γραμμής του προαστιακού θα πρέπει να συνδυαστεί και με την βελτίωση του προγραμματισμού των δρομολογίων, έτσι ώστε να υπάρχει χρονικά ακριβής ανταπόκριση με τα δρομολόγια του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτό-Καλάβρυτα, που αποτελεί μια από τις πιο αναγνωρίσιμες παγκοσμίως τουριστικές διαδρομές με τρένο.

«Θεωρούμε πως η ομαλή λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς (Προαστιακός, Οδοντωτός) και η αναβάθμιση της λειτουργίας τους με περισσότερα και πιο λειτουργικά δρομολόγια, μπορούν να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για την ανάπτυξη της Αιγιάλειας, καθώς και για την ενδυνάμωση της παρουσίας του σιδηροδρόμου στην περιοχή» καταλήγει η επιστολή του κ. Καλογερόπουλου, ο οποίος μάλιστα προτίθεται τις επόμενες ημέρες να επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα ώστε να προωθήσει δια ζώσης το αίτημα για επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου στο τμήμα Κιάτο-Αίγιο.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement