Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Ο Πατρινός Ανδ. Ζαχαράκης “χάλκινος” με την Εθνική στην Τοξοβολία

Δημοσιεύθηκε

στις

Με δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς έπνεαν πολύ δυνατοί άνεμοι, οι εκπρόσωποί μας στον μικρό τελικό ο Πατρινός Ανδρέας Ζαχαράκης μαζί με τους Δημήτριος – Κωνσταντίνος Δρακιώτης, και Σταύρος Κουμερτάς, υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού Προπονητή Αλέξανδρου Παμβουξόγλου, απέδειξαν ότι δεν βρέθηκαν τυχαία σε τόσο υψηλή κατάταξη αφού κατά τις προηγούμενες φάσεις των αγώνων έσπασαν το πανελλήνιο ομαδικό ρεκόρ (235/240), νίκησαν κατά κράτος την έμπειρη και δυναμική ομάδα της Ισπανίας και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Στην πορεία της προς τον τελικό, η Ελλάδα απέκλεισε αρχικά την Αυστρία με 233 – 227, είχε συγκλονιστική νίκη απέναντι στην εθνική ομάδα της Δανίας (1 η στην κατάταξη) με 231-230, και έπειτα από έναν αγώνα στήθος με στήθος με την Γαλλία για την πρόκριση στους τελικούς του ομαδικού σύνθετου τόξου ανδρών γνώρισε τελικά την ήττα με ελάχιστη διαφορά, (235-237) ωστόσο προκρίθηκε στον μικρό τελικό και αγωνίστηκε απέναντι στην εθνική ομάδα ανδρών της Ισπανίας.
Η αποστολή είχε άριστες επιδόσεις και συνέχισε τις πολύ καλές της εμφανίσεις σε διεθνές επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα ανδρών κερδίζει μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Η ελληνική τοξοβολία και τα χρώματα της εθνικής ομάδας διακρίνονται και θέτουν ακόμη υψηλότερους στόχους.


Ροή ειδήσεων

Advertisement