Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Στη μάχη του πρωταθλήματος οι ανδρικές ομάδες ΝΟΠ και ΝΕΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιτέλους δράση για τις ανδρικές ομάδες πόλο της Πάτρας, του ΝΟΠ και της ΝΕΠ οι οποίες μετά από περίπου 10 μήνες θα πέσουν στη πισίνα για επίσημο αγώνα καθώς ξεκινά το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής με τα παιχνίδια της 1ης φάσης που θα γίνουν στην Πάτρα και σε μια διοργάνωση που θα έχει διαφορετική μορφή λόγω της πανδημίας.

Από την στιγμή που η ΚΟΕ αποφάσισε να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα, στόχος για ΝΟΠ και ΝΕΠ είναι να παρουσιάσουν ανταγωνιστικό πρόσωπο και να πάρουν εμπειρίες οι νεαροί στην πλειοψηφία αθλητές.
ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Σύμφωνα με την προκήρυξη, στην 1η φάση τα παιχνίδια θα γίνουν σε μορφή ομίλου και με βάση την κατάταξη των ομάδων στην α΄ φάση, σχηματίζονται 4 νέοι Όμιλοι στη β΄ φάση (2-4 Ιουλίου), όπου επικεφαλής τίθενται οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση στους Ομίλους της α΄ φάσης και οι υπόλοιπες κληρώνονται ανά θέση, πάντα με βάση την κατάταξή τους στην α΄ φάση. Δεν μεταφέρονται βαθμοί.
Με την ολοκλήρωση της β΄ φάσης, οι 2 πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου (σύνολο 8) προκρίνονται στην τελική φάση του πρωταθλήματος (16-19 Ιουλίου, 2 Όμιλοι των 4 ομάδων), ενώ δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στη Β΄ Εθνική. Οι δύο ομάδες που θα προκριθούν να παίξουν στον τελικό, προβιβάζονται και στην Α1 Εθνική.
Β. ΛΑΜΠΑΤΟΣ: «ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ 1οι ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΜΑΣ»
Ο τεχνικός του ΝΟΠ, Βασίλης Λαμπάτος με αφορμή τα παιχνίδια, τόνισε: «Μετά από πάρα πολύ καιρό είναι τα πρώτα παιχνίδια της ανδρικής ομάδας πόλο και αυτό από μόνο του, τα κάνει ξεχωριστά. Αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε καλό πόλο να έχουμε στόχο να βγούμε πρώτοι στον όμιλό μας για να έχουμε το δικαίωμα να φιλοξενήσουμε και την 2η φάση της διοργάνωσης. Ιδιαιτέρα στο πρώτο παιχνίδι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και θα πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να βρούμε όσο το δυνατόν συντομότερα, ρυθμό».
Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: «ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ»
Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της ΝΕΠ, Φώτης Γιαννόπουλος δήλωσε: «Η ομάδα μου, παρά το νεαρό της ηλικίας, θα προσπαθήσει να δείξει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών και δίνουμε συγχαρητήρια στην διοργανώτρια αρχή για την απόφασή της να το πραγματοποιήσει. Θα δοθεί η ευκαιρία στις ομάδες, κάτω από εξαιρετικά πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, να επανέλθουν σταδιακά στην κανονικότητα και να προετοιμαστούν για τη νέα αγωνιστική περίοδο».
Το ρόστερ του ΝΟΠ:
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Χρ. Μαυριόπουλος και Κ. Χρηστάκης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ: Β. Κανελλόπουλος, Π. Γκότσης, Θ. Πασσάς, Ν. Ανδρικόπουλος, Ν. Ρογδάκης, Γ. Γουρδούπης, Αν. Μπιτσάκος, Αγγ. Καραΐσκος, Σ,. Λυκούδης, Απ. Γεωργαράς, Θ. Ρουμάνος, Β. Τσασερλής, Χ. Τρασάι, Στ. Γεωργίου, Ν. Χριστοδουλόπουλος, Οδ. Φιλιππάτος
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Φ. Νεγκίζ, Ι. Πολλάτος, Ακ. Νταφογιάννης, Θ. Μπετχαβάς
ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΤΟΣ: Αν. Κωνσταντακόπουλος.
Το ρόστερ της ΝΕΠ έχει ως εξής:
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ: Άγγελος Λιβαθηνός, Π. Σταυρόπουλος, Στ. Αποστολίδης.
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Τ. Βικάτος, Δημ. Γιαννακέας, Θ. Κρίκης Ν. Μπρακατσέλος, Μ. Παπαδάτος, Ν. Τουλγαρίδης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ: Γ. Κανελλόπουλος, Ηλ. Πίτσικας, Κ. Γιαννακόπουλος,
Π. Καρύδης, Ν. Μπάζιος, Ν. Δομετίου, Γ. Πριόβολος, Γ. Γκοτσόπουλος, Φώτης Τρίχας, Χρ. Μπάρλος και Δ. Πολίτης
ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΤΟΙ: Χ. Σπανογιάννης, Αντ. Τρούλος, Αγγ. Σοφός, Φ. Αντίοχος και Αιμ. Κωνσταντόπουλος.
Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου:
ΣΗΜΕΡΑ: ΝΕΠ-ΝΟ Καλαμάτας (2 μ.μ.), ΝΟΠ-Μίλων (3.15 μ.μ.).
ΑΥΡΙΟ: ΝΕΠ-Μίλωνας (12.15 μ.μ.), ΝΟΠ-ΝΟ Καλαμάτας (1.30 μ.μ.), ΝΟ Καλαμάτας-Μίλων (7.45 μ.μ.), ΝΟΠ-ΝΕΠ (9 μ.μ.).

Ροή ειδήσεων

Advertisement