Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ποινική δίωξη στον άντρα που πυροβόλησε σε πολυκατοικία στον Αλιμο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ποινική δίωξη για οπλοφορία, οπλοκατοχή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συρροή, άσκοπους πυροβολισμούς, προμήθεια και κατοχή να ναρκωτικών προς ίδια χρήση ασκήθηκε στον άνδρα που πυροβόλησε πολυκατοικία στον Άλιμο.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές πλημμελειοδικείο.

Ο ελληνικής υπηκοότητας άνδρας, εντοπίστηκε μετά από μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας, οι οποίοι βρήκαν αρχικά το αυτοκίνητο του και στη συνέχεια προχώρησαν στην σύλληψη του.

Στην κατοχή του βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο είχε πυροβολήσει, το οποίο δεν έχει καταχωριστεί για κάποια έκνομη ενέργεια, αλλά ταυτοποιήθηκε βαλλιστικά ότι είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Από την προανάκριση ξεκαθαρίστηκε ότι στόχος των πυροβολισμών δεν ήταν η πολυκατοικία που «γαζώθηκε» από τις σφαίρες.

Οπως υποστήριξε κατά την σύλληψή του ο 35χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν την αστυνομία για παράνομη οπλοφορία, πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. «Κατάλαβα ότι με ακολουθούσαν δύο μοτοσικλέτες και με όλα αυτά που συμβαίνουν νόμιζα ότι θέλουν θα με σκοτώσουν» φέρεται να είπε. Οπως είπε επίσης έριξε τους πυροβολισμούς από το ΙΧ του εν κινήσει περίπου 8-9 φορές.

Για τον λόγο αυτό έξι σφαίρες χτύπησαν στους τοίχους της πολυκατοικίας, έξω από την οποία περνούσε.

Ο άνδρας εντοπίστηκε από κάμερες ασφαλείας, όπως και οι μοτοσικλέτες στις οποίες αναφέρθηκε, χωρίς να έχει ωστόσο διευκρινιστεί αν είχαν σχέση με τον 34χρονο ή απλώς περνούσαν τυχαία από την περιοχή.

Μέσα στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκαν δύο κάλυκες, φυσίγγια, μικροποσότητα χασίς, κόκα καθώς και τα ρούχα που φορούσε εκείνη την ημέρα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός που είχε προβεί σε πυροβολισμούς την 1-6-2021 εξωτερικά πολυκατοικίας στην περιοχή του Αλίμου.

 

Το όπλο και τα φυσίγγια του 35χρονου που κατέσχεσαν οι αστυνομικοί-Φωτογραφία: ΕΛΑΣ

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 4-6-2021 στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 34χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων (παράνομη οπλοφορία, άσκοποι πυροβολισμοί), περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Μετά το περιστατικό πυροβολισμών πρωινές ώρες της 1-6-2021 εξωτερικά πολυκατοικίας στον Άλιμο και την ανεύρεση κάλυκα στο σημείο, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας και κατόπιν ενδελεχούς έρευνας και στοχευμένων αναζητήσεων εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες της 4-6-2021, ο 34χρονος να επιβαίνει σε όχημα και αποφασίστηκε ο έλεγχος του.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν νάιλον συσκευασία περιέχουσα -1,5- γραμμ κοκαΐνης, νάιλον συσκευασία περιέχουσα -1,2- γραμμ κάνναβης καθώς και μέρος του ρουχισμού που φορούσε κατά την τέλεση της εγκληματικής ενέργειας.

Εντός του οχήματος που επέβαινε βρέθηκε πιστόλι με γεμιστήρα -10- φυσιγγίων, το οποίο μετά από την εργαστηριακή εξέταση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ταυτοποιήθηκε ως το πιστόλι που είχε χρησιμοποιηθεί από το δράστη των πυροβολισμών στο ανωτέρω περιστατικό. Επίσης, βρέθηκαν και -2- πυροδοτημένοι, από το ίδιο πιστόλι κάλυκες.

Σε επακόλουθη έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -10 φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος και μία θήκη όπλου.

Επιπρόσθετα, Ο 34χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της Τρίτης ένα τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση στις 06:30 το πρωί, που έκανε λόγο για πυροβολισμούς σε πολυκατοικία στον Άλιμο, σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να φτάνουν στην οδό Κουμουνδούρου. Στους τοίχους του κτιρίου εντοπίστηκαν 3 οπές από σφαίρες, που κατέληξαν στον 3ο και τον 4ο όροφο, ενώ κατά την πρώτη έρευνα στο σημείο εντοπίστηκε ένας κάλυκας από όπλο 9 χιλιοστών.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/poiniki-dioxi-antra-pyrobolise-polykatoikia-alimo


Ροή ειδήσεων

Advertisement