Παρασκευή 27 Μαΐου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«ΣΦήγΚΕΣ»:To τέλος μιας γιορτής, η αρχή μιας… πορείας!

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπορεί να σου αφήνει μια πικρή γεύση το τέλος κάθε γιορτής, όμως η χαρά και η ικανοποίηση από τα χαμόγελα και τα χειροκροτήματα των Πατρινών, θα συνοδεύουν τους συντελεστές της εκδήλωσης «Πανσέληνος των Λουλουδιών» για καιρό…

Πρόκειται για την πρώτη «ανοικτή» εκδήλωση μετά τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας από την ομάδα «ΣΦήγΚΕΣ», η οποία πλημμύρισε επί δύο ημέρες το κέντρο της Πάτρας από χρώματα, ήχους, χαρά και ρυθμό!
Οι «ΣΦήγΕΣ» περιέφεραν στους κεντρικούς δρόμους μία άνθινη κατασκευή-άρμα που επιμελήθηκαν ο γλύπτης Φώτης Στεργίου και ο ανθοδέτης Γιώργος Σταυρόπουλος, την οποία πλαισίωσαν μικρά και μεγάλα μέλη της ομάδας, αλλά και οι «κρουστ.Α.λήτες» Νίκος Φορλίδας, Κώστας Κονδύλης, Γιώργος Μπαράκος και Άκης Χατζημικές.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «η χαρά του κόσμου μας δίνει το έναυσμα να συνεχίσουμε τις προσπάθειές για πολιτιστική και επιχειρηματική αναβάθμιση της πόλης μας. Για μια φορά ακόμα ευχαριστούμε από καρδιάς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα τους Αντιπεριφερειάρχες κ. κ. Χαράλαμπο Μπονάνο & Νικο Κοροβέση, τον Πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Ζαφειρόπουλο και την χορηγό επικοινωνίας εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» για την στήριξη και την εμπιστοσύνη.

Οι ΣΦήγΚΕΣ θα είμαστε σύντομα πάλι κοντά σας, υπηρετώντας πάντα τους στόχους μας».

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα στην «Γνώμη» η διαχειρίστρια της ομάδας, Βικτωρία Αγγελοπούλου στόχος είναι να οργανώσουν 3-4 βασικές εκδηλώσεις που θα στηρίξουν οι φορείς της πόλης μας για να γίνουν έθιμα. Συγκεκριμένα, για το Σεπτέμβριο έχει προγραμματιστεί η εκδήλωση «ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ –Γιορτές της θάλασσας» για την οποία θα συνεργαστούν με την Ορχήστρα Νυκτών εγχόρδων της Πολυφωνικής χορωδίας Πατρών, τις Χορωδίες του «ΟΡΦΕΑ» και της Κοινοτοπίας και με άλλα τοπικά μουσικά σύνολα.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δύο συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 1. Ειδική συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων, σύμφωνα με τις αριθ. 426/13-11-2020, 643/69472/24-09-2021 εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ και την Δ1α/ΓΠ.οικ. 27397/13-5-2022 (ΦΕΚ 2369/14-5-2022 τεύχος Β΄) ΚΥΑ, θα πραγματοποιηθεί την 31η Μαΐου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:30 το πρωί, με το παρακάτω μοναδικό θέμα:

 • Υποβολή Ταμειακού Απολογιστικού Πίνακα έτους 2021 για έγκριση. (εισηγητής: Δ. Πλέσσας – Αντ/ρχος, Δ. Σπηλιοπούλου – Αρμ. Δ/ντρια)

 

 1. Συνεδριάζει, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων, σύμφωνα με τις αριθ. 426/13-11-2020, 643/69472/24-09-2021 εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ και την Δ1α/ΓΠ.οικ. 27397/13-5-2022 (ΦΕΚ 2369/14-5-2022 τεύχος Β΄) ΚΥΑ, την 31η Μαΐου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00 το μεσημέρι, με τα εξής θέματα:

 

 1. Άσκηση ή μη έφεσης κατά της αριθ. 56/2022 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Πατρών (εισηγητής: Δ. Πλέσσας – Αντ/ρχος, Π. Σφαέλου – Νομική Σύμβουλος)
 2. Έγκριση της υπ’ αριθ. 24/2022 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Σχολειών Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Δήμου Πατρέων με την οποία εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός της έτους 2021 (εισηγήτρια: Σ. Ασπρούλια – Πρόεδρος Δ.Σ. Σχολικής Επιτροπής Σχολειών Α/μιας  Εκπαίδευσης Δήμου Πατρέων)
 3. Έγκριση του από 18/05/22 Πρακτικού του αρμοδίου Γνωμοδοτικού Οργάνου που αφορά: α) στην αποσφράγιση και αξιολόγηση των Δικαιολογητικών Κατακύρωσης των προσωρινών αναδόχων β) στην αντικατάσταση υλικών της εταιρείας «DYNACOMP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΉ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΏΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΙΔΩΝ» με άλλα ανώτερων τεχνικών προδιαγραφών χωρίς καμία επιβάρυνση στην προσφερόμενη τιμή και γ) στην ανάδειξη οριστικών αναδόχων του Ηλεκτρονικού Ανοικτού Δημόσιου Μειοδοτικού Διαγωνισμού, σύμφωνα με την αριθ. 33/2021 Μελέτη Διακήρυξης της  Δ/νσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής, Τμήμα Πληροφορικής & Επικοινωνιών  του Δήμου Πατρέων για την «Προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας COVID-19» (εισηγητής: Ν. Ασπράγκαθος- Αντ/ρχος – Π. Παπαευθυμίου, Δ. Σπηλιοπούλου – Αρμ. Δ/ντές)
 4. 1) Έγκριση της από 24/03/22 Γνωμοδότησης της αρμόδιας Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής Προμηθειών και ως εκ τούτου 2) Παράταση του συμβατικού χρόνου παράδοσης της προμήθειας κινητών σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ), σύμφωνα με την αριθ.50632-14/09/21 Σύμβαση (εισηγητής: Ν. Ασπράγκαθος- Αντ/ρχος – Δ. Σπηλιοπούλου – Αρμ. Δ/ντρια)
 5. Έγκριση 2ης παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Ενεργειακή αναβάθμιση 8ου Δημοτικού Σχολείου – 10ου Νηπιαγωγείου Πατρών», αναδόχου «TEXNIKH ΕΤΑΙΡΕΙΑ TESPA E.E.» (εισηγητής: Χ. Κορδάς – Αντ/ρχος, Ν. Μωραΐτης – Αρμ. Δ/ντής)
 6. Συγκρότηση Γνωμοδοτικού οργάνου (επιτροπή διαγωνισμού) για την προμήθεια ειδών παντοπωλείου, οπωροπωλείου, κρεοπωλείου, αρτοποιείου, κατεψυγμένων ψαριών – λαχανικών και ελαιολάδου, για την κάλυψη των αναγκών Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Πατρέων (εισηγητής: Δ. Πλέσσας – Αντ/ρχος, Δ. Σπηλιοπούλου- Αρμ. Δ/ντρια)
 7. Διαγραφή οφειλής (ΓΑΛΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ) (εισηγητής: Δ. Πλέσσας – Αντ/ρχος, Μ. Αγιωτάτου – Αρμ. Δ/ντρια)
 8. Διαγραφή οφειλής και επαναβεβαίωση (ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ) (εισηγητής: Δ. Πλέσσας – Αντ/ρχος, Μ. Αγιωτάτου – Αρμ. Δ/ντρια)
 9. Διαγραφή οφειλής και επαναβεβαίωση (ΜΕΞΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ) (εισηγητής: Δ. Πλέσσας – Αντ/ρχος, Μ. Αγιωτάτου – Αρμ. Δ/ντρια)

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το τέλος των φοιτητικών παρατάξεων (;)

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Πολύ συζήτηση θα «σηκώσει» ο νόμος που ανακοίνωσε χθες η Νίκη Κεραμέως για τα ΑΕΙ και ο οποίος, μεταξύ άλλων, καταργεί τις φοιτητικές παρατάξεις και θεσπίζει ενιαίο ψηφοδέλτιο για τις φοιτητικές εκλογές. Η αλήθεια είναι πως οι φοιτητικές εκλογές έχουν ατονήσει πλέον και η εικόνα με τα παραταξιακά έδρανα, τις αφίσες και τα πανό στα ακαδημαϊκά ιδρύματα, δεν είναι μία εικόνα που ταιριάζει σε μία χώρα του 21ου αιώνα. Από την άλλη πλευρά όμως, οι φοιτητικές παρατάξεις αποτέλεσαν διαχρονικά, αναπόσπαστα τμήματα της ακαδημαϊκής και πολιτικής ζωής της χώρας. Βέβαια, η θέσπιση ενιαίου ψηφοδελτίου δεν σημαίνει αυτομάτως και το τέλος ύπαρξης των παρατάξεων. Όμως, όταν αρχίζουν να «θολώνουν» οι γραμμές…

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πώς εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε ηρωίνη στην Πάτρα από τη Δίωξη Ναρκωτικών

Δημοσιεύθηκε

στις

“Χτύπημα” στη διακίνηση ηρωίνης στην περιοχή των Προσφυγικών της Πάτρας κατάφερε η Δίωξη Ναρκωτικών, η οποία προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις, τέσσερις διακινητές και τέσσερις χρήστες, ενώ κατάσχεσε περισσότερα από 40 γραμμάρια ηρωίνης, ένα περίστροφο,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ατζέντα και σελίδα με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ Πατρών, δύο αλλοδαποί άνδρες και δύο ημεδαπές γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της συμμορίας, της διακίνησης ναρκωτικών, της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα και για βία κατά δικαστικών υπαλλήλων.
Επιπλέον, συνελήφθησαν τέσσερα ακόμη άτομα, χρήστες ναρκωτικών ουσιών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, διακινούσαν ηρωίνη σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών, στην Πάτρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το μεσημέρι, σε διάστημα 40 περίπου λεπτών, τα μέλη της συμμορίας διακίνησαν 4,3 γραμμάρια ηρωίνης στους τέσσερις χρήστες, που συνελήφθησαν.
Σε έρευνα που ακολούθησε στις οικίες των κατηγορουμένων για διακίνηση ναρκωτικών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής:
• Ένα περίστροφο,
• Οκτώ κινητά τηλέφωνα,
• (2.245) ευρώ,
• 39,4 γραμμάρια ηρωίνης,
• μικροποσότητα βουπρενορφίνης,
• μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
• μία ατζέντα & μία σελίδα τετραδίου με ιδιόχειρες σημειώσεις,
• δύο οχήματα ( ένα ΙΧΦ και ένα ΙΧΕ).
Επιπλέον, ένας από τους κατηγορούμενους διακινητές, προσπάθησε να
διαφύγει τη σύλληψη και αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, ασκώντας τους
σωματική βία.

Οι τέσσερις συλληφθέντες για διακίνηση ναρκωτικών θα οδηγηθούν στον
Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα