Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ζωντάνεψαν» τα Καλάβρυτα-Χωρίς τον Οδοντωτό φέτος το 41ο Πανελλήνιο Πέρασμα του Βουραϊκού

Δημοσιεύθηκε

στις

«Ζωή» απέκτησαν χθες μετά από αρκετούς μήνες τα Καλάβρυτα, στο πλαίσιο του 41ου Πανελλήνιου Περάσματος του Βουραϊκού, το οποίο φέτος αποτέλεσε «ανάσα» ελευθερίας και επιστροφής στη φύση για εκατοντάδες φίλους της πεζοπορίας.

Μικροί και μεγάλοι πεζοπόροι από διάφορες περιοχές συναντήθηκαν στα σημεία εκκίνησης, τηρώντας αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και ξεκίνησαν την κατάβαση στο Φαράγγι, κατά μήκος των γραμμών του Οδοντωτού, ο οποίος όμως φέτος απουσίαζε!
Συγκεκριμένα, ενώ από την περασμένη Τετάρτη είχε επαναλειτουργήσει η γραμμή, λίγες ώρες πριν το Πανελλήνιο Πέρασμα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωσε πως για λόγους ασφαλείας αναστέλλει τα δρομολόγια του Οδοντωτού για την Κυριακή.
Παρά τις προσπάθειες του Δημάρχου Καλαβρύτων, Θανάση Παπαδόπουλου να μην ισχύσει η συγκεκριμένη απόφαση, καθώς ο Οδοντωτός είναι «συνυφασμένος» με την διοργάνωση του περάσματος, τελικά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν την ανακάλεσε.
Σε κάθε περίπτωση κι εφέτος είχαν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια των πεζοπόρων. ΕΚΑΒ, Αστυνομία και Πυροσβεστική ήταν σε εγρήγορση όπως επίσης και πολυπληθής αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Οι αρχές βρίσκονται σε έξι σημεία της διαδρομής (Ζαχλωρού Πόρτες, Τρικλιά, Μεγάλη Γέφυρα, Δικαστήριο, Νιάματα) επιβλέποντας το πέρασμα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement