Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πράσινο φως» για αναμόρφωση-Καλά νέα από την επίσκεψη Κοντοζαμάνη στο Γ.Κ.Ν. «Αγιος Ανδρέας»

Published

on

Το Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης συνοδευόμενος από στελέχη του Υπουργείου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημερώθηκε εκτενώς για τα νοσοκομειακά θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση του Covid, την ανάπτυξη κλινών νοσηλείας υπόπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών, την ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ Covid καθώς και το Εμβολιαστικό Κέντρο που έχει αναπτυχθεί στο νοσοκομείο. Επιπλέον, ενημερώθηκε και για τις υπόλοιπες λειτουργίες του νοσοκομείου, χειρουργεία, Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, Αιμοδυναμικό, Ογκολογικό και Αιμοδοσία.

Στις δύο ώρες που παρέμεινε στο νοσοκομείο ο κ. Κοντοζαμάνης επισκέφθηκε τους χώρους των Επειγόντων Περιστατικών, τον Μαγνητικό Τομογράφο, τον νέο Αξονικό Τομογράφο που εγκαθίσταται στο νοσοκομείο και διαπίστωσε την πρόοδο των εργασιών, την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, την Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, την αποθήκη Υλικού, το Φαρμακείο και το Εμβολιαστικό Κέντρο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας συζήτησε με την Διοίκηση του νοσοκομείου θέματα που θα βελτιώσουν την υφιστάμενη λειτουργία του Γ.Ν. Πατρών.

Τα βασικά θέματα που τέθηκαν αφορούσαν τις κτιριακές υποδομές του νοσοκομείου, όπου διαπιστώθηκε η ανάγκη κατασκευής νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στις οποίες θα στεγαστεί το Φαρμακείο, νέες κλίνες σύμφωνα με τον Οργανισμό, η αποθήκη Υλικού καθώς και η επέκταση των κλειστών Μονάδων, την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, την εγκατάσταση λογισμικών συστημάτων που θα περιορίσουν τους χρόνους και την γραφειοκρατία καθώς και την ανάγκη στελέχωσης του νοσοκομείου με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Από την σημαντική αυτή επίσκεψη του κ. Κοντοζαμάνη στο νοσοκομείο θα προκύψουν ουσιαστικές εξελίξεις σε μία σειρά καίριων ζητημάτων και θα δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες ενέργειες σε αγαστή συνεργασία του Γ.Ν. Πατρών, της 6ης Υ.Πε και του Υπουργείου Υγείας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement