Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το πρώτο βήμα-Συνάντηση Αλεξόπουλου- Ανδρουλάκη στο ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. με σημείο αναφοράς το περιβάλλον

Published

on

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, επισκέφθηκε τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αχαΐας ο Ευρωβουλευτής και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Γρηγόρης Αλεξόπουλος ενημέρωσε τον κ. Ανδρουλάκη για τις δράσεις και τα έργα Περιβάλλοντος που υλοποιούνται σε σχέση με την διαχείριση απορριμμάτων στην Αχαΐα, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Σχεδιασμού και για το μεγάλο έργο του Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων, το οποίο βαίνει προς δημοπράτηση.

«Θέσαμε σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο που αποτελούσε αίτημα και στόχο δεκαετιών, στηριζόμενοι στη σκληρή και συντονισμένη δουλειά και στη συνεργασία με όλα τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. και τους Δήμους. Πιστεύουμε ότι το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων θα λειτουργήσει ευεργετικά για το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής των πολιτών ως το πρώτο και πιο καθοριστικό βήμα για μια ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων, μαζί και με τα συνοδά έργα που θα κατασκευαστούν» ανέφερε ο κ. Αλεξόπουλος.

«Για χρόνια, η μεγάλη πλειοψηφία των απορριμμάτων οδηγούνταν στην ταφή, επιβαρύνοντας το περιβάλλον. Με το νέο εργοστάσιο επεξεργασίας, πάνω από 58.000 τόνοι απορριμμάτων αντί να θάβονται θα μετατρέπονται σε ανακυκλώσιμα προϊόντα, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία δευτερογενούς λιπάσματος» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Είναι μία πολύ σημαντική επένδυση που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ανοίγοντας το δρόμο για μια πραγματικά κυκλική οικονομία, όπου η ταφή θα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement