Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Δεν έχει χρόνο για χάσιμο- Η Παναχαϊκή καλείται να πάρει σύντομα αποφάσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο

Published

on

 

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

Πλησιάζουμε στο 2ο δεκαήμερο του Ιουνίου και η πραγματικότητα είναι πως στο στρατόπεδο της Παναχαϊκής έχουν γίνει ελάχιστα πράγματα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο χρόνος περνά και το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως δεν υπάρχει πολύς χρόνος για χάσιμο.

Ένα θέμα που πρέπει να προβληματίσει την πατρινή ομάδα είναι πως ήδη αρκετές ομάδες της κατηγορίας έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό τους -βλέπε Λάρισα, Χανιά και τελευταία η Ξάνθη- με αποτέλεσμα να έχουν προπονητή και να κλείνουν σιγά-σιγά το ρόστερ.

Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο παίζει πλέον το γεγονός πως μετά την «κλειδωμένη» αναδιάρθρωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πλέον η πατρινή ομάδα έχει πολλούς ανταγωνιστές στην αγορά και όχι 11 ΠΑΕ όπως συνέβη στην περσινή Σούπερ Λιγκ 2.

Αυτό σημαίνει πως οι αξιόλογοι ελεύθεροι παίκτες έχουν πλέον περισσότερες επιλογές στα χέρια τους με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται ακόμα και για τα κασέ τους.

Φυσικά η Παναχαϊκή με την τεραστία ιστορία έχει πλεονέκτημα αλλά έχουμε δει πολλές φορές να μην φτάνει αυτό. Αυτό είναι καλό να το λάβουν υπ’ όψιν τους στο κοκκινόμαυρο στρατόπεδο.

Θα είναι καλό λοιπόν οι όποιες αποφάσεις εκ μέρους της διοίκησης να μην καθυστερήσουν να παρθούν ώστε οι κοκκινόμαυροι να βάλουν μπρος στον σχεδιασμό γιατί τότε θα υπάρξουν δυσκολίες για να χτιστεί ένα αξιόλογο ρόστερ το οποίο πάντως πρέπει να πούμε πως θα επηρεαστεί και από το θέμα της αδειοδότησης ή μη.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Με λίγα λόγια, η ΠΑΕ θα πρέπει το επόμενο χρονικό διάστημα να πάρει αποφάσεις που θα αφορούν τον τεχνικό διευθυντή και στη συνέχεια θα γίνει η επιλογή του προπονητή, αν δηλαδή θα συνεχίσει ο Καραπίτσος ή όχι.

Όπως φαίνεται το θέμα του τεχνικού διευθυντή είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο και είναι λογικό, μετά τον Μυροφορίδη έγινε επαφή και με τον Γιώργο Φωτάκη και κάποιοι λένε πως έγινε κρούση μέσω τρίτου και με τον Κώστα Κατσουράνη.

Πάντως μην αποκλείσει κάποιος το σενάριο η ομάδα να μην αποκτήσει τεχνικό διευθυντή και να έχει διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας σε σχέση με πέρσι…

Η λογική λέει πως μέσα στις επόμενες μέρες θα παρθούν αποφάσεις και στη συνέχεια θα τρέξουν εξελίξεις με την ΠΑΕ πάντως να έχει αρκετή δουλειά μπροστά της αφού εκτός από τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς, πρέπει να κλείσει και μέτωπα από την αγωνιστική περίοδο 20-21 με πρώτο και σημαντικότερο τις οφειλές σε παίκτες οι οποίοι περιμένουν στο ακουστικό τους.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ «ΦΩΝΕΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ

Στο μεταξύ, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση της Σούπερ Λιγκ 2 και έτσι θα οριστικοποιηθούν όλοι οι όροι που θα περιλαμβάνει το νέο πρωτάθλημα.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί όπως γράψαμε και προχθές υπάρχουν ακόμα αρκετά ερωτηματικά που καλούνται να βρουν απαντήσεις για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν και αυτό αφορά και την Παναχαϊκή.

Πάντως και μέσα στο σαββατοκύριακο, υπάρχουν φωνές από αρκετές ομάδες και παράγοντες πως δεν είναι δυνατόν σε ένα πρωτάθλημα με 36 ομάδες να ανεβαίνει σίγουρα μόνο 1 ομάδα κατηγορία και άλλη μια μπαράζ.

Για να δούμε αν την τελευταία στιγμή θα υπάρξει παρέμβαση και θα ανεβούν παραπάνω ομάδες στην SL 1, κάτι που θα συζητηθεί και στο Δ.Σ. της Λίγκας που θα γίνει μέσα στην εβδομάδα.

 

Η περίπτωση επιστροφής του Γ. Μπέζα

Ένα ακόμα θέμα που επίσης εκκρεμεί επί της ουσίας τα τελευταία 24ωρα είναι αυτό της επιστροφής του Γιώργου Μπέζα στην Παναχαϊκή με τον τελευταίο να βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στην Πάτρα.

Το ρεπορτάζ λέει πως έχει γίνει μια πρώτη επαφή με τους κοκκινόμαυρους για να επιστρέψει στην ομάδα όμως ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα με τις πιθανότητες να είναι αυξημένες αλλά τίποτα σίγουρο.

Λογικά και το θέμα της επιστροφής του Γιώργου Μπέζα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement