Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ντουμπάι: Μια ξέφρενη ελληνική βραδιά μόνο για εμβολιασμένους

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τη στιγμή που η τοπική κυβέρνηση επανέφερε την διασκέδαση στο Ντουμπάι ήταν θέμα χρόνου να ξαναζωντανέψει η νυχτερινή ζωή στο Εμιράτο της χλιδής, με την τήρηση ασφαλώς των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου Covid-19. Ένα από τα μέτρα είναι και η ελεύθερη πρόσβαση όσων έχουν εμβολιαστεί στα μπαρ και στα κλαμπ της πόλης.

Η ελληνική βραδιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το βράδυ της περασμένης Παρασκευής από την γνωστή Ελληνίδα Dj Άντζελα Παντελή και τον ταλαντούχο σεφ Αλέξανδρο Σπέρχο στο πολυτελές ξενοδοχείο Millennium με καλεσμένους εκατοντάδες συμπατριώτες μας που ζουν και εργάζονται στο Ντουμπάι. Όλοι οι παρευρισκόμενοι ήταν εμβολιασμένοι, τα τραπέζια βρίσκονταν σε απόσταση δυο μέτρων το ένα από το άλλο, τηρήθηκε το ανώτατο επιτρεπτό όριο προσέλευσης που αντιστοιχεί στο 70% της χωρητικότητας της αίθουσας, όλο το προσωπικό φορούσε μάσκες ενώ και οι καλεσμένοι ήταν υποχρεωμένοι να φοράνε τις μάσκες τους σε περίπτωση που ήθελαν να μετακινηθούν, για παράδειγμα, να πάνε στη τουαλέτα.

Ντουμπάι: Μια ξέφρενη ελληνική βραδιά μόνο για εμβολιασμένους

 

Σημειώνεται ότι το Σάββατο ο αριθμός των κρουσμάτων στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα ανήλθε στα 2.188 ενώ βάσει της τελευταίας επίσημης ενημέρωσης την Παρασκευή 4 Ιουνίου καταγράφηκαν δυο θάνατοι. Πλέον στο Ντουμπάι τα πάντα είναι ανοιχτά και υπάρχει μεγάλος έλεγχος στην τήρηση των μέτρων.

 

Συγκεκριμένα, όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τομέα της διασκέδασης,

μηδενός εξαιρουμένου, μπαρ, κλαμπ, αλλά και πάσης φύσεως καλλιτεχνικά, μουσικά και αθλητικά events, θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους πελάτες. Αυτό ισχύει τόσο για τους κάτοικους του Ντουμπάι όσο και για τους τουρίστες, οι οποίοι θα πρέπει και αυτοί να κατεβάσουν στο κινητό τηλέφωνό τους το app «Al Hosn» και να «ανεβάσουν» το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους κατά της Covid-19.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα χάνουν κάποια προνόμια που θα έχουν οι εμβολιασμένοι, οι μόνοι που θα έχουν τη δυνατότητα να κάθονται και στο μπαρ, κάτι που δεν επιτρεπόταν μέχρι σήμερα ούτε καν στα μπαρ-εστιατόρια, παρά μονο στα τραπέζια και με περιορισμό στον αριθμό των ατόμων.

Ντουμπάι : Μια ξέφρενη ελληνική βραδιά μόνο για εμβολιασμένους (2)

Όσον αφορά τώρα στους μη εμβολιασμένους, θα μπορούν να επισκέπτονται τα εστιατόρια που διαθέτουν μπαρ, αλλά δεν θα μπορούν να κάθονται σε αυτά, παρά μόνο στους χώρους για μη εμβολιασμένους, δηλαδή μόνο στον χώρο με τραπέζια και σε αποστάσεις. Επιπλέον, τα ξενοδοχεία μπορούν να λειτουργούν με 100% πληρότητα, τα καφέ και εστιατόρια θα πρέπει να διατηρήσουν τα δυο μέτρα απόσταση στα τραπέζια, αλλά θα μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι, στα σίσα καφέ (ναργιλέδικα) θα μπορούν να κάθονται μαζί εως εξι άτομα, οι γάμοι θα τελούνται με παρουσία 100 καλεσμένων και στα πριβέ πάρτι στα σπίτια επιτρέπεται η συγκέντρωση έως τριάντα άτομα.

Επιπλέον τα μεγάλα events, όπως π.χ. συναυλίες ή αθλητικές συναντήσεις θα μπορούν να έχουν μέχρι 1.500 άτομα σε εσωτερικό χώρο και μέχρι 2.500 άτομα σε εξωτερικό χώρο.


Ροή ειδήσεων

Advertisement