Connect with us

Αθλητισμός

EURO 2021-Η μεγάλη γιορτή πλησιάζει-Άνθρωποι του ποδοσφαίρου της Αχαΐας μιλούν στη “Γ”

Published

on

Άνθρωποι του ποδοσφαίρου μιλούν στη «Γ» για το Euro και την απουσία της Εθνικής Ελλάδος

Η μεγαλύτερη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πλησιάζει, το Euro 2021 ξεκινάει στις 11/6 για να γεμίσει τις ημέρες μας και να ξεχαστούμε από την πανδημία. Έναν ολόκληρο μήνα από τις 11/6 έως τις 11/7 θα παρακολουθήσουμε 24 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης να διεκδικούν τον «θρόνο».

Δυστυχώς όμως ανάμεσα σε αυτές δεν βρίσκεται και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η Εθνική Ελλάδος αποκλείστηκε από τον 10ο όμιλο της προκριματικής φάσης τερματίζοντας στην 3η θέση πίσω από την ανίκητη Ιταλία και τη Φιλανδία και θα απουσιάζει από την μεγάλη γιορτή.

Άνθρωποι του ποδοσφαίρου μιλούν στη «Γ» για την μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, ποια ομάδα υποστηρίζουν, αλλά και για την απουσία της Εθνικής Ελλάδος.

 

 

ΝΟΤΗΣ ΠΑΟΛΙΝΟΣ (Προπονητής): “Δυνατά παιχνίδια και ωραίο ποδόσφαιρο”

«Θεωρώ ότι θα δούμε ένα πολύ ανταγωνιστικό Euro με δυνατά παιχνίδια και ωραίο ποδόσφαιρο. Φαβορί θεωρώ πως θα είναι η Γαλλία και η Γερμανία. Βέβαια, η ομάδα που θα ήθελα να δω να σηκώνει το τρόπαιο είναι η Ιταλία. Κι αυτό διότι μου αρέσει η φιλοσοφία και ο τρόπος που προσεγγίζει το ποδόσφαιρο».

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΓΟΥΡΑΣ (προπονητής): «Η Εθνική θέλει δουλειά και στήριξη»

«Είναι μια δύσκολη ποδοσφαιρική χρονιά λόγω της πανδημίας. Όλες οι ομάδες θα είναι επηρεασμένες λόγω του ότι οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν κάνει σωστή προετοιμασία και με τα συνεχή παιχνίδια στα πρωταθλήματά τους και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις σίγουρα θα υπάρχει κάποια κούραση που μπορεί να τους βγει στους αγώνες. Όσο για την Εθνική ομάδα, είναι σε μια φάση ανανέωσης που θέλει υπομονή, δουλειά και στήριξη. Εγώ προσωπικά στο Εuro υποστηρίζω το Βέλγιο!».

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΥΡΣΑΝΙΔΗΣ (Παράγοντας): «Να ευχαριστηθούμε το ποδόσφαιρο»

«Το Euro αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες από άποψη κόσμου ποδοσφαιρικές διοργανώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι λοιπόν η πανδημία δεν μπορούσε να την αφήσει ανεπηρέαστη, όπως και όλες τις υπόλοιπες διοργανώσεις.

Μετά λοιπόν από 364 μέρες θα παρακολουθήσουμε τις 24 κορυφαίες Εθνικές ομάδες να διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο και να γεμίζουν ποδοσφαιρικά για έναν ολόκληρο μήνα τις μέρες μας.

Δυστυχώς η Εθνική μας δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα τελικά, αφού βρήκε μπροστά της την πολύ δυνατή Ιταλία και τη Φιλανδία.

Είναι νομίζω η πρώτη φορά που θα απουσιάσει πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης από τα τελικά της διοργάνωσης.

Ο κύριος Φαντ Σχιπ έχει ήδη κάνει και θα συνεχίσει να κάνει πολύ καλή δουλειά και σύντομα θα δούμε τα αποτελέσματα στην επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων.

Από ό,τι γνωρίζω λόγω της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την πρώτη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος φέτος η διοργάνωση θα λάβει μέρος σε πολλές χώρες. Από τη στιγμή που λείπει η Ελλάδα, στηρίζουμε Ιταλία! Όποιος όμως και να το πάρει δεν έχει σημασία, ας ευχαριστηθούμε ποδόσφαιρο!».

 

ΘΟΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ (Προπονητής): «Οι παραδοσιακές δυνάμεις το προβάδισμα»

«Πιστεύω ότι οι παραδοσιακές δυνάμεις έχουν το προβάδισμα. Πάλι φαβορί βλέπω Γαλλία και μετά Ισπανία. Η Ολλανδία έχει πολύ ταλέντο αλλά δεν ξέρω πώς θα παρουσιαστεί. Περιμένω να δούμε καλό ποδόσφαιρο και θα χαρώ πολύ αν βγει κάποια έκπληξη. Βέβαια δεν μπορώ να υποτιμήσω Βέλγιο και Γερμανία.

Η Εθνική έχει χάσει το πάθος των προηγούμενων χρόνων, πλέον δεν είναι παρέα και πιστεύω πως θέλει αρκετό καιρό ακόμα μέχρι να βρει αυτή την χημεία. Είναι και δουλειά του εκάστοτε προπονητή βέβαια, αλλά στις τελικές φάσεις είμαστε ικανοί για όλα. Το πρόβλημα είναι πώς φτάνουμε εκεί! Ας ελπίσουμε στο Μουντιάλ να δώσουμε το παρών».

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΓΑΤΟΣ (Προπονητής): «Να δούμε παιχνίδια αντάξια του παρελθόντος»

“Το φετινό Euro είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση μετά το Παγκόσμιο. Πιστεύω ότι θα έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, όσον αφορά στη φυσική κατάσταση των παικτών οι οποίοι έμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αποχή λόγω κόβιντ και όταν γύρισαν στις ομάδες τους είχαν μεγάλη πίεση. Η δεύτερη ιδιαιτερότητα είναι ότι δεν δόθηκε ο χρόνος στους προπονητές να φτιάξουν την ομάδα τους όπως ακριβώς ήθελαν. Από την άλλη πλευρά όμως πιστεύω και θέλω να δούμε δυνατά και καλά παιχνίδια λόγω της ποιότητας των παικτών που συμμετέχουν. Όσον αφορά στην Εθνική μας, δυστυχώς δεν εκμεταλλευτήκαμε την παρακαταθήκη που άφησε το 2004 με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε όλο και χειρότερα και να φτάσουμε στο σημείο να μην μπορούμε να συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Θα ήθελα και εγώ, όπως όλοι οι Έλληνες, να βλέπουμε την ομάδα της Ελλάδας να συμμετέχει σε τέτοιες διοργανώσεις. Η ομάδα που θα υποστηρίξω είναι αυτή που υποστηρίζω όλα τα χρόνια, η Ιταλία (δεν έκρυψα ποτέ άλλωστε τα φιλοϊταλικά μου συναισθήματα) η οποία φέτος έχει νέα πρόσωπα και, όπως έχουμε δει στα προκριματικά, δέχεται πολύ δύσκολα γκολ και μπορεί να κάνει τη ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα. Εύχομαι να είναι αυτή η νικήτρια και στο επόμενο Euro να συμμετέχει και η Εθνική μας. Κλείνοντας, να ευχηθώ να απολαύσουμε όλοι αυτό το τουρνουά και για ένα μήνα να δούμε παιχνίδια αντάξια του παρελθόντος”.

 

ΣΑΚΗΣ ΠΕΦΑΝΗΣ (Προπονητής): «Σε νέα δομή η Εθνική μας»

“Πιστεύω πως η Γαλλία είναι το φαβορί και είναι η ομάδα που υποστηρίζω. Νομίζω πως έχει το πληρέστερο ροστερ. Σαν αουτσάιντερ έχω Ισπανία και Βέλγιο. Τώρα για την Ελλάδα νομίζω πως έχει μπει σε μια νέα δομή και θα μας δείξει δείγματα γραφής στο άμεσο μέλλον. Αρκεί να δείξουμε εμπιστοσύνη και να στηρίξουμε τα νέα παιδιά”.

 

ΧΑΡΗΣ ΡΑΝΤΟΣ (Προπονητής): «Δεν θα έχει την ίδια αίγλη για τους Έλληνες»

“Τα τελευταία χρόνια είχαμε συνηθίσει την παρουσία της Εθνικής μας ομάδας σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων. Περιμέναμε πώς και πώς να δούμε τα παιχνίδια της Εθνικής. Δυστυχώς φέτος δε θα έχει την ίδια αίγλη για τους Έλληνες.

Ωστόσο θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον όλα τα παιχνίδια. Δεν θα υποστηρίξω κάποια ομάδα, καθώς θα λείπει η δική μας Εθνική. Πιστεύω όμως πως τα μεγάλα φαβορί είναι η Γαλλία και η Πορτογαλία και ακολουθούν η Γερμανία, η Ισπανία και η Αγγλία”.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΑΣΙΟΣ (Παράγοντας): «Κάθε Έλληνας θα ήθελε να δει την Εθνική μας»

“Με στενοχωρεί το γεγονός ότι η Ελλάδα, το εθνικό μας συγκρότημα ποδοσφαίρου, δεν εκπροσωπείται στο φετινό Euro. Κάθε Έλληνας θα ήθελε να παρακολουθήσει την Εθνική ομάδα να αγωνίζεται στο Euro και με στενοχωρεί το ότι μετά από μία επιτυχία του 2004 αντί να πάμε το ποδόσφαιρο ένα βήμα μπροστά το πήγαμε πίσω. Δυστυχώς το τι έφταιξε θα το δει η καινούργια ΕΠΟ. Ποια ομάδα θα υποστηρίξω; Επειδή πάντα μου αρέσουν τα δύσκολα, θα στηρίξω το Βέλγιο. Πιστεύω ότι έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει και να πάρει τον τελικό”.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Γ”

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement