Connect with us

Μαγειρική

Κοτόπουλο με πάπρικα και γιαούρτι  

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κοτόπουλο μέτριο, βάρους περίπου 1.200γρ., σε 8 – 10 μέτρια κομμάτια

50ml ελαιόλαδο

4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, σε πολύ ψιλά καρέ

1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

2 πιπεριές Φλωρίνης, φρέσκες ή από βαζάκι, σε λεπτές λωρίδες

1 κονσέρβα τοματάκια ολόκληρα, με το χυμό τους, σε μέτρια κομμάτια

1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ

2 φλιτζάνια γιαούρτι αγελαδινό

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το μπέικον σε μέτρια φωτιά, μέχρι το μπέικον να αρχίσει να λιώνει και να βγάζει το λίπος του. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σοτάρετε για 3 λεπτά και πασπαλίζετε με την πάπρικα. Ανακατεύετε καλά για 1 λεπτό και βάζετε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου, σε μονή στρώση. Σοτάρετε για 5 λεπτά, να ροδίσουν και να ξεκολλάνε εύκολα. Τα γυρίζετε και τα σοτάρετε για άλλα 4 λεπτά. Προσθέτετε τις πιπεριές Φλωρίνης, τα τοματάκια με το χυμό τους, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε για 3 λεπτά και ρίχνετε νερό τόσο όσο να μισοκαλύψει τα κομμάτια του κοτόπουλου. Μόλις πάρει μια βράση μετριάζετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για 45 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό, φροντίζετε ωστόσο να μαγειρέψετε εξαρχής σε χαμηλή φωτιά και με καλά σκεπασμένο σκεύος ώστε να μην χρειαστεί να προσθέσετε άλλο υγρό. Αποσύρετε. Με τρυπητή κουτάλα βγάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου από την κατσαρόλα και τα μεταφέρετε σε πιατέλα. Τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε. Βγάλτε τυχόν κομμάτια δέρματος ή μικρά κόκαλα από τη σάλτσα και τη χτυπάτε στον πολτοποιητή. Ρίχνετε ξανά τον πολτό στην κατσαρόλα. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε 1 φλιτζάνι κρύο νερό και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε για 2 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, και προσθέτετε το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 2 λεπτά, να φτιάξετε μια λεία, πυκνή σάλτσα. Αποσύρετε. Μοιράζετε το κοτόπουλο σε πιάτα και περιχύνετε με μπόλικη σάλτσα. Συνοδεύετε με χυλοπίτες, νιόκι ή πιλάφι.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement