Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο κατασκευαστής οικοδομών Κωνσταντίνος Χελάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις 5 το απόγευμα της Τρίτης από τον Ιερό Ναό Παντοκράτορος  Πατρών θα τελεστεί η κηδεία του γνωστού Πατρινού κατασκευαστή οικοδομικών έργων Κωνσταντίνου Χελά, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 88 χρόνων.

Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στην Καλαμάτα το 1933 είχε μεταναστεύσει στον Καναδά μαζί με την σύζυγό του και επέστρεψαν οικογενειακώς στην Ελλάδα το 1972. Εγκαταστάθηκαν στην Πάτρα.

Με την σύζυγό του Παναγιώτα, απέκτησαν δύο παιδιά την Κόνι και τον Παναγιώτη, πρώην δημοτικό σύμβουλο και πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ (επί δημαρχίας Ευάγγελου Φλωράτου) και νυν αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαϊας, ο οποίος συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση στον κατασκευαστικό κλάδο, ενώ ευτύχησε να δει και έξι εγγόνια

Το επίκεντρο των δραστηριοτήτων της οικογένειας Χελά, ήταν  η κατασκευή οικοδομών και κυρίως πολυκατοικιών, με το συγκρότημα που βρίσκεται στο Κάστρο, παραπλεύρως της μίνι περιμετρική, να φέρει το επώνυμο τους.

Ο Κων)νος Χελάς ήταν από τα σημαντικά μέλη της  Ένωσης Κατασκευαστών Πάτρας προσφέροντας τις υπηρεσίες από το Δ.Σ., ενώ είχε ενεργό ανάμειξη και στον Παμεσσηνιακό Σύνδεσμο Πάτρας, αλλά και στον Ελληνοκαναδικό.

Ακόμη είχε σημαντική κοινωνική προσφορά, ενώ είχε δωρίσει και ισόγειο κτίριο στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών για να στεγαστεί το Κελάρι της Αγάπης, στο οποίο συγκεντρώνονται τροφίμων, ρούχα, παπούτσια κ.α. και διαμένονται σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη.

 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement