Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Εκκλησιαστικά

Λαμπρές προετοιμασίες στην Πάτρα για την υποδοχή των οστών του Παλαιών Πατρών Γερμανού

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την επανάσταση, η Μητρόπολη Πατρών με πρωτοστάτη τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο θα υποδεχθεί τα οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού και θα τελέσει πολυαρχιερατική θεία λειτουργία στη μνήμη του, στις 11 – 14 Ιουνίου 2021.

«Με δέος και συγκίνηση ,λοιπόν, θα υποδεχθούμε στην Πάτρα τα λείψανα του Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανού με καταγωγή από τη Δημητσάνα Αρκαδίας.
Η ιστορική μνήμη της Επανάστασης του 1821 θα πρέπει να μείνει ζωντανή και να περάσει ακέραια στις νέες γενιές! Ο Σύλλογος μας, Αρκάδες Πάτρας “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” θα δώσει το “παρών”, προτρέποντας σε μαζική συμμετοχή και το σύνολο των μελών μας. Παραπέμπουμε απόσπασμα από το βιβλίο του ιστορικού Βερεμή:”… Όταν το κίνημα προδόθηκε και εκάλεσαν οι τουρκικές αρχές τους προύχοντες και τους αρχιερείς να προσέλθουν στην Τριπολιτσά, πρώτος τους συνέστησε να μην υπακούσουν. Τις δύσκολες εκείνες ώρες, ο Γερμανός επινόησε την πλαστή επιστολή, δια της οποίας τους απέτρεπε από το ταξίδι τους στην πρωτεύουσα της Πελοποννήσου. Όσοι έφτασαν εκεί φυλακίστηκαν. Ο ίδιος στις 22 ή 23 Μαρτίου 1821 σήκωσε τη σημαία της Επανάστασης στην Πάτρα…” Τιμή και Δόξα στους ήρωες της επανάστασης», αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»


Ροή ειδήσεων

Advertisement