Τρίτη 27 Ιουλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Υπολειτουργεί η εστίαση-Ο ΣΚΕΑΝΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τα μέτρα του ωραρίου, των ατόμων και της μουσικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ώρα που τα υπαίθρια πάρτι με την συνάθροιση χιλιάδων ατόμων αποτελούν υγειονομική «βόμβα» η εστίαση εξακολουθεί να υπολειτουργεί, παρατείνοντας την αβεβαιότητα του κλάδου.

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) με ανοικτή επιστολή του καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τα μέτρα του ωραρίου, του αριθμού των ατόμων και της μουσικής, χαρακτηρίζοντάς τα ανούσια και αναποτελεσματικά.

Συγκεκριμένα, στην ανοικτή επιστολή του Συλλόγου αναφέρεται πως «από τον Ιανουάριο με επανειλημμένες επιστολές του, ο ΣΚΕΑΝΑ, στα αρμόδια Υπουργεία, απαιτούσε την επαναλειτουργία της εστίασης, αίτημα λογικό, όπως αποδείχτηκε στην πράξη, καθώς με την επανέναρξη της μειώθηκαν τα κρούσματα. Είναι κοινή λογική πως η διασκέδαση είναι πιο ασφαλής όταν μιλάμε για χώρους υγειονομικά ελεγχόμενους, στους οποίους τηρούνται απαρέγκλιτα οι αποστάσεις και τα πρωτόκολλα υγιεινής, απ’ ότι σε ανεξέλεγκτους χώρους με μεγάλο συνωστισμό κόσμου.

Το βίντεο του ΣΚΕΑΝΑ, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο, ήταν δυστυχώς μάντης όλων των κακών και των δυσκολιών που τελικά αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε, χωρίς να διαφαίνεται και κάποια διάθεση από την μεριά της πολιτείας για ελάφρυνση ή στήριξη καθώς και για κανονική λειτουργία της εστίασης.

Υπολειτουργούμε, με κουτσουρεμένο ωράριο, χωρίς μουσική σεβόμενοι τα μέτρα, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα τα «κορονοπάρτι» με όλο και μεγαλύτερους συνωστισμούς, χωρίς καμία παρέμβαση κρατική και με ό,τι κινδύνους ελλοχεύει αυτό για την δημόσια υγεία. Φαινόμενο το οποίο τείνει να γίνει μόνιμη, εναλλακτική μορφή διασκέδασης.

Έχει φτάσει πλέον η ώρα μηδέν για την εστίαση και είναι επιβεβλημένο να αποσύρει η κυβέρνηση τα ανούσια μέτρα, τα οποία μόνο ανεπανόρθωτο κακό προκαλούν τόσο στην δημόσια υγεία, όσο και στον τζίρο των επιχειρήσεων, πράγμα που ζητάει ο ΣΚΕΑΝΑ, από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της εστίασης, με καθημερινές δηλώσεις στα ΜΜΕ και παρεμβάσεις στην Κυβέρνηση.

Πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την επαναφορά της μουσικής, την απελευθέρωση του ωραρίου και την χρήση εσωτερικών χώρων. Αυτές οι αποφάσεις αποτελούν πλέον μονόδρομο για την υγιή λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και την διασφάλιση του μεγαλύτερου αγαθού που λέγεται υγεία.
Μετά τις τελευταίες ανεπίσημες πληροφορίες, βλέπουμε ότι εισακουόμαστε όσον αφορά στην μουσική και ευελπιστούμε τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν αποφάσεις για πλήρη λειτουργία της εστίασης, με επιστροφή στην κανονικότητα».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ένταση και ξύλο στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη ένταση επικράτησε το απόγευμα της Δευτέρας(26/7) στο κέντρο της Πάτρας και συγκεκριμένα στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου.

GOODYS

Αρχικά, δύο νεαροί συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με το επεισόδιο να γενικεύεται για λίγα λεπτά. Οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν για να λήξει το επεισόδιο, το οποίο μαγνήτισε τα βλέμματα πολλών περαστικών.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τα φανάρια που δεν λειτουργούν η αιτία σοβαρών ατυχημάτων-Ποιος ευθύνεται;

Δημοσιεύθηκε

στις

Αλλεπάλληλα, τελευταία, τα ατυχήματα στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Ιεροθέου.

Ο φωτεινός σηματοδότης στην περιοχή είναι «είδος εν πολυτελεία», αφού εδώ και δύο μήνες δεν λειτουργεί, λόγω βλάβης, η οποία δεν έχει αποκατασταθεί, άγνωστο με ευθύνη τίνος.

  

Πάντως επείγει η επαναλειτουργία του, καθώς, σχεδόν καθημερινά, σημειώνονται ατυχήματα, ορισμένα εκ των οποίων έχουν προκαλέσει και σοβαρούς τραυματισμούς.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Έντονα παράπονα για τη ΔΕΥΑΠ-Από ώρα σε ώρα…, αλλά

Δημοσιεύθηκε

στις

Αγανακτισμένοι κάτοικοι της Περιβόλας, από την οδό Αριστοτέλους, έμειναν μεσημεριάτικά χθες χωρίς νερό.

Στις τηλεφωνικές διαμαρτυρίες τους, προς τη ΔΕΥΑΠ, έπαιρναν την απάντηση ότι «η βλάβη θα αποκατασταθεί από ώρα σε… ώρα». Φυσικά οι ώρες περνούσαν και το συνεργείου που πήγε, προφανώς ιδιωτικό, δεν μπόρεσε να δώσει λύση με αποτέλεσμα το πρόβλημα να συνεχίζεται…

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

Περισσότερα
GOODYS
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα