Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

ΓΣΕΒΕΕ: Το εργασιακό νομοσχέδιο αφήνει σχεδόν όλους δυσαρεστημένους

Δημοσιεύθηκε

στις

«Το εργασιακό νομοσχέδιο αφήνει, αν όχι όλους, τους συντριπτικά περισσότερους, δυσαρεστημένους», ανέφερε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας ο Γιώργος Καββαθάς, εκ μέρους της ΓΣΕΒΕΕ.

«Είναι ένα νομοσχέδιο που έχει πολλές ασάφειες, δημιουργεί προβλήματα στη συλλογική έκφραση, τόσο των εργοδοτών όσο και των εργαζομένων, και χτυπάει τον πυρήνα του συνδικαλιστικού κινήματος που είναι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας» είπε ο κ.Καββαθάς, κατά τη διαδικασία της ακρόασης φορέων.

Αναφερόμενος στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ο κ. Καββαθάς είπε ότι το ζήτημα θα μπορούσε να μείνει στο επίπεδο της κλαδικής ή της επιχειρησιακής σύμβασης ώστε να προστατεύεται ο εργαζόμενος αλλά και ο υγιής ανταγωνισμός των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ εξέφρασε την απορία του για το ότι απουσιάζει οιαδήποτε πρόβλεψη για τους αυτοαπασχολούμενους και προσέθεσε ότι για τη ΓΣΕΒΕΕ υπάρχει θέμα με την εξίσωση της αποζημίωσης του εργατοτεχνίτη με τον υπάλληλο.

«Πρέπει να προχωρήσουμε στην εξάλειψη αυτής της διάκρισης, αλλά αυτή η διάκριση θα πρέπει να εξαλειφθεί σε ένα μεταβατικό στάδιο. Είτε να αρχίσει να εφαρμόζεται για όσους προσληφθούν από τώρα και εφεξής είτε να εφαρμοστεί σε δύο στάδιο», είπε ο κ. Καββαθάς και επισήμανε ότι φορτώνονται με επιπλέον βάρος οι επιχειρήσεις που βρίσκονται ήδη σε δυσμενή θέση.

www.newsit.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement