Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Υπολειτουργεί η εστίαση-Ο ΣΚΕΑΝΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τα μέτρα του ωραρίου, των ατόμων και της μουσικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ώρα που τα υπαίθρια πάρτι με την συνάθροιση χιλιάδων ατόμων αποτελούν υγειονομική «βόμβα» η εστίαση εξακολουθεί να υπολειτουργεί, παρατείνοντας την αβεβαιότητα του κλάδου.

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) με ανοικτή επιστολή του καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τα μέτρα του ωραρίου, του αριθμού των ατόμων και της μουσικής, χαρακτηρίζοντάς τα ανούσια και αναποτελεσματικά.

Συγκεκριμένα, στην ανοικτή επιστολή του Συλλόγου αναφέρεται πως «από τον Ιανουάριο με επανειλημμένες επιστολές του, ο ΣΚΕΑΝΑ, στα αρμόδια Υπουργεία, απαιτούσε την επαναλειτουργία της εστίασης, αίτημα λογικό, όπως αποδείχτηκε στην πράξη, καθώς με την επανέναρξη της μειώθηκαν τα κρούσματα. Είναι κοινή λογική πως η διασκέδαση είναι πιο ασφαλής όταν μιλάμε για χώρους υγειονομικά ελεγχόμενους, στους οποίους τηρούνται απαρέγκλιτα οι αποστάσεις και τα πρωτόκολλα υγιεινής, απ’ ότι σε ανεξέλεγκτους χώρους με μεγάλο συνωστισμό κόσμου.

Το βίντεο του ΣΚΕΑΝΑ, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο, ήταν δυστυχώς μάντης όλων των κακών και των δυσκολιών που τελικά αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε, χωρίς να διαφαίνεται και κάποια διάθεση από την μεριά της πολιτείας για ελάφρυνση ή στήριξη καθώς και για κανονική λειτουργία της εστίασης.

Υπολειτουργούμε, με κουτσουρεμένο ωράριο, χωρίς μουσική σεβόμενοι τα μέτρα, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα τα «κορονοπάρτι» με όλο και μεγαλύτερους συνωστισμούς, χωρίς καμία παρέμβαση κρατική και με ό,τι κινδύνους ελλοχεύει αυτό για την δημόσια υγεία. Φαινόμενο το οποίο τείνει να γίνει μόνιμη, εναλλακτική μορφή διασκέδασης.

Έχει φτάσει πλέον η ώρα μηδέν για την εστίαση και είναι επιβεβλημένο να αποσύρει η κυβέρνηση τα ανούσια μέτρα, τα οποία μόνο ανεπανόρθωτο κακό προκαλούν τόσο στην δημόσια υγεία, όσο και στον τζίρο των επιχειρήσεων, πράγμα που ζητάει ο ΣΚΕΑΝΑ, από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της εστίασης, με καθημερινές δηλώσεις στα ΜΜΕ και παρεμβάσεις στην Κυβέρνηση.

Πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την επαναφορά της μουσικής, την απελευθέρωση του ωραρίου και την χρήση εσωτερικών χώρων. Αυτές οι αποφάσεις αποτελούν πλέον μονόδρομο για την υγιή λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και την διασφάλιση του μεγαλύτερου αγαθού που λέγεται υγεία.
Μετά τις τελευταίες ανεπίσημες πληροφορίες, βλέπουμε ότι εισακουόμαστε όσον αφορά στην μουσική και ευελπιστούμε τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν αποφάσεις για πλήρη λειτουργία της εστίασης, με επιστροφή στην κανονικότητα».


Ροή ειδήσεων

Advertisement