Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021
Connect with us

Ελλάδα

«Κόλλησε» το έργο-Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι καθυστέρησης στο έργο ανάπλασης της πλατείας Αγίας Λαύρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν… λέει να… ξεκολλήσει το έργο ανάπλασης της πλατείας Αγίας Λαύρας στο Αίγιο, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις που λειτουργούν περιμετρικά του χώρου να βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Λίγες ημέρες πριν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Χρήστος Γούτος επέρριψε ευθύνες στη δημοτική Αρχή, ενώ χθες ήρθε η απάντηση του Δημάρχου, Δημήτρη Καλογερόπουλου, ο οποίος και περιγράφει τους ακριβείς λόγους καθυστέρησης του έργου, μεταξύ των οποίων είναι ότι ο Δήμος δεν έχει ακόμη προϋπολογισμό…

Όπως αναφέρει ο κ. Καλογερόπουλος, στην περίπτωση της Αγίας Λαύρας προέκυψαν απρόβλεπτα ζητήματα που καθυστέρησαν την εξέλιξη των εργασιών, όπως:

  1. Το έργο ξεκίνησε τελικά να εκτελείται 140 ημερολογιακές μέρες μετά από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, λόγω της καθυστέρησης της εκτέλεσης των προαπαιτούμενων εργασιών από τη ΔΕΔΔΗΕ που ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο του 2020.
  2. Κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου επί της Ασημάκη Φωτήλα προέκυψαν απρόβλεπτα προβλήματα που επέφεραν εύλογες καθυστερήσεις για να εξευρεθούν οι καλύτερες οικονομοτεχνικές λύσεις. Τα προβλήματα αναφέρονται στους σωλήνες ύδρευσης, το δίκτυο απορροής όμβριων υδάτων, το ετοιμόρροπο κτίριο στην αρχή της Ταξιαρχών, ζητήματα του αποχετευτικού δικτύου κ.α. που δεν προβλέπονταν στη μελέτη.
  3. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου στην Πλατεία Αγίας Λαύρας προέκυψαν αρκετά προβλήματα με τα υπόγεια καλώδια ηλεκτροδότησης, την ασφάλεια των υποδομών, τις πλακοστρώσεις, τα φρεάτια, την μόνιμη κατασκευή περιπτέρου που δεν προβλέπεται η μεταφορά του επί της πλατείας, η υψομετρική διαφορά μεταξύ της ανατολικής και δυτικής πλευράς της πλατείας και γενικά πολλά ζητήματα που άνοιξαν πολύπλευρα «μέτωπα» που πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και νόμιμα, με τις ανάλογες καθυστερήσεις.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος απαντά και για τις πολιτικές ευθύνες αναφέροντας πως «όσον αφορά στις πολιτικές ευθύνες, για τις οποίες πολύς ντόρος γίνεται στην ανακοίνωση του κ. Γούτου, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως για τις απαραίτητες τροποποιήσεις που θα διευκόλυναν την πρόοδο του έργου, τον Δεκέμβριο του 2020 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αιγιαλείας ψήφισε κατά πλειοψηφία σχετική εισήγηση. Η παράταξή του όμως, μαζί με τις άλλες δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητώντας την ακύρωση της απόφασης αυτής, η προσφυγή τους έγινε δεκτή κι έτσι οι απαραίτητες αλλαγές δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Επίσης, ο ίδιος στο πρόσφατο παρελθόν, υπερψήφισε όχι μία, όχι δύο αλλά τρεις (!) φορές μη σύννομο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2021 που δεν συνοδευόταν από θετική εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου και γι’αυτό δεν εγκρίθηκε από την αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Το έπραξε μάλιστα εν γνώσει της μη νομιμότητας της απόφασής του, με αποτέλεσμα να συντελέσει σε σοβαρές καθυστερήσεις και προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου, που από 1η Ιουνίου 2021 δεν έχει ενεργό προϋπολογισμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη, για την οποία εξάλλου είχαμε προειδοποιήσει την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου που πήρε συνειδητά τις τρεις επίμαχες μη σύννομες αποφάσεις, έχει μεταξύ άλλων δημιουργήσει και ζητήματα αγωνίας και ανασφάλειας στον εργολάβο του έργου, που πλέον διστάζει να προχωρήσει σε απαραίτητες προμήθειες και έξοδα, εφόσον δεν είναι σίγουρος για το αν θα συνεχίσει απρόσκοπτα η προβλεπόμενη από τη σύμβαση αποπληρωμή των εργασιών του.

Ίσως ο Δήμος Αιγιαλείας να αποτελεί τη μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα όπου αιρετοί της αντιπολίτευσης, έχοντας την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, λειτουργούν με ενιαίο «σχέδιο» κατά της προόδου του Δήμου τους. Κι ενώ οι ίδιοι είναι υπαίτιοι για όσες καθυστερήσεις και προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με τη συντονισμένη δράση τους αλλά και για όσα προβλήματα θα προκύψουν στη συνέχεια (με κυριότερο αυτό της μεταφοράς και διαχείρισης των απορριμμάτων), αντί να έχουν το θάρρος να απολογηθούν στους δημότες και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ρίχνουν από πάνω το φταίξιμο στη δημοτική αρχή! Οποίο πολιτικό θράσος!».

Καταλήγοντας ο κ. Καλογερόπουλος διαβεβαιώνει πως το έργο σε κάθε περίπτωση, θα ολοκληρωθεί και θα είναι ασφαλές και σωστό.

 

 

Ελλάδα

472 νέα κρούσματα κορωνοϊού-18 θάνατοι και 353 διασωληνωμένοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, 472 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 415.401 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 29 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.081 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 18, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.443 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 353 (64.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 87.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.563 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 66 (ημερήσια μεταβολή -35.92%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 106 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

 

Περισσότερα

Ελλάδα

Σε εξέλιξη το Πειθαρχικό του ΣΕΗ για γνωστούς ηθοποιούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το Πειθαρχικό του ΣΕΗ υπό την προεδρία του Πασχάλη Τσαρούχα, με τη λήξη της διαδικασίας, σύμφωνα με τον Σπύρο Μπιμπίλα, να μην τελειώνει πριν περάσουν αρκετές ώρες, αργά το απόγευμα δηλαδή.

«Σε αυτή την τελική διαδικασία του πειθαρχικού, η οποία γίνεται κεκλεισμένων των θυρών δεν θα εξεταστούν οι υποθέσεις με κριτήριο τα χρονικά όρια τέλεσης τους, αλλά με το αν όντως τελέστηκαν» λέει στο newsit.gr o Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του ΣΕΗ και συμπληρώνει:

«Πάντως οι αποφάσεις που παίρνονται αυτή τη στιγμή δεν αφορούν μόνο τους δυο ηθοποιούς αλλά πολλούς άλλους καλλιτέχνες μέλη του ΣΕΗ .

Επίσης δεν έχουν να κάνουν μόνο τη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις σωματικής κακοποίησης, εκφοβισμού ακόμα και άλλων εργασιακών παραβάσεων. Για αυτό και διαρκεί τόση πολλή ώρα το συμβούλιο, γιατί οι υποθέσεις είναι πολλές».

Σημειώνεται ότι οι δυο γνωστοί ηθοποιοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τη σωρεία καταγγελιών εις βάρος τους. Η διαγραφή δια βίου από το Σωματείο είναι η έσχατη των ποινών και επικυρώνεται βάση καταστατικού από τη γενική συνέλευση.

www.newsit.gr

 

Περισσότερα

Ελλάδα

Εμβόλιο κορονοϊού Astrazeneca: Τέλος οι εμβολιασμοί για τους κάτω των 60 ετών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανατροπή για το εμβόλιο της Astrazeneca κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η Επιτροπή Εμβολιασμού εισηγείται να σταματήσει η χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca στους πολίτες ηλικίας κάτω των 60 ετών στην Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρόκειται για σύσταση της Επιτροπής και όχι απαγόρευση, που φέρεται να βασίζεται στο γεγονός ότι αυτή την περίοδο είναι πολύ χαμηλό το ιικό φορτίο και έτσι η χώρα μας έχει τη δυνατότητα -αφού υπάρχει επάρκεια και σε άλλα εμβόλια- να σταματήσουν οι εμβολιασμοί με το Astrazeneca και αν χρειαστεί θα το επαναφέρουν.

Φαίνεται, μάλιστα, πως η εισήγηση της επιτροπής αφορά ακόμα και εκείνους που έχουν ήδη κλεισμένο ραντεβού με AstraZeneca.

Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνουν το απόγευμα, στις 18:00, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

“Ασφαλές για όλες τις ηλικιακές ομάδες”

Σύμφωνα δημοσίευμα του Reuters, o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θεωρεί ότι το εμβόλιο Astrazeneca είναι ασφαλές για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ωστόσο, αρκετά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σταματήσει να το χορηγούν σε άτομα που βρίσκονται κάτω από συγκεκριμένη ηλικία, η οποία συνήθως κυμαίνεται από τα 50 έως τα 65 έτη, περιορίζοντας τη χρήση του στον ηλικιωμένο πληθυσμό.

«Στο πλαίσιο της πανδημίας, η θέση μας ήταν και είναι ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων για όλες τις ηλικιακές ομάδες», δήλωσε ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας COVID-19, Μάρκο Καβαλέρι, στην ιταλική εφημερίδα “La Stampa”.

www.newsit.gr

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα