Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Φύτρωσαν» νέες παράγκες-Παράνομη επέκταση του καταυλισμού Ριγανοκάμπου καταγγέλλει ο Σύλλογ

Δημοσιεύθηκε

στις

Παραπήγματα «φύτρωσαν» στον καταυλισμό του Ριγανοκάμπου, ο οποίος ενώ θα έπρεπε να «συρρικνώνεται», επεκτείνεται και μάλιστα με ανησυχητικούς ρυθμούς.

Το θέμα αναδεικνύει με σχετικές πανοραμικές φωτογραφίες ο Σύλλογος Εγλυκάδος, ο οποίος με ανοικτή επιστολή του προς την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, την Περιφέρεια, τον Δήμο, το Πολεοδομικό γραφείο, την Πυροσβεστική, την ΕΤΑΔ και το Πανεπιστήμιο ζητά την άμεση παρέμβασή τους για την κατεδάφιση των νέων παραπηγμάτων, όπως επίσης και την πλήρη κατάργηση του καταυλισμού, προκειμένου να αξιοποιηθεί η έκταση.

Όπως αναφέρει «από τις αεροφωτογραφίες  φαίνεται καθαρά η κατασκευή 5 νέων μονίμων οικιστικών κατασκευών στη βορειοανατολική πλευρά των υφιστάμενων μέχρι προσφάτως αυθαίρετων κατασκευών,  γεγονός που αποδεικνύει εκτός των άλλων οι οι συγκεκριμένοι οικιστές όχι απλά αυθαιρετούν, αλλά στην κυριολεξία κάνουν ό,τι θέλουν ανενόχλητοι καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας. Κατά τα άλλα επιθυμούν διακαώς την εφαρμογή του νόμου στην απόδοση των κοινωνικών επιδομάτων αφού με αυτά καταφέρνουν και βιοπορίζονται.  Οι νόμοι όμως είναι για να εφαρμόζονται όχι κατ επιλογή αλλά χωρίς καμία διάκριση των πολιτών».

Ο Σύλλογος καταθέτει σειρά ερωτημάτων όπως:

  • Γιατί η Αστυνομία διστάζει να επιτηρήσει το χώρο με αποτέλεσμα την αύξηση των παραπηγμάτων τα τελευταία χρόνια; Ποιος την εμπόδισε να κάνει τη δουλειά της;
  • Ενημερώθηκε η Πολεοδομία από την Αστυνομία για τις νέες αυθαίρετες κατασκευές, ως είχε υποχρέωση;
  • Συνελήφθη έστω και ένας παρανομών για τις αυθαίρετες αυτές κατασκευές  και κινήθηκε η διαδικασία  εις βάρος του με βάση τα προβλεπόμενα από το νόμο;
  • Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει επέμβει  για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε ό,τι είναι επικίνδυνο για να προξενήσει  πυρκαγιά να απομακρυνθεί από τον καταυλισμό;
  • Γιατί το Πολεοδομικό γραφείο Πατρών δεν προβαίνει αμέσως στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων κατασκευών, αφού αυτές είναι σταθερές;
  • Γιατί το Πανεπιστήμιο δεν επιβλέπει το χώρο του και τον έχει εγκαταλείψει στην τύχη του με αποτέλεσμα από τότε που παραχωρήθηκε από το Δημόσιο η έκταση και μέχρι σήμερα να μην έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια αξιοποίησής του.
  • Γιατί η ΕΤΑΔ κρατάει αυτόν τον χώρο με νύχια και με δόντια και δεν τον παραχωρεί στην αυτοδιοίκηση όπως επί σειρά ετών ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής  και η αυτοδιοίκηση;

Καταλήγοντας οι κάτοικοι διαμηνύουν πως έχει εξαντληθεί η υπομονή και η ανοχή τους. «Δηλώνουμε, ότι “δεν πάει άλλο”. Ήρθε η ώρα ο κάθε υπεύθυνος φορέας  να αναλάβει τις ευθύνες  που του ανήκουν, αναλαμβάνοντας επιτέλους δράση για την εξάλειψη του φαινομένου, την κατάργηση του παράνομου καταυλισμού και την απόδοση του ευρύτερου χώρου στην πόλη για τη δημιουργία του Ανατολικού Πάρκου. Ζητάμε την άμεση κατεδάφιση  των προσφάτως ανεγερθέντων αυθαίρετων κατασκευών και τη διερεύνηση της προέλευσης των εγκατασταθέντων.

Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι. Ο σκουπιδότοπος να αποδοθεί στην πόλη και τους κατοίκους της. Ο άθλιος καταυλισμός να καταργηθεί και η μεταστέγαση – αποκατάσταση των Δημοτών Ρομά θα γίνει ώστε να ζήσουν και αυτοί σε καλύτερες συνθήκες και να ενσωματωθούν στον κοινωνικό ιστό.

Ο χώρος αυτός θα αξιοποιηθεί γιατί το θέλουν οι κάτοικοι αυτής της πόλης και θα το πραγματοποιήσουν, κόντρα σε κάθε αναχρονιστική αντίληψη που θέλει το δημόσιο να κατέχει και να διατηρεί αναξιοποίητο όποιο χώρο ωσάν να θέλει να εκδικηθεί τους ίδιους  τους πολίτες του».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο σφυρί μπομπονιέρα από τον γάμο του Ανδρέα Παπανδρέου με τη Δήμητρα Λιάνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πλειστηριασμό βγαίνει μπομπονιέρα από τον γάμο του Ανδρέα Παπανδρέου με την Δήμητρα Λιάνη, όπως αναφέρουν ενημερωτικές ιστοσελίδες της Κρήτης.

Την αναμνηστική μπομπονιέρα φαίνεται να έχει βγάλει στο «σφυρί» κάτοικος Ηρακλείου, σύμφωνα με το neakriti, που επικαλείται καταχωρίσεις σε ιστοχώρο που μπορείς να πουλήσεις στην Ελλάδα νέα και παλιά αντικείμενα ή από δεύτερο χέρι με δωρεάν μικρές αγγελίες.

Πρόκειται για ένα γαμήλιο κουτί με τα ονόματα των τότε νιόπαντρων “ΑΝΔΡΕΑΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ”, αρκετά πολυτελές και από πολύ γνωστό αθηναϊκό οίκο, με όλα τα συνοδευτικά εντός του (σφραγίδες, ενθυμήματα κ.λπ.), που διαφημίζεται από τον συγκεκριμένο ιστοχώρο με χορηγούμενη διαφήμιση στο Facebook και μάλιστα διευκρινίζεται ότι υπόκειται και σε δημοπρασία.

Η τιμή προσφοράς ανήλθε στα 5.000 ευρώ. Μάλιστα, υπάρχουν τρεις προσφορές από επίδοξους αγοραστές εν είδει δημοπρασίας, που δείχνουν ότι το ενδιαφέρον για την μπομπονιέρα είναι τόσο μεγάλο, που οι προσφορές που δίνονται έχουν ανέλθει στο διπλάσιο ύψος της αρχικής τιμής πώλησης, προφανώς λόγω της συλλεκτικής αξίας του αντικειμένου.

Το προσφερόμενο ποσό για την απόκτηση του αντικειμένου από τρεις χρήστες του διαδικτύου ήδη φτάνει τα 9.990 ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αντικείμενο φαίνεται ότι αποκτά ακόμη μεγαλύτερη συλλεκτική αξία καθώς ο πωλητής αποκαλύπτει στο κείμενο της αγγελίας του ότι είναι «κειμήλιο από τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου». Δηλαδή επί της ουσίας δηλώνει στην αγγελία και τον τρόπο κατοχής της μπομπονιέρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Δήμητρα Λιάνη παντρεύτηκαν στις 13 Ιουλίου 1989, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία

Το περίφημο νεύμα
Ο Ανδρέας Παπανδρέου νυμφεύθηκε την κατά 35 χρόνια νεότερη τότε σύντροφό του Δήμητρα Λιάνη στις 13 Ιουλίου 1989, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία, ύστερα από ένα πολύκροτο δεύτερο διαζύγιο και μια σχέση με τη νεαρή αεροσυνοδό που κρατούσε από το 1986. Η εκκλησία είχε κατακλυστεί από κόσμο, τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους, καθώς ήταν ο πιο συζητημένος γάμος της χρονιάς. Είχε προηγηθεί το δύσκολο 1988 με το πρόβλημα υγείας του Ανδρέα Παπανδρέου και τη νοσηλεία του στο Χέρντφιλντ, που κατά την επιστροφή του έκανε το γνωστό νεύμα στη Δήμητρα Λιάνη, νομιμοποιώντας τη θέση της δίπλα του, κατεβαίνοντας τις σκάλες του Airbus.

www.in.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πόσα κρούσματα κατέγραψε η Αχαΐα το τελευταίο 24ωρο

Δημοσιεύθηκε

στις

13 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Αχαΐα.

Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πτώση ηλικιωμένου στην Κανελλοπούλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχασε την ισορροπία του και σωριάστηκε στο έδαφος.

Ο άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά και διεκομίσθη για τις πρώτες βοήθειες στο ΠΓΝΠ.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα