Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ισόβια όπως και πρωτόδικως Σστον άνδρα που μαχαίρωσε τη γυναίκα του μέσα στο σπίτι τους στα Αγιοβλασίτικα Κάτω Αχαΐας

Published

on

Με λυγμούς μετανοιωμένος για την πράξη του, ζητώντας συγγνώμη από το παιδί του και από τον Θεό και λέγοντας πως δεν μπορεί να θυμηθεί τι ακριβώς έγινε και η γυναίκα που αγαπούσε βρέθηκε αιμόφυρτη από το μαχαίρι που κρατούσε, εμφανίστηκε χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών, ο άνδρας που κάθισε στο εδώλιο για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε βάρος της συζύγου του, στα Αγιοβλασίτικα Αχαΐας.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν το Δικαστήριο, το οποίο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλε την ανώτερη των ποινών – ισόβια κάθειρξη- για το αποτρόπαιο αδίκημα που τέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως και πρωτοδίκως.
Ο πόνος και η οργή των συγγενών της αδικοχαμένης γυναίκας ξεχείλισε και στο άκουσμα της καταδίκης ξέσπασαν, λέγοντας «εκεί θα πας μαζί της…»…
Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Αχαΐα στις 19 Ιουνίου του 2014 αναβίωσε χθες στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών.

…Ήταν 15:30 το μεσημέρι, όταν ο τότε 54χρονος έπειτα από φραστικό διαπληκτισμό με την σύζυγό του, την έπληξε με μαχαίρι μήκους 17 εκατοστών, δύο φορές στην τραχηλική χώρα με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος δήλωσε πως δεν είχε σκοπό να τη σκοτώσει και πως όλα έγιναν χωρίς να το καταλάβει, όταν πιάστηκαν στα χέρια επειδή η ίδια επέμεινε να πάει για δουλειά παρά το γεγονός ότι δεν αισθανόταν καλά στην υγεία της.. «Μου είπε ότι ένοιωσε καλά και ήθελε να πάει για δουλειά. Εγώ αντέδρασα. Μου μίλησε απότομα και άσχημα, με έθιξε, με χτύπησε γροθιά στο στήθος για να περάσει, έχασα την ψυχραιμία μου, ήρθαμε στα χέρια…» είπε, ενώ δεν μπόρεσε να περιγράψει τη στιγμή που την μαχαίρωσε λέγοντας πως «δεν κατάλαβα πως έγινε. Όταν την είδα και έπεσε στα πόδια τότε κατάλαβε ό,τι κάτι έγινε…»

ΤΥΛΙΞΕ ΤΟ ΘΥΜΑ ΣΤΟ ΧΑΛΙ

Ρωτήθηκε από την Έδρα, γιατί μετά την πράξη του τύλιξε το θύμα σε χαλί και έφυγε από το σπίτι ανέφερε πως «δεν μπορώ να θυμηθώ καμία πράξη από εκεί και μετά…», ενώ σε άλλο σημείο παραδέχθηκε πως «αυτό που έκανα είναι ό,τι χειρότερο μπορεί κάνει άνθρωπος, δεν το είχα σχεδιάσει. Αν μπορούσα να γυρίσω χρόνο πίσω δεν θα το έκανα» ζητώντας συγγνώμη από όλους.

«ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΗ ΖΗΛΕΥΕ…»

Είχε προηγηθεί η κατάθεση της αδελφής του θύματος, η οποία ανέφερε πως «δεν είχαν καλές σχέσεις, μια ζωή τη ζήλευε και της φερόταν άσχημα. Η αδελφή μου ήθελε να τον χωρίσει, αλλά σκεφτόταν τα παιδιά. Είχε καταθέσει αγωγή διαζυγίου στην Αλβανία, αλλά ο κατηγορούμενος την είχε παρακαλέσει να μην το κάνει και ότι θα αλλάζε. Αποφάσισε να του δώσει μια ακόμα ευκαιρία, αλλά δεν πρόλαβε…». Τόνισε, επίσης, πως καυγαδιζαν με το παραμικρό λόγω ζηλοτυπίας και πως η αδελφή της δεν του είχε δώσει κανένα δικαίωμα.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: «ΤΗ ΣΚΟΤΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ»

Ο Εισαγγελέας της Έδρας στην αγόρευσή του ανέφερε πως το θύμα ήταν μια γυναίκα με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι οικογένεια της, η οποία παραβλέποντας ακόμα το πρόβλημα υγείας της ήθελε να πάει να εργαστεί. Ο κατηγορούμενος όταν αυτή αντέδρασε με περιφρονητικό τρόπο απέναντι του, πήρε το μαχαίρι και της κατάφερε ισχυρά πλήγματα. «Την σκότωσε ακαριαία. Δεν της άφησε περιθώριο να σωθεί. Δεν υπάρχει αμφιβολία η ύπαρξη δόλου. Ήξερε ότι την σκότωνε για να την τιμωρήσει», ανέφερε.
Ζήτησε από το Δικαστήριο να μην αποδεχθεί τον ισχυρισμό του ότι ήταν σε κατάσταση βρασμού λέγοντας πως «ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν σκότωσε τη σύζυγό του». Επίσης, πρότεινε να μην γίνει δεκτό το αίτημα για μειωμένο καταλογισμό καθώς δεν υπάρχει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος όπως πρωτοδίκως

«ΕΙΧΕ ΕΝΤΟΝΗ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ»

Η συνήγορος υπεράσπισής του Αλεξάνδρα Κβάσνιουκ ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο κατηγορούμενος είχε σχέση απόλυτης και έντονης αγαπης στην σύζυγό του, με ανασφάλειες και αμφιβολίες» και προέβαλε τον ισχυρισμό ότι τέλεσε την πράξη σε βρασμό ψυχικής ορμής λόγω ερωτικής ζηλοτυπίας. Επίσης, είπε πως είχε μειωμένο καταλογισμό, ενώ ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά της μετέπειτα καλης συμπεριφοράς, του πρότερου σύννομου βίου και της ομολογίας πράξης εφόσον παραδόθηκε στις Αρχές.
ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ
Το Δικαστήριο απέρριψε τους αυτοτελείς ισχυρισμούς και τα ελαφρυντικά και τον κήρυξε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία, επιβάλλοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης και ενός έτους, ενώ έκρινε πως παύει η δίωξη για παράνομη οπλοφορία.
ΕΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement