Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο νοσοκομείο “Αγ. Αδρέας” σχεδίαζαν να εκτελέσουν τον άτυχο επιχειρηματία της Ζακύνθου- “Έχεις ιδέα πως τρυπάει το 45άρι;”

Δημοσιεύθηκε

στις

Μαρτυρίες, οπτικοακουστικό υλικό και συνομιλίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο.

Οργανωτής του συμβολαίου θανάτου που είχε στόχο τον επιχειρηματία φαίνεται πως ήταν ένας απότακτος αστυνομικός μέσα από τη φυλακή, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται δέκα άτομα, από τους οποίους ένας έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, με διακριτούς μεταξύ τους ρόλους. Οι επτά από τους δέκα κατηγορούμενους, που δηλώνουν αθώοι, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών και αναμένεται να μεταφερθούν στη Ζάκυνθο για να απολογηθούν στον ανακριτή.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στις 2 Ιουνίου, όταν εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ ένας μάρτυρας-κλειδί, ο οποίος με τις πληροφορίες που έδωσε οδήγησε στις συλλήψεις των κατηγορουμένων για τη δολοφονία.

Το άτομο αυτό υποστήριξε πως συναντήθηκε με τους δύο φερόμενους εκτελεστές στις 8 Ιουνίου 2020 στο Χαλάνδρι και πως όλοι μαζί πήγαν στον Πύργο για μία μέρα.

Στην κατάθεσή του αναφέρει πως εκείνος ήταν ο οδηγός, ενώ οι δράστες της δολοφονίας της 37χρονης, σύμφωνα με τη δικογραφία, κάθονταν στα πίσω καθίσματα. Όταν έφτασαν στην Ηλεία και πήγαν στην αποθήκη, εκεί όπου ήταν κρυμμένο το φουσκωτό, συναντήθηκαν με δύο άλλους κατηγορούμενους.

Παράλληλα ο μάρτυρας ανέφερε πως του είπαν να είναι σε αναμονή στις 9 Ιουνίου 2020, ημέρα της δολοφονίας, για να πάει στο ίδιο σημείο να τους παραλάβει.

Διάλογοι-φωτιά

Τα προβλήματα άρχισαν, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, όταν οι δύο φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας της 37χρονης κατάλαβαν πως δεν κατάφεραν να σκοτώσουν τον Ντίμη Κορφιάτη.

Ακολουθεί ο διάλογος που είχαν μεταξύ τους:

«Μόνο την π…α σκότωσες».

«Ναι, μ…α, ας μην έπεφτες εσύ με τη μηχανή και θα τον βρίσκαμε μόνο του. Έχεις ιδέα από 45άρι πώς τρυπάει; Επειδή έχεις, μη μιλάς. Τον πέτυχα σίγουρα, δεν θα γλιτώσει».

Τότε ο 38χρονος είπε πως πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο για να «το τελειώσουν» αν ήταν ακόμη ζωντανός.

Στη συνομιλία μάλιστα γίνεται λόγος και για τον ηθικό αυτουργό, τον επίορκο αστυνομικό, με τον 38χρονο να λέει: «Στον π…η τον μπάτσο να δω τι θα πούμε. Εγώ θα πω ότι έφταιγες εσύ».

Το κατασκευασμένο άλλοθι

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., πριν φύγουν από την Αθήνα, ο ένας από τους δύο φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς άφησε σε σπίτι στα βόρεια προάστια το κινητό του τηλέφωνο σε μια προσπάθεια να κατασκευάσει άλλοθι.

Γι’ αυτό και μετά τη δολοφονία ζήτησε από τον οδηγό του αυτοκινήτου να πει σε μία φίλη του να τον καλέσει σε ένα νούμερο από το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο είχε αφήσει στο σπίτι.

Όταν έφτασαν στην Αθήνα, ο δεύτερος φυσικός αυτουργός έδωσε οδηγία να τον αφήσουν στη Λ. Αθηνών ώστε να καταθέσει 50 ευρώ στη σύντροφό του για να φανεί ότι εκείνη τη μέρα δεν βρισκόταν στη Ζάκυνθο.

πηγή: zougla


Ροή ειδήσεων

Advertisement