Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πέθανε σε ηλικία 58 ετών η δημοσιογράφος Σοφία Αδαμίδου- Είχε συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Published

on

 

Σε ηλικία 58 ετών «έφυγε» τα ξημερώματα του Σαββάτου, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική η δημοσιογράφος, συγγραφέας και μέλος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, Σοφία Αδαμίδου.

Μετά το θλιβερό άγγελμα του πρόωρου χαμού της δημοσιογράφου και συγγραφέως, Σοφίας Αδαμίδου, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα το χαμό της συμπατριώτισσας και αγαπημένης μου φίλης Σοφίας Αδαμίδου, της αφοσιωμένης δημοσιογράφου και συγγραφέως που είχε συνδεθεί με την Πάτρα και τους ανθρώπους της, και σε κάθε ευκαιρία έκφραζε την αγάπη και το ενδιαφέρον της για την πόλη και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο που είχε συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια.  Είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε τον Άρη το πιο επιτυχημένο από τα έργα της, βασισμένο στη ζωή και τους αγώνες του Άρη Βελουχιώτη, το Οδός Αβύσσου, αριθμός 0 του Μενέλαου Λουντέμη, καθώς και το έργο Πού είναι η μάνα σου μωρή της Δήμητρας Πέτρουλα, σε θεατρική διασκευή δική της, στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων. Η Σοφία Αδαμίδου με το δημιουργικό της πνεύμα και τη συγγραφική της πένα, άφησε το στίγμα της στο χώρο της δημοσιογραφίας και του θεάτρου.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και την συμπαράσταση μου στην οικογένεια της, τους οικείους,τους φίλους και τους συντρόφους της».

Π. ΒΑΗΣ: «ΠΛΟΥΤΙΣΕ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ»

Επίσης ανακοίνωση εξέδωσε και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Πέτρος Βάης εκφράζοντας τη θλίψη του για την απώλεια της συγγραφέως και δημοσιογράφου Σοφίας Αδαμίδου. «Με το δημιουργικό της πνεύμα και το συγγραφικό της ταλέντο, άφησε το στίγμα της στο χώρο της δημοσιογραφίας και του θεάτρου. Η πένα της ήταν αιχμηρή και προσηλωμένη στην υπηρεσία του ανθρώπου που παλεύει για τα δικαιώματά του. Η Σοφία Αδαμίδου συνεργάστηκε με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, πλουτίζοντας με σπουδαία έργα το θεατρικό μας πρόγραμμα. Είναι έργα που προωθούν την ιστορική γνώση, τον προβληματισμό, έργα με κοινωνικά μηνύματα που επιβεβαιώνουν τον σκοπό του θεάτρου: να μορφώσει, να καλλιεργήσει τον άνθρωπο, να τον κάνει καλύτερο για να διεκδικήσει μια καλύτερη κοινωνία. Ο Άρης, ένα πολύ επιτυχημένο έργο της, βασισμένο στη ζωή και τους αγώνες του Άρη Βελουχιώτη, που τιμήθηκε με το βραβείο «Αλέκος Σακελλάριος» από τα Κορφιάτικα βραβεία, όπως και το Οδός Αβύσσου, αριθμός 0, του Μενέλαου Λουντέμη, καθώς και το έργο Πού είναι η μάνα σου μωρή, της Δήμητρας Πέτρουλα, σε δική της θεατρική διασκευή, είναι έργα που είχαμε παρακολουθήσει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου ΑΠΟΛΛΩΝ. Ο πρόεδρος και οι εργαζόμενοι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας απευθύνουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους οικείους της».

Τέλος να αναφερθεί πως η Σοφία Αδαμίδου γεννήθηκε το 1963 στη Χαραυγή Κοζάνης και ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», με παράλληλη συνεργασία με το περιοδικό «ΙΣΤΟΣ» ενώ από το 1992 απασχολήθηκε σε εκπομπές πολιτιστικού περιεχομένου στον ΑΝΤ1. Ξεχώρισε αμέσως για την ποιοτική δουλειά της στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ και επέδειξε ζήλο και εργατικότητα σε όλο τον εργασιακό της βίο, ενώ παρέμεινε στο δυναμικό του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» έως το τέλος.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement