Τρίτη 27 Ιουλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: «Εθνική υπόθεση η ανάπτυξη της έρευνας και της τεχνολογίας»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Οι προτεραιότητες της χώρας και ο στρατηγικός σχεδιασμός στην Έρευνα και την Καινοτομία» βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής  που συνεδρίασε την Τετάρτη υπό την Προεδρία του Προέδρου της Επιτροπής και βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέα Κατσανιώτη,  παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιου για την  Έρευνα και την Καινοτομία, Χρίστου Δήμα.

GOODYS

«Η ανάπτυξη της έρευνας και της Καινοτομίας είναι εθνική υπόθεση.Η υπεραξία της χώρας, βρίσκεται στα μυαλά των νέων επιστημόνων της», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσανιώτης, απευθυνόμενος στον Υφυπουργό, τον οποίο αφού ευχαρίστησε για την παρουσία του στην Επιτροπή, σημείωσε ότι «η επιτυχία στους στόχους που έχει θέσει θα είναι ωφέλιμη και για τη χώρα».

Κατά την διάρκεια της Συνεδρίασης ο αρμόδιος Υφυπουργός για την έρευνα και την καινοτομία, Χρίστος Δήμας  ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη της Επιτροπής για την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα του, τις διαδικασίες υλοποίησης και τα επόμενα βήματα – στόχους που έχουν τεθεί οι οποίοι είναι:

– η πιο αποτελεσματική σύνδεση της έρευνας με την καινοτομία,

– η αύξηση των δαπανών και

– η ενοποίηση του κατακερματισμένου οικοσυστήματος καινοτομίας.

Τις επόμενες ημέρες, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τους τεχνοβλαστούς, προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, στο πλαίσιο ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για τις προτεραιότητες και τον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την έρευνα και την καινοτομία.

Παράλληλα ανέφερε πως  προχωράει η στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης των δυνατοτήτων, που είναι ο πυλώνας του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ, και δίνεται έμφαση στη μεταφορά της εξειδικευμένης γνώσης για την γεωργία, η αξιοποίηση της οποίας μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη στρεμματική απόδοση στους αγρότες μας.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ένταση και ξύλο στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη ένταση επικράτησε το απόγευμα της Δευτέρας(26/7) στο κέντρο της Πάτρας και συγκεκριμένα στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου.

GOODYS

Αρχικά, δύο νεαροί συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με το επεισόδιο να γενικεύεται για λίγα λεπτά. Οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν για να λήξει το επεισόδιο, το οποίο μαγνήτισε τα βλέμματα πολλών περαστικών.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τα φανάρια που δεν λειτουργούν η αιτία σοβαρών ατυχημάτων-Ποιος ευθύνεται;

Δημοσιεύθηκε

στις

Αλλεπάλληλα, τελευταία, τα ατυχήματα στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Ιεροθέου.

Ο φωτεινός σηματοδότης στην περιοχή είναι «είδος εν πολυτελεία», αφού εδώ και δύο μήνες δεν λειτουργεί, λόγω βλάβης, η οποία δεν έχει αποκατασταθεί, άγνωστο με ευθύνη τίνος.

GOODYS

  

Πάντως επείγει η επαναλειτουργία του, καθώς, σχεδόν καθημερινά, σημειώνονται ατυχήματα, ορισμένα εκ των οποίων έχουν προκαλέσει και σοβαρούς τραυματισμούς.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Έντονα παράπονα για τη ΔΕΥΑΠ-Από ώρα σε ώρα…, αλλά

Δημοσιεύθηκε

στις

Αγανακτισμένοι κάτοικοι της Περιβόλας, από την οδό Αριστοτέλους, έμειναν μεσημεριάτικά χθες χωρίς νερό.

Στις τηλεφωνικές διαμαρτυρίες τους, προς τη ΔΕΥΑΠ, έπαιρναν την απάντηση ότι «η βλάβη θα αποκατασταθεί από ώρα σε… ώρα». Φυσικά οι ώρες περνούσαν και το συνεργείου που πήγε, προφανώς ιδιωτικό, δεν μπόρεσε να δώσει λύση με αποτέλεσμα το πρόβλημα να συνεχίζεται…

Περισσότερα
GOODYS
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα