Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ: «Φρούριο» οι Βρυξέλλες για την άφιξη Μπάιντεν – Άκρα μυστικότητα για την ακριβή διαδρομή

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη βελγική πρωτεύουσα αναμένεται να φτάσει σήμερα το βράδυ ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν όπου και θα παραμείνει για 42 ώρες, για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τη Δευτέρα 14 Ιουνίου και στη Σύνοδο ΕΕ-ΗΠΑ, την Τρίτη 15 Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στις Βρυξέλλες, αλλά και η ετοιμότητα των βελγικών υπηρεσιών ασφαλείας. Από σήμερα το βράδυ και ως την Τρίτη το απόγευμα που ο αμερικανός Πρόεδρος θα αναχωρήσει για τη Γενεύη, τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να είναι δρακόντεια. Οι Βρυξέλλες θα βρίσκονται σε κλοιό ασφαλείας, καθώς εκτός από τον Αμερικανό Πρόεδρο ετοιμάζονται να υποδεχτούν άλλους 29 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ.

Όπως σημειώνει η βελγική εφημερίδα LeSoir, κάθε φορά που φτάνει στις Βρυξέλλες ένας Αμερικανός πρόεδρος, υπάρχει άκρα μυστικότητα για την ακριβή διαδρομή που θα ακολουθήσει, η οποία είναι έτοιμη να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Η εφημερίδα αναφέρει ότι, εκτός από το ανθρώπινο δυναμικό των αμερικανικών αρχών ασφαλείας θα διατεθούν 2.000 με 3.000 Βέλγοι αστυνομικοί, όπως είχε γίνει και με την επίσκεψη του Ντ. Τραμπ το 2017. Ο δε Αμερικανός πρόεδρος θα συνοδεύεται από τους 400 πράκτορες της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement