Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Μαγειρική

Γλυκόξινο μοσχάρι με λαχανικά και ρύζι             

Δημοσιεύθηκε

στις

       

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για το μοσχάρι και τα λαχανικά

1 κιλό μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα (σε λεπτές λωρίδες)

45γρ. + 45γρ. ελαιόλαδο

1 καρότο σε κύβους 0.5 εκ.

1 κόκκινη πιπεριά, σε μεγάλους κύβους

1 κίτρινη πιπεριά, σε μεγάλους κύβους

3 μικρά κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα

250γρ. μανιτάρια κομμένα στα 6

200γρ. μπρόκολο σε πολύ μικρά μπουκέτα

70γρ. καβουρδισμένα κάσιους, σπασμένα στο χέρι

λευκό σουσάμι για το γαρνίρισμα

ρύζι  μπασμάτι για το σερβίρισμα

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

240γρ. ξίδι με ρόδι

130γρ. σόγια

40γρ. μέλι

λίγο τριμμένο τζίντζερ

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Παράλληλα, μαρινάρετε με τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι το μοσχάρι. Προσθέτετε το κρέας στο καυτό τηγάνι χωρίς να προσθέσετε ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι το κρέας να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Το βγάζετε από το τηγάνι. Προσθέτετε τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το καρότο, τις δύο πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια. Μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά και προσθέτετε το μπρόκολο, τα κάσιους και το κρέας. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό και προσθέτετε τη σάλτσα. Ανακατεύετε μέχρι η σάλτσα να ενσωματωθεί στα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζετε με λευκό σουσάμι και σερβίρετε πάνω από το ατμιστό ρύζι. Σε ένα μεσαίο σκεύος προσθέτετε όλα τα υλικά και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει.

Μαγειρική

Αρακάς με μπαχάρι και κανέλα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. αρακά

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2-3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

1 ξυλάκι κανέλα

3 κόκκους μπαχάρι

4 λιαστές τομάτες

200 γρ. τοματάκια αποφλοιωμένα

1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ

300 ml ζεστό νερό

60 ml ε.π. ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβετε το ένα κρεμμύδι και κόβετε σε φέτες το άλλο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το μισό από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε για 2΄ τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, αλατίζοντάς τα ελαφρά. Προσθέτετε τον αρακά, τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5΄. Προσθέτετε την τομάτα, τον τοματοπελτέ, τις λιαστές τομάτες κομμένες, τα μπαχαρικά, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 30΄, κατόπιν προσθέτετε τον άνηθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 30΄ ακόμη. Σερβίρετε τον αρακά με φρέσκο ψωμί.

Περισσότερα

Μαγειρική

Πέννες με μπλε τυρί, μπρόκολο και καρύδια

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

350γρ. πένες, ριγκατόνι ή άλλο κοντό ζυμαρικό της επιλογής σας

200γρ. κορυφές από μπρόκολο

2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

100γρ. μπλε τυρί, σε κυβάκια

100γρ. τυρί κρέμα

½ ματσάκι σχοινόπρασο

λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

2-3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο

4 κουτ. σούπας καρύδια ψημένα, ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός από το θυμάρι και τα καρύδια σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέτετε 1 λίτρο νερό καυτό. Bράζετε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος προσθέτετε τα φυλλαράκια του θυμαριού και σερβίρετε το φαγητό προσθέτοντας τα καρύδια ψημένα και ψιλοκομμένα και επιπλέον πιπέρι αν θέλετε.

 

Περισσότερα

Μαγειρική

Σπαγγέτι με σάλτσα από κολοκύθι     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό κολοκύθια, κομμένα στη μέση οριζόντια

50 ml ε.π. ελαιόλαδο

250 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

100 γρ. καρότα, χοντροτριμμένα

2 κ.σ. πάστα ντομάτας

400 γρ. ντοματάκια κονσέρβα

1 καλή πρέζα ζάχαρη

5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

Για το σερβίρισμα

500 γρ. σπαγγέτι βρασμένο

70 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη

φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση:

Κόβετε τα κολοκύθια σε μισές ροδέλες σαν μισοφέγγαρα, όσο πιο λεπτές γίνεται. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ένα σκούρο καστανό χρώμα. Ρίχνετε ελάχιστο νερό αν κολλήσουν. Προσθέτετε τα κολοκύθια και τα καρότα και μαγειρεύετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10΄ ανακατεύοντας, μέχρι να χάσουν τον όγκο τους και να πάρουν λίγο χρώμα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 30΄. Αν πιάσουν λίγο και καραμελώσουν, ρίχνετε νερό ανά διαστήματα και ξύνοντας τον πάτο τους σκεύους με μαρίζ να ξεκολλήσουν. Προσθέτετε την πάστα τομάτας και τα τοματάκια και μαγειρεύετε για 2΄. Ρίχνετε τη ζάχαρη και το σκόρδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Ανακατεύετε το σπαγγέτι με τη σάλτσα και μοιράζετε σε πιάτα. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα, γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα