Connect with us

Μαγειρική

Γλυκόξινο μοσχάρι με λαχανικά και ρύζι             

Published

on

       

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για το μοσχάρι και τα λαχανικά

1 κιλό μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα (σε λεπτές λωρίδες)

45γρ. + 45γρ. ελαιόλαδο

1 καρότο σε κύβους 0.5 εκ.

1 κόκκινη πιπεριά, σε μεγάλους κύβους

1 κίτρινη πιπεριά, σε μεγάλους κύβους

3 μικρά κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα

250γρ. μανιτάρια κομμένα στα 6

200γρ. μπρόκολο σε πολύ μικρά μπουκέτα

70γρ. καβουρδισμένα κάσιους, σπασμένα στο χέρι

λευκό σουσάμι για το γαρνίρισμα

ρύζι  μπασμάτι για το σερβίρισμα

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

240γρ. ξίδι με ρόδι

130γρ. σόγια

40γρ. μέλι

λίγο τριμμένο τζίντζερ

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Παράλληλα, μαρινάρετε με τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι το μοσχάρι. Προσθέτετε το κρέας στο καυτό τηγάνι χωρίς να προσθέσετε ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι το κρέας να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Το βγάζετε από το τηγάνι. Προσθέτετε τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το καρότο, τις δύο πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια. Μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά και προσθέτετε το μπρόκολο, τα κάσιους και το κρέας. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό και προσθέτετε τη σάλτσα. Ανακατεύετε μέχρι η σάλτσα να ενσωματωθεί στα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζετε με λευκό σουσάμι και σερβίρετε πάνω από το ατμιστό ρύζι. Σε ένα μεσαίο σκεύος προσθέτετε όλα τα υλικά και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει.

Ροή ειδήσεων

Advertisement