Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021
Connect with us

Μπάσκετ

Ο Πατρινός υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ και πρόεδρος του ΑΣΠ Προμηθέα Β. Λιόλιος σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη «έξω από δόντια»

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Λίγες μόλις μέρες μετά την ολοκλήρωση της φετινής basket league, ο πρόεδρος του ΑΣΠ Προμηθέα και υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ανοίγει τα χαρτιά του στη «Γ» και μιλά για όλα.
Τοποθετείται για τις εκλογές της ΕΟΚ, που ακόμα είναι στον αέρα, αναφέρει πως αυτή την στιγμή η νυν διοίκηση κάνει κατάληψη, καταγγέλλει οικονομικά ζητήματα προαναγγέλλοντας εξελίξεις, σχολιάζει την αποχώρηση του Μάκη Γιατρά και μιλά για το μοντέλο που θα ακολουθήσει, εκλεγεί πρόεδρος.

-Οι εκλογές της ΕΟΚ έχουν αναβληθεί δύο φορές και κανείς δεν ξέρει με σιγουριά πότε θα οριστούν. Ποιο είναι το σχόλιό σας;
Β.Λ.: «Οι εκλογές έχουν ήδη αναβληθεί δύο φορές, τα σωματεία έχουν κουραστεί και δεν αξίζει να κοιτάζουμε στο παρελθόν ποιος φταίει. Εκείνο που είναι γεγονός είναι πως υπάρχει πλήρης ακυβερνησία. Το τελευταίο δικαστήριο λέει πως δεν υπάρχει καμία διοίκηση στην ΕΟΚ, ούτε από τον Βασιλακόπουλο, παρότι ο ίδιος διατείνεται το αντίθετο. Η πραγματικότητα είναι πως έχουμε καταληψίες στα γραφεία της ΕΟΚ. Η πρόταση του δικαστηρίου απέρριψε όλες τις προτάσεις όλων των δικηγορών. Αυτό σημαίνει ακυβερνησία. Αυτή τη στιγμή, αυτοί που ήταν μέσα, δηλαδή οι Βασιλακόπουλος, Τσαγκρώνης, Γολέμης κ.λπ., θεωρούν πως τους ανήκει και συνεχίζουν να είναι είναι μέσα. Αυτοί είναι καταληψίες στην ΕΟΚ, έχουμε πλήρη παρανομία σε οποιαδήποτε απόφαση και η ομοσπονδία είναι εντελώς έκθετη. Να φανταστείς ότι αυτοί οι καταληψίες έχουν βγει στο επίσημο σάιτ της ΕΟΚ, το οποίο μεταχειρίζονται ως κομματικό λάφυρο. Στις 31 Μαΐου έληξε η διοίκηση. Αναρτήθηκε λοιπόν στην ιστοσελίδα, ένας κανονισμός μεταγραφών ανυπογράφως. Εδώ τα σωματεία γελάνε. Εξελίσσονται τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, αυτή τη στιγμή τα καλεί να κάνουν μεταγραφές, αλλά δεν ξέρουν σε ποια κατηγορία θα παίξουν. Αυτό εγώ το ονοματίζω μπάχαλο και είναι το αποτέλεσμα της διοίκησης πρωτοδικείου και των εκλογών που δεν έγιναν στις 28 Μαΐου. Όταν παίζαμε μπάλα στο σχολείο και μια ομάδα έχανε, έπαιρνε την μπάλα και έφευγε! Αυτό κάνει η ΕΟΚ! Δεν κάνει εκλογές γιατί γνωρίζει πως θα χάσει. Τα σωματεία αναγκαστικά κάνουν υπομονή».

-Υπομονή μέχρι πότε όμως;
Β.Λ.: «Αυτά που ακούγονται για συγκεκριμένες ημερομηνίες είναι από φερέφωνα. Αυτή την στιγμή υπάρχει ακυβερνησία, αλλά είμαι σίγουρος πως θα υπάρξουν εξελίξεις. Ήδη για αύριο Τρίτη έχουν αναρτήσει πως θα γίνει Δ.Σ. στην ΕΟΚ. Ποιος το συγκάλεσε; Είναι παράνομο και αυθαίρετο. Είμαι σίγουρος πως θα υπάρξουν εξελίξεις, έχουμε πολλά προβλήματα, έχουμε εθνική ομάδα, έχουμε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών, αναπτυξιακά πρωταθλήματα, έχουμε αναλάβει και πρωτάθλημα στην Κρήτη και κανείς δεν ασχολείται.
Έχουμε επίσης τις ομάδες που τους λέμε να πληρώσουν πάλι. Το λέω ωμά: τα λεφτά τα έφαγαν όλα! Όσα υπήρχαν! Όταν λέω τα έφαγαν, το εννοώ! Μέσα σε έναν μήνα δαπανήθηκαν 350.000 ευρώ χωρίς να ενημερώσουν κανέναν. Αυτό που έκαναν χρόνια, συνεχίζουν να το κάνουν χωρίς να υπολογίζουν καμία ομάδα, κανέναν νόμο, καμία αρχή, ούτε καν την δικαστική. Είμαστε σε ακυβερνησία πλήρη!».

-Ποιες κινήσεις θα κάνει η παράταξή σας;
Β.Λ.: «Ήδη έχουν ξεκινήσει οι νομικές ενέργειες. Αύριο θα γίνει μία από αυτές. Θα προασπίσουμε το συμφέρον του μπάσκετ. Εμένα με ενδιαφέρει το συμφέρον του αθλήματος, όχι το προσωπικό μου. Να δοθούν λύσεις στα σωματεία. Δεν με νοιάζει το παρελθόν, αυτά είναι για τους μίζερους. Μόνο το μέλλον! Πρέπει να υπάρχει ανάπτυξη στο άθλημα το οποίο διαλύεται μέρα με τη μέρα. Πρέπει πάση θυσία να βοηθήσουμε τους παράγοντες, γιατί αλλιώς δεν θα υπάρχουν. Δεν είναι μόνο τα οικονομικά. Δεν έχουν καμία υποστήριξη και από τις ενώσεις. Οι ενώσεις φέρονται στις ομάδες αυταρχικά, φασιστικά, δουλικά. Έχω περάσει από τη διαδικασία να είμαι από τα χαμηλότερα και έχω δώσει τεράστια έμφαση στα αναπτυξιακά, αυτό μου αρέσει άλλωστε. Το μέλλον είναι να επενδύσουμε σε αυτές τις ομάδες όχι μόνο οικονομικά, που και αυτό θα γίνει 100%, αλλά και στο όραμα. Δεν νοείται να λένε σε ερασιτεχνικές ομάδες να πληρώσουν για δελτία, παράβολα συμμετοχής, διαιτησία, όταν κατασπαταλώνται αλόγιστα χρήματα από την ομοσπονδία. Αυτό θα τελειώσει την πρώτη Δευτέρα που θα εκλεγώ και είμαι σε θέση να γνωρίζω πολύ καλά τα οικονομικά και όλοι ξέρουν πως στα οικονομικά είμαι καλός. Βέβαια δεν φτάνει μόνο το οικονομικό, αλλά μια σειρά πράγματων, όμως προτεραιότητα είναι να σώσουμε την παρτίδα».

-Πότε εκτιμάτε πως θα γίνουν εκλογές;
Β.Λ.: «Έπρεπε να είχαν γίνει… χθες, όμως σέβομαι τους νόμους και τις διαδικασίες και θα είμαι συνεπής στις αποφάσεις του δικαστηρίου. Όταν λοιπόν υπάρξει καθαρό τοπίο, ποια θα είναι η νέα διοίκηση πρωτοδικείου, πότε θα γίνουν οι εκλογές, αρκεί να είναι νόμιμες. Μπορεί κάποιοι να διαφωνούν με τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά θα τις σεβαστούμε, όπως και τις ΚΥΑ. Αν δεν τις σεβαστούμε, θα γίνει αυτό με τους καταληψίες που έχουμε τώρα».

-Η νέα διοίκηση της ΕΟΚ πού θα πρέπει να επενδύσει;
Β.Λ.: «Στο μέλλον είναι να επενδύσουμε, στα νέα παιδιά, στην προπονητική στήριξη, αλλά και σε ένα άλλο θέμα. Το μπάσκετ έχει περάσει σε άλλη εποχή. Τα ατομικά αθλήματα, τα αθλήματα πολεμικών τεχνών έχουν προχωρήσει και τα ομαδικά αθλήματα έχουν μείνει πίσω και ένα αυτά είναι το μπάσκετ. Γι’ αυτό καλούμαστε να έχουμε νέο σχεδιασμό πώς θα προσελκύσουμε τα νέα παιδιά. Η ουσία στο μπάσκετ είναι πως πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει. Αν ψάξω για διαφορές με κάποιον άλλο, θα βρω πολλές, όμως πρέπει να βρω τι μας ενώνει. Τα τελευταία χρόνια το επαρχιακό μπάσκετ νοσεί. Παλιά έβγαιναν αθλητές, όμως πλέον το μπάσκετ έχει μαζευτεί κυρίως στην Αθήνα. Στις επαρχιακές πόλεις σβήνει σιγά σιγά. Έτσι οι ομάδες θα πρέπει να στηριχθούν και να συνενωθούν μέχρι να έρθει το μπάσκετ πολύ ψηλά και ο καθένας να βρει τον ρόλο του. Αυτό είναι το μέλλον και αυτό θα επιδιώξω. Έχω επισκεφτεί όλες τις ομάδες σε όλη την Ελλάδα και δυστυχώς στην ίδια πόλη υπάρχουν ομάδες που η μία κοιτάζει με μισό μάτι την άλλη.
Είναι πόλεις όπου οι ομάδες θα πρέπει να ενώνονται με κοινές διοικήσεις. Εννοώ να υπάρχει αυτοτέλεια, για να δυναμώνει ο ανταγωνισμός, αλλά να υπάρχει κοινός σχεδιασμός. Να φτιαχτεί μια πυραμίδα και όλοι μαζί να πάμε σε μια κατεύθυνση να προβάλουμε το μπάσκετ της Πάτρας. Έτσι θα μπορέσει να υπάρχει ενδιαφέρον να μεγαλώσει η πίτα και ο καθένας να πάρει ένα κομμάτι. Συνεργασία δεν σημαίνει τι θα δώσει ο άλλος, αλλά τι έχεις να δώσεις εσύ σε μια συνεργασία. Οι ενώσεις πρέπει να είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτή την στιγμή προκαλούν διχασμό και όχι ένωση. Επίσης, μερικοί παίκτες, ειδικά τα νέα παιδιά, πρέπει να παίζουν σε περισσότερες από μία ομάδες, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. Στόχος μου είναι να παίζουν τα παιδιά μπάσκετ. Οι εχθροί μας δεν είναι το άλλο σωματείο, αυτό είναι σύμμαχος. Εχθροί είναι αυτοί που παίζουν ψηφιακό μπάσκετ, το παιδί που είναι σε μια καφετερία και δεν αθλείται. Έτσι ο σύμμαχος είναι το μέχρι χθες σωματείο. Αν δεν το δούμε, τότε το έχουμε χάσει το παιχνίδι, αλλά αυτό θέλει ανθρώπους με όραμα».

– Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η φετινή σεζόν για τον Προμηθέα. Τι πρόσημο βάζετε δίπλα από την πραγματικά δύσκολη αυτή χρονιά;
Β.Λ.: «Ολοκληρώθηκε μια πολύ περίεργη χρονιά, με γήπεδα χωρίς φιλάθλους, με περιορισμούς να κυριαρχούν στη ζωή μας και με πολύ έντονη εναλλαγή συναισθημάτων. Μέσα σε αυτή χρονιά είδαμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο Προμηθέας πήρε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του και για δεύτερη συνεχή χρονιά βρέθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος. Το Λαύριο, που ήταν η ομάδα-έκπληξη του πρωταθλήματος, πήγε στους τελικούς με ένα δικό μας παιδί, τον Πέτρο Γερομιχαλό, να διαπρέπει. Αυτό που είδαμε είναι πως νέοι Έλληνες αθλητές άρχισαν να παίζουν ενεργό ρόλο σε κάποιες ομάδες. Εκεί που περίμεναν όλοι το ελληνικό πρωτάθλημα να κατέβει σκαλιά, αγωνιστικά κρατήθηκε σε καλό επίπεδο. Βέβαια υπήρχαν και καλές και κακές στιγμές, εντάσεις εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, ανακοινώσεις διαφόρων ομάδων που δεν τιμούν το άθλημα και οπαδικοί δημοσιογράφοι που πυροδοτούσαν το κλίμα σε ένα ήδη ταλαιπωρημένο τοπίο. Μέσα σε όλη αυτή την ατμόσφαιρα υπήρξαν στιγμές και από την δική μας ομάδα όπου υπερβάλαμε στις αντιδράσεις μας και παράλληλα υπήρξε και μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή, η οποία υπερκέρασε όλη την αγωνιστική επιτυχία της ομάδας, όταν ο προπονητής επί μια συνεχή 8ετία, ο Μάκης Γιατράς, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από προπονητής της ομάδας».

-Κεφάλαιο “Μάκης Γιατράς”. Αποχωρεί από προπονητής της ομάδας μετά από τόσα χρόνια. Ποιο είναι το δικό σας σχόλιο;
Β.Λ.: «Μόλις ο Μάκης Γιατράς ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τον σύλλογο, ολόκληρη η πορεία του Προμηθέα από την Γ΄ Εθνική μέχρι την Ευρώπη, πέρασε μέσα από το μυαλό μας. Σε αυτό το κομμάτι πάντα θα υπάρχει μια ιδιαίτερη μνεία για τον προπονητή και άνθρωπο Μάκη Γιατρά και ένα απλό ευχαριστώ δεν είναι αρκετό για να εκφράσει μια πορεία και ταύτιση όλα αυτά τα χρόνια. Υπήρξαν στιγμές οι οποίες έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό και στην καρδιά μας. Το σύγχρονο μπασκετικό θέαμα του Προμηθέα έχει ταυτιστεί με το όνομά του. Προχωρήσαμε μαζί, εξελιχθήκαμε μαζί, στήριξε ο ένας τον άλλον και είναι το τρανό παράδειγμα του ότι όταν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων, πετυχαίνει αυτό που οι άλλοι θεωρούν ακατόρθωτο. Πιστεύω πως έχει δείξει σε όλους μας το τι σημαίνει αληθινός αθλητισμός, τι σημαίνει αληθινό μπάσκετ, πώς μπορείς να πετύχεις πράγματα με τον δικό σου τρόπο, πώς πρέπει να χαράξεις το μέλλον βασισμένο στο DNA του συλλόγου».

-Πολλοί λένε πως οι κακές διαιτησίες που είχε η ομάδα στα πλέι-οφ ήταν λόγω των εκλογών της ΕΟΚ όπου είστε υποψήφιος. Συμφωνείτε;
Β.Λ.: «Το τι έγινε στα πλέι-οφ και πώς αντιμετωπίστηκε η ομάδα είναι κάτι που ο κόσμος το είδε και το βλέπει χρόνια. Στο θέμα της διαιτησίας, αν πιστεύει κάποιος πως είναι όλα καλώς καμωμένα, τότε ζει σε παράλληλο σύμπαν. Αν ήταν έτσι, δεν θα υπήρχε η διάθεση όλων των ομάδων να αλλάξει η διοίκηση της ΕΟΚ που ελέγχει τη διαιτησία, άρα κάτι πρέπει να αλλάξει. Μπορεί λόγω εκλογών να ταυτίζεται με μένα, όμως σας θυμίζω πως και πέρυσι και πρόπερσι έγιναν διάφορα περιστατικά, οπότε δεν συμφωνώ πως οι διαιτησίες είχαν στόχο έμενα. Είναι νομίζω η επίδειξη δύναμης από κάποιους παράγοντες. Εγώ διαφωνώ κάθετα σε όλο αυτό. Θεωρώ πως, αν η επόμενη μέρα δεν είναι βασισμένη στη διαφάνεια, στην ισονομία και στην αξιοκρατία, το μπάσκετ θα πάει χειρότερα και όχι καλύτερα. Η διαιτησία είναι ένα από τα προβλήματα που υπάρχουν και όχι ΤΟ πρόβλημα, όμως είναι κάτι ουσιαστικό».

– Πού πιστεύετε πως θα κριθεί το τελικό αποτέλεσμα, όταν με το καλό γίνουν οι εκλογές;
Β.Λ.: «Τα σωματεία είναι ώριμα να αποφασίσουν τι είναι καλύτερο για το μέλλον. Τώρα προεκλογικά να λέμε ποιος είναι και τι κάνει δεν έχει σημασία, όμως πιστεύω στην ωριμότητα των σωματείων, στην ευθύνη να επιλέξουν τους καταλληλότερους».

-Την επόμενη μέρα των εκλογών θα είστε ανοιχτός για συνεργασία με τους άλλους υποψήφιους;
Β.Λ.: «Μετεκλογικά 100% πρέπει να ενώσω και όχι να διχάσω το μπάσκετ. Είναι μικρό για να το διχάσω. Όποιο ποσοστό και αν είναι αυτό, δεν μπαίνω σε εκβιαστικά διλήμματα. Το ότι εκφράστηκα πριν για μια διοίκηση που έχει κάνει κατάληψη στα γραφεία της ΕΟΚ είναι γιατί είναι επικίνδυνοι. Κάποτε ήταν μπροστά και μετά πήγαν πίσω το μπάσκετ. Τώρα το καταστρέφουν!».

-Εφόσον εκλεγείτε πρόεδρος στην ΕΟΚ, ποιες κινήσεις θα κάνατε για τον Ολυμπιακό; Είστε υπέρ να επιστρέψει στην basket league;
Β.Λ.: «Σέβομαι τους νόμους, ό,τι λένε οι διαδικασίες. Δεν πρόκειται να ξεπεράσω κάποιον νόμο για κανέναν».

-Ένα σωματείο που δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιον να ψηφίσει για νέο πρόεδρο για ποιους λόγους να διαλέξει εσάς έναντι των άλλων δύο συνυποψηφίων;
Β.Λ.: “Αυτό που θα πρότεινα είναι να κοιτάξει τι έχει κάνει ο κάθε υποψήφιος. Αυτό που λέω πάντα είναι αν για 1 χρόνο ο πρόεδρος ενός σωματείου έφευγε, σε ποιον θα το άφηνε. Σημασία έχει το παρελθόν και τι έχει δείξει ο καθένας”.

– Ποια είναι η άποψή σας για τον νυν πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο;
Β.Λ.: “Έπρεπε να είχε αποχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια. Δεν το έκανε, συμπεριφέρεται ως απόλυτος μονάρχης και καταστρέφει κάθε μέρα αυτό που έχει δημιουργήσει ο ίδιος. Θεωρώ πως αυτό που έχει στο μυαλό του είναι το εξής: εγώ δημιούργησα το μπάσκετ, εγώ και θα το καταστρέψω!”.

Μπάσκετ

Με τους Αναγνωστόπουλο-Αθανασόπουλο η Εθνική παμπαίδων στο 1ο κύπελλο

Δημοσιεύθηκε

στις

Με δυο Πατρινούς θα αγωνιστεί η εθνική ομάδα παμπαίδων στο 1ο Διεθνές Τουρνουά που διεξάγεται από σήμερα και για ένα τετραήμερο στο ΚΔΓ Μεσσήνης. Στο 1ο Κύπελλο Μεσσήνης θα πάρουν μέρος εκτός από την οικοδέσποινα Ελλάδα, η Κροατία, η Βόρεια Μακεδονία και η Πολωνία.

Συγκεκριμένα στην αποστολή βρίσκεται ο Γ. Αναγνωστόπουλος του Προμηθέα και ο Κώστας Αθανασόπουλος του Απόλλωνα Πατρών

Το πρόγραμμα των αγώνων

Τετάρτη 28 Ιουλίου

17.30 Κροατία-Πολωνία

20.00 Ελλάδα-Βόρεια Μακεδονία https://www.youtube.com/watch?v=fnv4ypfuTkk

Πέμπτη 29 Ιουλίου

17.30 Κροατία-Βόρεια Μακεδονία

20.00 Ελλάδα-Πολωνία https://www.youtube.com/watch?v=tkxv25cRFt4

Παρασκευή 30 Ιουλίου

17.30 Βόρεια Μακεδονία-Πολωνία

20.00 Ελλάδα-Κροατία https://www.youtube.com/watch?v=z5zYMsVCQk8

Σάββατο 31 Ιουλίου

17.30 Θέσεις 3-4

20.00 Τελικός.

Περισσότερα

Μπάσκετ

Ο Ν. Ρογκαβόπουλος και με τη “βούλα” στον Προμηθέα

Δημοσιεύθηκε

στις

Παίκτης του Προμηθέα και επίσημα είναι εδώ και λίγη ώρα ο διεθνής φοργουορντ Νίκος Ρογκαβόπουλος ο οποίος  βρέθηκε στην Πάτρα και υπέγραψε το συμβόλαιο του με την Πατρινή ομάδα.

Πριν από λίγο η ΚΑΕ Προμηθέας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Η ΚΑΕ Προμηθέας ανακοινώνει τη μεταγραφή ενός εκ των σπουδαιότερων ταλέντων του ελληνικού μπάσκετ, του Νίκου Ρογκαβόπουλου.

Ο Έλληνας Small Forward είναι γεννημένος στις 27 Ιουνίου 2001 στο Μαρούσι. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Α.Σ.Ε Δούκα τη σεζόν 2016-17, πριν η ΑΕΚ επενδύσει στο ταλέντο του. Στην «Ένωση» αγωνίστηκε από το 2017 μέχρι και φέτος  και μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια κυρίως είχε ενεργό ρόλο στο rotation της «Ένωσης». Mε την ΑΕΚ κατέκτησε ένα Champions League (2017-18), ένα Διηπειρωτικό (2018-19) και ένα κύπελλο Ελλάδος (2019-20) με αντίπαλο τον Προμηθέα στον τελικό.

Αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα γρανάζια των μικρών εθνικών ομάδων τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά στο Eurobasket U18 το 2018 είχε κατά μέσο όρο 19,5 πόντους και 6,6 ριμπάουντ, ενώ στο Παγκόσμιο ένα χρόνο μετά μετρούσε 13,7 πόντους, με 4,6 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ, εξελισσόμενος σε ηγετική μορφή για τη «γαλανόλευκη» σε επίπεδο νέων και εφήβων.

Μια από τις σπουδαιότερες στιγμές στην καριέρα του ήταν, όταν βρέθηκε στις κλήσεις του Rick Pitino για την Εθνική Ανδρών και στη συνέχεια επιλέχθηκε στην τελική δωδεκάδα που ταξίδεψε στον Καναδά για το Προολυμπιακό Τουρνουά.

Τον υποδεχόμαστε στην οικογένεια του Προμηθέα και του ευχόμαστε να εκπληρώσει τους στόχους του, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο”.

Περισσότερα

Μπάσκετ

Ο Απόλλων Πατρών σε ανοιχτή γραμμή για δύο προσθήκες

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια ανάσα πριν από την ολοκλήρωση των πρώτων ενισχύσεων βρίσκονται οι μελανόλευκοι ενόψει της συμμετοχής στο πρωτάθλημα της basket league. Στο προχθεσινό Δ.Σ. επικυρώθηκε και τυπικά η εισήγηση του Νίκου Βετούλα με την παραμονή των Μολφέτα, Διαμαντάκου, Τσιακμά, Ζούμπου και Περικλή Μπαζίνα καθώς και των μικρότερων Γιώρρου Κογιώνη και Φώτη Παπαφωτίου. Πλέον στο προσκήνιο βρίσκονται οι διαδικασίες για τις πρώτες προσθήκες.

Ο Πατρινός πλεϊ-μέικερ Νίκος Δίπλαρος αναμένεται να αποτελέσει την πρώτη προσθήκη του νεοφώτιστου στην Βasket League Απόλλωνα. Μετά και την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τους «πράσινους» είναι θέμα ωρών να μπουν οι υπογραφές στο νέο συμβόλαιό του με τους μελανόλευκους όπου αναμένεται να διεκδικήσει την καθιερωση. Έχει πολλές παραστάσεις ενώ το καλοκαίρι του 2020, και ενώ συμμετείχε στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού ως βοηθητικός, τελικά με την παρουσία του κέρδισε συμβόλαιο με τους «πράσινους» μέχρι το 2021 με επιλογή ανανέωσης μέχρι το 2022.
Στις 9 Μαΐου 2021, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, νικώντας τον τελικό τον Προμηθέα Πάτρας με 91-79. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος στην καριέρα του. Στις 10 Ιουνίου, κατέκτησε και το πρώτο Πρωτάθλημα Ελλάδας της καριέρας του, αφού ο Παναθηναϊκός κέρδισε στη σειρά των τελικών το Λαύριο με 3-1. Ο Δίπλαρος αγωνίστηκε σε 3 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, ενώ στο Πρωτάθλημα Ελλάδας κατέγραψε 13 συμμετοχές, έχοντας 3 πόντους, 0,5 ριμπάουντ και 0,6 ασίστ μέσο όρο σε σχεδόν 8 λεπτά ανά αγώνα.
ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΕΜΑΝ
Όσον αφορά τον Αμερικανό Ορλάντο Κόλεμαν που τσεκάρει ο Νίκος Βετούλας αναμένεται να αποτελέσει τον πρώτο ξένο του Απόλλωνα για τη νέα σεζόν. Ο 29χρονος αθλητής έχει ύψος 1,96 μ. και καλύπτει τις θέσεις του σούτινγκ γκαρντ και του γκαρντ. Είναι αξιοσημείωτο ότι την προηγούμενη χρονιά ήταν πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Ουγγαρίας με μέσο όρο 24.9 π., 7.2 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ. Ο Πατρινός προπονητής αρέσκεται στην «ανακάλυψη» αθλητών που πρωταγωνιστούν σε συγκεκριμένες διοργανώσεις όπως είχε συμβεί παλιότερα με την περίπτωση του Ελ Αμίν!

Περισσότερα
GOODYS
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα