Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Υπόθεση Μαντλίν: Εξοργιστικές δηλώσεις από τον 44χρονο παιδόφιλο

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξοργιστικές δηλώσεις προχώρησε για πρώτη φορά από τη στιγμή που ορίστηκε ως βασικός ύποπτος, ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο 44χρονος που κατηγορείται για την εξαφάνιση και πιθανή δολοφονία της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν.

Σε επιστολή του ο παιδόφιλος χαρακτηρίζει «σκάνδαλο» τη σε βάρος του έρευνα, επιμένοντας στην αθωότητά του και προτρέπει τους εισαγγελείς που ασχολούνται με την υπόθεση «να παραιτηθούν».

Επιπλέον, κατηγόρησε τους εισαγγελείς πως «ντροπιάζουν» το γερμανικό νομικό σύστημα κάνοντας «σκανδαλώδεις» δηλώσεις εναντίον του, χωρίς ποτέ να του έχουν ασκήσει κατηγορίες σχετικά με την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.

Η επιστολή, που έχει ημερομηνία 8 Μαΐου, σύμφωνα με πληροφορίες συνοδεύτηκε από ένα παράξενο σχέδιο δύο εισαγγελέων που βρίσκονται σε ένα εστιατόριο και παραγγέλνουν «εγκληματολογικά στοιχεία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, το συγκεκριμένο σχέδιο σχετίζεται πιθανόν με το γεγονός πως οι ανακριτές παραδέχθηκαν προηγουμένως ότι δεν έχουν εγκληματολογικά αποδεικτικά στοιχεία στην υπόθεση.

Ο Μπρίκνερ, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη φυλακή, έγραψε στην επιστολή: «Η κατηγορία σε βάρος ενός υπόπτου είναι ένα πράγμα. Το άλλο, που είναι εντελώς διαφορετικό και αποτελεί απίστευτο σκάνδαλο, είναι όταν ένας εισαγγελέας ξεκινά μια δημόσια καμπάνια, γεμάτη προκατάληψη πριν από την έναρξη εκδίκασης της υπόθεσης».

Θυμίζεται πως ο 44χρονος βρίσκεται στη φυλακή του Όλντενμπουργκ, κοντά στη Βρέμη, αφού καταδικάστηκε σε επτά χρόνια για τον βιασμό μιας ηλικιωμένης γυναίκας στο σπίτι της, στην Πράια ντα Λουζ το 2005.

www.in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement