Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Πανελλαδικές εξετάσεις 2021: Αυτά είναι τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας – Τι έπεσε στην Έκθεση

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρεμιέρα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, σήμερα για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων 2021, στα Γενικά Λύκεια. Συνολικά περίπου 100.000 υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 77.415 θέσεις στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Η εξέταση ξεκίνησε στις 8.30 π.μ. ενώ οι υποψήφιοι πρέπει προσήλθαν στις αίθουσες στις 8.00 π.μ., με την εξέταση να διαρκεί τρεις ώρες.

Το θέμα που κλήθηκαν να αναπτύξουν στην έκθεση (άσκηση Δ1) είναι σχετικό με την ενότητα «Εφόδια και τις Δεξιότητες», ενώ το κομμάτι της λογοτεχνίας είχε να κάνει με ποίημα του Νίκου Γκάτσου.

panelladikes_2021_thema
panelladikes_2021_thema2
panelladikes_2021_thema3
panelladikes_2021_thema4
panelladikes_2021_thema5

Το φετινό «τοπίο» των Πανελλαδικών αναμένεται να έχει άνοδο των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια για τις περιζήτητες σχολές καθώς μειώνεται ο αριθμός εισακτέων στα κεντρικά ΑΕΙ, σε συνδυασμό με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) και συγκρατημένη πτώση σε συγκεκριμένες σχολές Περιφερειακών Πανεπιστημίων, όπου αυξάνεται ο αριθμός των φοιτητών που θα εισαχθούν εφέτος για πρώτη φορά.


Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα 
https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.


Ροή ειδήσεων

Advertisement