Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Αλέξης Τσίπρας: Τώρα καταλαβαίνει ο κόσμος τι σημαίνει κυβέρνηση Μητσοτάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέο πόλεμο κατά της κυβέρνησης κήρυξε χθες ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι «δεν θα αφήσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του σε χλωρό κλαρί μέσα και έξω από τη Βουλή».

Επεσήμανε παράλληλα ότι «τώρα που αρχίζει να εφαρμόζει την πολιτική του με εργασιακό, πτωχευτικό, τώρα καταλαβαίνει ο κόσμος τι σημαίνει κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την άποψη ότι το θέμα των πρόωρων εκλογών βρίσκεται πάντα πάνω στο τραπέζι λέγοντας : «Ο κ. Μητσοτάκης ζυγίζει την πιθανότητα να πάει σε εκλογές, γιατί γνωρίζει ότι η πολιτική του θα παράξει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια. Με την πανδημία αναγκάστηκε να εφαρμόσει μία πολιτική επιδοματική έξω από το πρόγραμμά του. Τώρα αρχίζει να εφαρμόζει την πολιτική του, με τον πτωχευτικό, το εργασιακό, το ασφαλιστικό, τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει και ο μέσος πολίτης τι σημαίνει κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τώρα μπαίνουμε στην πολιτική κανονικότητα».

«Η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η ετυμηγορία του ελληνικού λαού»
Απαντώντας πάντως σε ερώτηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφανίζεται να καρπώνεται στις δημοσκοπήσεις την οποία δυσαρέσκεια υπάρχει για την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας είπε :

«Η καλύτερη δημοσκόπηση κάθε φορά είναι η ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Θα επιδιώξουμε το επόμενο διάστημα να κινητοποιήσουμε τους πολίτες για να διεκδικήσουν μία εναλλακτική για τη χώρα. Χρειάζεται περισσότερη Δημοκρατία και Δικαιοσύνη».

«Είναι ζήτημα το αν θα υπάρξει έγκαιρη απορρόφηση από το Ταμείο Ανάκαμψης»
Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της οικονομίας αναφερόμενος πρωτίστως στο μαξιλάρι που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα ταμεία του κράτους:

«Το θέμα δεν είναι να ευημερούν οι αριθμοί αλλά να δυστυχούν οι συμπολίτες μας. Τριάντα επτά δισεκατομμύρια . αφήσαμε ως μαξιλάρι στον κ. Μητσοτάκη για να κοιμάται ήσυχος, αλλιώς θα είχαμε χρεοκοπήσει.

Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μία ελπίδα. Ωστόσο το κρίσιμο είναι αν θα υπάρξει έγκαιρη απορρόφηση και δεύτερον αν τα χρήματα αυτά θα δοθούν για αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη ή θα δοθούν για άλλη μια φορά σε δέκα επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης μέρας. Αν η ανάπτυξη μετά από ύφεση 8,5% θα είναι συμπεριληπτική. Ο εργαζόμενος θα δει μείωση ή αύξηση μισθού; με το νέο νομοσχέδιο θα δει μείωση. Θα αφορά τον μικρομεσαίο επιχειρηματία που κινδυνεύει με λουκέτο; Αν θα αφορά τον ελεύθερο επαγγελματία, τον αυτοαπασχολούμενο».

«Τα λίγα θετικά άρθρα στο εργασιακό είναι ο φερετζές»
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών στο εργασιακό λέγοντας :«Με ρωτάτε αν υπάρχουν θετικά άρθρα; Ξέρετε την παροιμία που λέει «να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω μέλι;». Τα λίγα θετικά άρθρα στο εργασιακό είναι ο φερετζές για να καλύψει μια πολύ μεγάλη αμαρτία.

Ο κ. Μητσοτάκης μέσω του πρόθυμου για τις βρώμικες δουλειές κ. Χατζηδάκη φέρνει την επιθυμία του ΣΕΒ – και του ΔΝΤ που δεν κατάφεραν να το περάσουν μέσα στα μνημόνια. Επί 3 χρόνια στο μνημόνιο διακαής πόθος όσων ήθελαν να ξηλώσουν εργασιακά κεκτημένα, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις που τις επαναφέραμε, τον κατώτατο που τον επαναφέραμε, αλλά ήταν και η διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης λέει είναι παρωχημένο το 8ωρο και το κάνει 10ωρο με ίση αμοιβή. Και αυξάνει τον αριθμό των νόμιμων υπερωριών. Και φέρνει προϋποθέσεις για να δουλεύει ο εργαζόμενος και Κυριακή, να γίνει λάστιχο.
Πώς θα λύσουμε το δημογραφικό; Όταν θα βάζουμε τα νέα ζευγάρια να δουλεύουν δεκάωρα και Κυριακές; πώς θα κάνουν οικογένεια, πώς θα στηριχθούν; Μας ενδιαφέρει το μέλλον της χώρας ή τα κέρδη μονάχα κάποιων επιχειρηματιών;

Το εργασιακό είναι ένα γραμμάτιο σε όσους στήριξαν προεκλογικά τον κ. Μητσοτάκη. Η αντίληψή τους είναι ότι θα γίνει πιο δυνατή η οικονομία χαμηλώνοντας τους μισθούς και ελαστικοποιόντας τις σχέσεις εργασίας. Δεσμευόμαστε όχι μόνο ότι μία προοδευτική κυβέρνηση θα ανατρέψει όσα περνάει σήμερα ο κ. Χατζηδάκης, αλλά θα έρθουμε να επεκτείνουμε την προστασία των εργαζομένων. Η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να γίνει ανταγωνιστική εάν δεν στηρίξει την εργασία.»

www.newsit.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement