Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

Αντίστροφη μέτρηση-Με τις παραστάσεις «Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων» και «Βαφτιστικός» ξεκινά το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας έχει αρχίσει. Η παράσταση του «Άρματος Θέσπιδος», «Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων» που θα ανέβει στο Ρωμαϊκό Ωδείο στις 24 και 25 Ιουνίου και η οπερέτα «Ο Βαφτιστικός» στις 5 Ιουλίου στο Κάστρο Ρίου «ανοίγουν» την αυλαία των εκδηλώσεων.

Μάλιστα, πρόσφατα για τις ανάγκες της οπερέτας «Ο Βαφτιστικός» με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο Ρίου αυτοψία με την συμμετοχή της προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνας Γεροπαναγιώτη, του προϊσταμένου τμήματος ηχογραφήσεων μουσικών συνόλων της ΕΡΤ κ. Μιχάλη Συγλέτου και εκπροσώπου της Αρχαιολογικής υπηρεσίας.

«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

Το Διεθνές Φεστιβάλ ξεκινάει τις εκδηλώσεις του στις 24 Ιουνίου με το έργο «Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στο Ρωμαϊκό Ωδείο. Η παράσταση στηρίζεται στα κείμενα του Διονύσιου Σολωμού: «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» και «’Ύμνος στην Ελευθερία», καθώς και στα απομνημονεύματα του οπλαρχηγού Σπυρομήλιου. Η παράσταση θα ανέβει στις 24 και 25 Ιουνίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement