Connect with us

Παναχαϊκή

Αντιδράσεις από ΕΠΟ-Σούπερ Λιγκ για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο-Σήμερα Δ.Σ. στην SL 2

Published

on

Αντιδράσεις, που σε ένα βαθμό ήταν αναμενόμενες, υπήρξαν χθες κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο από τον Αυγενάκη και συγκεκριμένα υπήρξαν ενστάσεις των φορέων του ποδοσφαίρου που έδωσαν το «παρών» σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Η σφοδρότερη αντίδραση εκφράστηκε από τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας, Βασίλη Ψαράκη, υποστηρίζοντας ότι η ΕΕΑ θα έχει πλέον υπερεξουσίες. Κάτι πολύ σημαντικό που αφορά πολλά σωματεία: Ο κ. Σαράκης ζήτησε να μην υπάρχει απαγόρευση συμμετοχής για τα σωματεία που δεν θα εγγραφούν στο Μητρώο της ΟΓΑ, αλλά μόνο ποινή μη επιδότησης. Ενστάσεις εξέφρασε και ο πρόεδρος της Super League 1, Λεωνίδας Μπουτσικάρης για θέματα που σχετίζονται με το πιστοποιητικό και την ΕΕΑ, όπως και για την εγγυητική των 100.000 ευρώ την οποία χαρακτήρισε υπερβολική ενώ χαρακτήρισε ασαφή τα κριτήρια βάσει των οποίων η ΕΕΑ δεν χορηγεί πιστοποιητικά συμμετοχής σε ομάδες.
Ο πρόεδρος της Ένωσης SL2 – FL, Λ. Λεουτσάκος, δεν έκανε χρήση του χρόνου που του δόθηκε για να μιλήσει και είπε ότι θα καταθέσει υπόμνημα ωστόσο επισήμανε ότι η αναδιάρθρωση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
Να σημειωθεί πως η β΄ ανάγνωση του αθλητικού νομοσχεδίου θα γίνει σήμερα το πρωί και θα εισαχθεί προς ψήφιση την ερχόμενη Πέμπτη, κάτι που ενδιαφέρει πολλές ομάδες αφού μόλις ψηφιστεί θα ξεκαθαρίσει ακριβώς το τοπίο σχετικά με την αναδιάρθρωση που ενδιαφέρει και την Παναχαϊκή.
Για παράδειγμα, στο αθλητικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις ομάδες Β΄ και όπως λέγεται θα υπάρξει τροπολογία το επόμενο διάστημα όμως αυτή την στιγμή είναι στον αέρα και θα πρέπει το συντομότερο να ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι ώστε να γνωρίζουν όλες οι ΠΑΕ όλα τα δεδομένα.

ΣΗΜΕΡΑ Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2
Στο μεταξύ, το πρωτάθλημα της Super League 2 ουδείς γνωρίζει με πόσες ομάδες και πώς θα διεξαχθεί την προσεχή σεζόν. Παρόλα αυτά η διοργανώτρια αρχή όρισε συμβούλιο σήμερα για να ορίσει ημερομηνία έναρξης και να συζητήσει σχετικά με την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
Τα θέματα ημερησίας διάταξης τα εξής:
1) Έναρξη πρωταθλήματος 2021-2022
2) Αγωνιστικά θέματα
3) Παραχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων
4) Διάφορα θέματα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ
Την ιδία ώρα με τα ευχετήρια μηνύματα, φτάνουμε στο σήμερα όπου τα τελευταία 24ωρα δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη σχετικά με τον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα με όλους να βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων του Γιώργου Μπάρλου.
Οι πληροφορίες λένε πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξει κάποια εξέλιξη αφού λέγεται πως είναι θέμα χρόνου να γίνουν οι επαφές για να τρέξουν κάποια ζητήματα με πρώτο το αν θα αποκτηθεί τεχνικός διευθυντής ή όχι. Ένα από τα θέματα που όντως ψάχνει η Πατρινή ομάδα είναι να αποκτηθεί γενικός αρχηγός που θα αντικατασταθεί όπως φαίνεται τον Μίλαν Τσίρκοβιτς ο οποίος αναμένεται να μετακινηθεί σε άλλο πόστο.
Οι παίκτες περιμένουν στο… ακουστικό τους για να κληθούν από την διοίκηση προκείμενου να δουν αφενός τις οικονομικές εκκρεμότητες και αφετέρου να γίνει μια κουβέντα για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement